Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Votați pentru Ana!

Ziarul de Vrancea
2 mai 2018 701 vizualizări

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan a fost nominalizată de WTA la titlul de "Revelația lunii aprilie", alături de americanca Bernarda Pera și ucraineanca Marta Kostiuk

Jucătoarea de 25 de ani a jucat în aprilie două semifinale la Monterrey și Bogota, fiind învinsă de cele care au câștigat apoi turneele, Garbiñe Muguruza, respectiv Anna Schmiedlova. Fanii pot vota pe site-ul wtatennis.com până joi, la ora 00.00, câștigătoarea urmând să fie anunțată vineri.

Aur european la lupte

După o pauză de 11 ani, un român câștigă un titlu european la lupte greco-romane. În localitatea Kaspiik, din regiunea autonomă rusă Daghestan, Mihai Mihuț a cucerit aurul la categoria 63 de kilograme. Mihuț l-a învins în finală pe norvegianul Stig-André Berge (3-2). Medaliile de bronz au revenit moldoveanului Donior Islamov și rusului Zaur Kabaloev. Anterior, Eusebiu Diaconu a cucerit, în 2007, titlul european la categoria 60 kg, la greco-romane, la Sofia. Tot la Kaspiisk, Alin Alexuc  a  cucerit medalia de argint a categoria 130 de kilograme. El l-a învins în finala pentru locul III pe ungurul Balint Lam (3-1). Medalia de aur i-a revenit turcului Riza Kayaalp, iar argintul rusului Vitali Șur. O altă medalie de bronz a câștigat georgianul Iakobi Kajaia. Aseară, Alina Vuc s-a calificat în finala categoriei 50 kg (lupte libere). Alina s-a impus în semifinale în fața sportivei din Turcia Evin Demirhan (13-3) și va lupta astăzi pentru aurul european cu azera

Se amână cazul Sepsi – Dinamo

Comisia de Disciplină a FRF a amânat pentru data de 9 mai judecarea incidentelor de la meciul Sepsi Sfântu Gheorghe – Dinamo, din play-out-ul Ligii I, joc care a fost întrerupt luni câteva minute. Comisia de Disciplină a decis sancționarea antrenorului secund al echipei Sepsi, Dumitru Stângaciu, și a preparatorului fizic al aceleiași formații, Marius Dima, pentru proteste repetate la deciziile arbitrilor. Stângaciu a fost suspendat două jocuri și penalizat cu 320 de lei, iar Dima a fost suspendat o lună și penalizat cu 640 de lei. Dinamo a fost învinsă, luni, la Sfântu Gheorghe, cu 2-0 (1-0), de Sepsi Sfântu Gheorghe, într-un meci din etapa a VIII-a a play-out-ului Ligii I, întrerupt câteva minute din cauza unor incidente.

Atac la soții Karolyi

Fosta gimnastă Sabrina Vega i-a dat în judecată pe antrenorii Bela și Martha Karolyi, pentru că nu au protejat-o de abuzurile medicului Larry Nassar. Sabrina Vega, campioană mondială pe echipe în 2011, i-a mai dat în judecată pe Larry Nassar, Federația de Gimnastică, dar și Comitetul Olimpic American. Sabrina susține că Nassar a abuzat-o de sute de ori încă de când avea 12 ani. Ea s-a retras din activitate în 2015. În vârstă de 22 de ani, Vega a mai spus că unele abuzuri au avut loc la ferma soților Karolyi, unde s-a aflat timp de 16 ani centrul de pregătire al lotului feminin american de gimnastică. Ea cere daune de peste un milion de dolari. În aprilie, antrenorii Bela și Martha Karolyi au declarat că nu știau nimic de abuzurile medicului Larry Nassar.

Alizé își așteaptă soarta

Jucătoarea franceză de tenis Alizé Cornet a fost audiată, ieri la Londra, de tribunalul independent al federației internaționale (ITFF) și va afla în două săptămâni decizia instanței, după ce nu a putut fi localizată la trei controale antidoping între noiembrie 2016 și octombrie 2017. Alizé Cornet riscă o suspendare de până la doi ani dacă va fi găsită vinovată. Decizia va fi dată peste două săptămâni, iar Cornet va afla dacă va putea participa la Roland Garros, turneu care începe la 27 mai. La 24 ianuarie, ITF a anunțat că jucătoarea franceză de tenis  este investigată pentru încălcarea regulamentului antidoping, ea neputând fi localizată pentru trei controale inopinate.

Încă o competiție în vizorul FIFA

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a propus înființarea unei competiții cu opt echipe naționale, care să se dispute la fiecare doi ani. Turneul va figura sub numele de "Final 8". Final 8 va fi turneul final al unei competiții mondiale, numită Liga Națiunilor și ar urma să aibă loc în octombrie sau noiembrie, o dată la doi ani, începând din 2021. Un grup de investitori este pregătit să ofere 25 de miliarde de dolari pentru achiziționarea drepturilor acestei mini-Cupe Mondiale pe o perioadă de 12 ani.  Acest turneu "Final 8" se înscrie într-un plan de reformare a fotbalului internațional, iar în cadrul în care de va materializa, Cupa Confederațiilor, competiție organizată la patru ani, în anul precedent Cupei Mondiale, va dispărea.

Campionul bătăuș

Fotbalistul Virgil Misidjan, coleg cu Claudiu Keșeru și Cosmin Moți la Ludogoreț Razgrad, a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru că a atacat un bărbat într-o parcare, relatează L’Equipe. Misidjan a contestat decizia. Din cele șase luni de închisoare, două sunt în sistem de libertate condiționată. Misidjan, fost jucător al echipei Willem II, este acuzat că a atacat un bărbat într-o parcare din Roosendaal, în Olanda, în luna ianuarie. Bărbatul respectiv a suferit o dublă fractură la gleznă și o fractură la cot. “Nu accept decizia tribunalului. Contestăm această hotărâre și așteptăm o sentință definitivă. Până atunci, mă concentrez sută la sută asupra îndatoririlor mele de fotbalist”, a declarat Misidjan. Săptămâna trecută, Misidjan a câștigat campionatul Bulgariei cu Ludogoreț Razgrad.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.