Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE:Gnohéré și-a prelungit contractul

Ziarul de Vrancea
10 oct 2018 431 vizualizări

FCSB anuntă, ieri, că a ajuns la un acord cu Harlem Gnohéré pentru prelungirea actualei înțelegeri până în vara anului 2021.

"Clubul nostru îi dorește golgeterului Ligii 1 din sezonul trecut să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru!", a anunțat clubul pe Facebook. În vârstă de 30 de ani, Harlem Gnohéré a ajuns în România în 2015 și a semnat cu Dinamo, de unde a ajuns în 2017 la FCSB. Transferat de la Dinamo la FCSB în ianuarie 2017, pentru 250.000 de euro, Harlem Gnohéré a fost golgheterul Ligii 1 în sezonul 2017-2018, cu 15 goluri .

Scandal de corupție la FC Bruges

Parchetul federal belgian a anunțat, ieri, că tehnicianul echipei FC Bruges, Ivan Leko, Herman Van Holsbeeck, fost conducător al clubului Anderlecht, arbitrii Bart Vertenten și Sebastien Delferiere și agentul de jucători Mogi Bayat au fost reținuți și sunt audiați. Parchetul nu a precizat pentru ce au fost reținuți oamenii de fotbal, însă potrivit presei ar fi vorba de o dublă anchetă legată de meciuri trucate și de posibile fraude financiare și spălare de bani.Au avut loc percheziții la zece cluburi de prim eșalon, între care și Standard Liege, Anderlecht, Genk, Oostende și FC Bruges. La Standard Liege, au fost confiscate contracte legate de transferuri în care a fost implicat Mogi Bayat (Obbi Oulare, Michel Preudhomme, Dino Arslanagic). Potrivit parchetului federal, s-au realizat percheziții și în Franța, Luxemburg, Cipru, Muntenegru, Serbia și Macedonia. Documente și bunuri plasate în conturi bancare și în seifuri au fost confiscate. În total, au participat la operațiune 220 de polițiști: 184 în Belgia și 36 în afara Belgiei.

Un antrenor costisitor

Tehnicianul echipei Manchester United, José Mourinho, stă la hotel de când a preluat conducerea formației din Premier League. El este casal la Lowry Hotel de 825 de zile, ceea ce a costat aproximativ jumătate de milion de lire sterline, Mourinho locuiește în Manchester din 6 iulie 2016 și are contract cu United până în 2020. El este cazat într-un apartament luxos care costă 600 de lire sterline pe zi. Familia tehnicianului locuiește la Londra, unde fiica lui Mourinho, Matilde, a absolvit o facultate și fiul său, José Mourinho Jr. a jucat pentru Fulham până în aprilie 2017. Săptămâna trecută, Mirror a scris că o eventuală demitere acum a lui Jose Mourinho de la Manchester United ar costa clubul 29 de milioane de lire sterline și că dacă portughezul va fi lăsat în funcție până la finalul sezonului și Manchester United nu se va clasa pe un loc de Liga Campionilor, suma care i-ar reveni la demitere s-ar reduce semnificativ, până la zece milioane de lire sterline.

S-a furat trofeul Turului Franței

Echipa Sky a anunțat, ieri, că trofeul de câștigător al Turului Franței, obținut în acest an de Geraint Thomas, a fost furat la Birmingham. Trofeul a fost expus alături de alte două, la Centrul Național de Expoziții din Birmingham. La finalul evenimentului Cycle Show, în timp ce exponatele erau strânse, trofeul câștigat de Geraint Thomas a fost lăsat nesupravegheat pentru scurt timp și atunci a fost furat. “Este o situație nefericită. Trofeul are o valoare limitată pentru cine l-a luat, dar pentru mine și pentru echipă înseamnă mult. Sper că persoana care l-a luat îl va aduce înapoi”, adeclarat Thomas. Poliția din Birmingham investighează acest furt

Nadal ajută sinistrații din Mallorca

Numărul 1 mondial în tenis Rafael Nadal a decis să ajute victimele inundațiilor din Insulele Baleare și a propus să primească sinistrați la academia sa din Mallorca. "Sincerele mele condoleanțe pentru rudele celor dispăruți și sunt alături de persoanele afectate de aceste indundații. Așa cum am mai făcut, oferim cazare la academie tuturor celor care au nevoie de un loc în care să stea", a scris Nadal pe Twitter. Cel puțin nouă persoane au murit în inundațiile cauzate de ploile torențiale iar autoritățile încă se află în căutarea mai multor persoane dispărute, în Insulele Baleare. Autoritățile au precizat că 80 de soldați și șapte vehicule de la unitatea militară de urgențe se vor alătura celor 100 de persoane deja trimise de serviciile de urgențe.

Kokorin și Mamaev, în dizgrație

Fotbaliștii Aleksandr Kokorin și Pavel Mamaev au fost reținuți, marți, după ce la începutul săptămânii au agresat un funcționar al Ministerului rus de Comerț, într-o cafenea din Moscova, relatează presa din Rusia. Kokorin, component al echipei Zenit Sankt Petersburg, și Mamaev, de la FC Krasnodar, l-au lovit cu un scaun pe funcționar. Imaginile au fost postate pe Instagram. FC Krasnodar a anunțat că vrea să îi rezilieze contractul lui Mamaev. “Din păcate, contractele sunt făcute în așa fel încât să îi protejeze pe sportivi cât mai mult posibil. însă vom face totul pentru a reuși”, se arată într-un comunicat al clubului rus.  Zenit Sankt Petersburg și-a exprimat dezamăgirea pentru “comportamentul dezgustător” al lui Kokorin. Clubul a precizat că așteaptă ca autoritățile să ajungă la o concluzie în acest caz “rușinos” și că deocamdată nu consideră necesar să discute despre sancțiuni care să îl vizeze pe jucător. Ministerul rus de Interne a ordonat deschiderea unei anchete după incidentul de luni.

Echipă de refugiați la Tokyo

Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că la ediția din 2020 a JO de la Tokyo, va participa și o echipă formată din refugiați, decizia fiind luată la cea de-a 133-a sesiune CIO, la Buenos Aires.  CIO își dorește astfel să ajute în contextul crizei globale cu privire la refugiați și să transmită un mesaj de solidaritate și speranță pentru milioanele de refugiați, se arată pe site-ul olympic.org. Componența echipei refugiaților pentru Tokyo 2020 va fi anunțată în anul în care va avea loc competiția. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a participat o echipă formată din zece refugiați provenind din Siria, Congo, Etiopia și Sudanul de Sud. Cei zece au concurat în probele de atletism, natație și judo.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.