Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Votați pentru Cristina!

Ziarul de Vrancea
5 feb 2018 554 vizualizări

Handbalistele Cristina Neagu și Isabelle Gullden, ambele de la CSM București, au fost nominalizate, marți, de IHF, la titlul de Jucătoarea anului 2017, distincție pe care componenta naționalei României a mai câștigat-o în 2010, 2015 și 2016.

Cele cinci nominalizări la feminin sunt pe Cristina Neagu, Isabelle Gullden (Suedia), Nora Mørk (Norvegia), Stine Oftedal (Norvegia) și Nicke Groot (Olanda). La masculin au fost nominalizați handbaliștii Sagor Sagosen (Norvegia), Nikola Karabatic (Franța), Luka Cindric (Croația), Domagoj Duvniak (Croația) și Andy Schmid (Elveția). Fanii și mass-media din întreaga lume vor putea vota în secțiuni separate pe site-ul Federației Internaționale de Handbal până în 20 februarie. Cristina Neagu a mai obținut această distincție de trei ori, în 2010, 2015 și 2016.

Amicalele naționalei, pe ProTV

Echipa națională a României va disputa în luna martie două partide amicale cu selecționatele din Israel și Suedia, meciuri ce vor fi transmise în direct la Pro TV. Prima întâlnire va avea loc pe 24 martie, contra Israelului, în deplasare, meci care va începe la ora 20:30.  Al doilea meci se va disputa pe 27 martie, la Craiova, pe noul stadion "Ion Oblemenco", contra Suediei, echipă calificată la Campionatul Mondial din Rusia 2018. Partida contra suedezilor va începe la 21:30 și va fi de asemenea transmisă în direct de Pro TV. Ultima întâlnire între România și Suedia a avut loc în sferturile de finală de la Campionatul Mondial din SUA 1994, când nordicii s-au impus după loviturile de departajare.

Koeman, antrenorul “portocalei”

Tehnicianul Ronald Koeman a fost numit, ieri, în funcția de selecționer al echipei naționale a Olandei, a anunțat site-ul oficial al federației olandeze de fotbal. În vârstă de 54 de ani, antrenorul olandez a semnat un contract valabil patru ani jumătate, până la finalul Campionatului Mondial din 2022. Ca fotbalist, Koeman a strâns 78 de selecții și 14 goluri marcate la prima reprezentativă a Olandei. El a mai făcut parte din staff-ul echipei naționale a țării sale între 1997 și 1998, ca secund al lui Guus Hiddink. Ronald Koeman a fost secund și la FC Barcelona, în perioada 1998-2008, în mandatul lui Louis van Gaal, după care a devenit antrenor principal. El le-a pregătit pe Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord, Southampton și Everton. Echipa națională a Olandei, campioană europeană în 1988 și triplă vicecampioană mondială în 1974, 1978 și 2010, nu a luat parte la Euro 2016 și a ratat calificarea și la Campionatul Mondial din Rusia.

Mergea și Copil, învinși la Sofia

Perechea Florin Mergea/Marius Copil a fost eliminată, ieri în primul tur al probei de dublu din cadrul turneului de la Sofia, dotat cu premii de 500.000 de euro. Mergea și Copil au fost învinși de perechea Nicholas Monroe/John-Patrick Smith (SUA/Australia), cap de serie numărul 3, scor 6-4, 1-6, 6-10. Meciul a durat 69 de minute.

Apel la TAS al sportivilor ruși

Treizeci și doi de sportivi ruși care nu au primit acceptul Comitetului Internațional Olimpic (CIO) de a participa la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang au făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Printre cei 32 de sportivi se află patinatorul de viteză Viktor Ahn, biatlonistul Anton Șipulin dar și fondistul Serghei Ustiugov. Apelurile vor fi examinate astăzi, cu două zile înaunte de deschiderea JO de la Pyeongchang. Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a decis să nu îi învite la Jocurile Olimpice de iarnă la Pyeonchang pe sportivii ruși achitați de TAS. Dintre cei 28 de sportivi acuzați de dopaj la JO de la Soci din 2014 și achitați de TAS, 13 sunt încă în activitate și ar fi putut participa la competiția care începe la 9 februarie. Acestora li se puteau adăuga alți doi foști sportivi, acum antrenori, care de asemenea au primit o sentință favorabilă la TAS.

Fără “cerșetori” în fotbal

UEFA a respins apelul formulat de Real Madrid la suspendarea de două meciuri primită de fundașul Dani Carvajal, pentru că a "cerșit" un cartonaș galben la o partidă din Liga Campionilor. Carvajal a primit un cartonaș galben în minutul 90 al meciului cu Apoel, de la Nicosia, din etapa a V-a a Grupei H a Ligii Campionilor, la scorul de 6-0 pentru madrileni. UEFA a deschis o procedură disciplinară, considerând că fundașul a căutat să ia intenționat avertismentul, pentru a nu evolua în ultima partidă din grupă, în condițiile în care Real era deja calificată în faza următoare. Jucătorul spaniol de 26 de ani a primit o suspendare de două meciuri, dar Real a făcut apel, respins de forul european. În aceste condiții Dani Carvajal nu va putea evolua în meciul tur cu PSG, programat la 14 februarie, pe teren propriu, în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Chelsea, al doilea eșec consecutiv

Formația Chelsea a fost învinsă, ieri în deplasare, cu scorul de 1-4, de echipa Watford, în etapa a XXVI-a a campionatului Angliei. Chelsea a avut un jucător mai puțin în teren din minutul 35, când a fost eliminat Bakayoko. Pentru Watford au marcat Deeney (‘42 -penalti), Janmaat (‘84), Deulofeu (‘88) și Pereyra (‘90^1), iar pentru Chelsea a înscris Hazard (‘82). În clasament, Chelsea este pe locul 4, cu 50 de puncte, iar Watford este pe 11, cu 30 de puncte.Lider este Manchester City, cu 69 de puncte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.