Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vom avea VAR în LigaI?

Ziarul de Vrancea
4 iul 2018 596 vizualizări

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a afirmat că există semnale din partea UEFA că sistemul de arbitraj video pus în funcțiune la Cupa Mondială din Rusia să fie implementat în toate campionatele europene

 "Noi suntem interesați, și la Cupa Mondială a dat rezultate, dar avem semne de la UEFA și de la asociația ligiilor profesioniste că la un moment dat se va impune obligatoriu și acum sunt preocupări pentru fondurile care ar putea să vină de la UEFA. Dacă vom avea banii necesari pentru acea aparatură poate testăm sau poate ne pune cineva la dispoziție aparatura, UEFA sau Asociația Ligilor Profesioniste. Costurile variază între un milion și două milioane de euro”, a mai spus Gino Iorgulescu.

Vor să ia selecționerul Belgiei

Spania, una din favoritele la câștigarea Campionatului Mondial, a fost eliminată surprinzător de țara gazdă, Rusia, încă din prima fază eliminatorie a competiției. Pentru a nu se mai regăsi în această situație, federația caută un selecționer care să reformeze echipa pânâ la debutul preliminariilor Campionatului European din 2020. Prima opțiune pentru ocuparea postului lăsat liber de Fernando Hierro este Roberto Martinez, cel care se află în sferturile Campionatului Mondial cu naționala Belgiei.  Afirmația a fost făcută de Cadena Ser, un post de radio spaniol: „ Luis Rubiales, președintele Federației Spaniole de Fotbal, îl preferă pe Roberto Martinez în poziția de selecționer. Consideră că profilul antrenorului s-ar plia cel mai bine pe jocul Spaniei și poate aduce un suflu nou”.Pe lista posibililor selecționeri se mai află Luis Enrique și Quique Sanchez Flores.

Larie pleacă în Kazahstan

Ionuț Larie (31 de ani) a semnat cu FC Tobol, din postura de jucător liber de contract, după despărțirea de FCSB.  Anunțul transferului a fost făcut chiar de fundaș, în exclusivitate pentru ProSport. "În primul rând, acest transfer este o provocare pentru mine pentru că voi juca pentru prima dată în afara României. Am avut de ales între cei de la Tobol și o echipă din prima ligă din Rusia. Dar m-am sfătuit cu cei doi oameni esențiali în acest transfer, Sergiu Bodea și domnul Vitalie Leuca, dar și cu Ciprian Deac, pentru că el a jucat la această formație". FC Tobol se află pe locul 3 în campionatul primei ligi din Kazakhstan.

FIFA îl taxează pe Maradona

FIFA și-a exprimat dezamăgirea după declarațiile lui Diego Maradona, care a spus că naționala Columbiei a fost victima unui “furt monumental” la meciul cu Anglia, din optimile de finală ale Cupei Mondiale.  "FIFA este dezolată să citească astfel de declarații din partea unui jucător care a scris istoria sportului nostru. Comentariile și insinuările suplimentare sunt total nefondate și nepotrivite", a apreciat FIFA, care respinge cu fermitate "criticile la adresa arbitrilor". Fostul internațional Argentinian Diego Maradona a declarat că naționala Columbiei a fost victima unui “furt monumental” la meciul cu Anglia, din optimile de finală ale Cupei Mondiale. Maradona a spus, la postul Telesur, că în opinia sa a fost foarte clar că arbitrul american Mark Geiger a inventat penaltiul datorită căruia Anglia a deschis scorul.

Neymar, liderul căzăturilor

Atacantul brazilian Neymar a stat căzut pe gazon 13 minute și 50 de secunde, în patru meciuri disputate la Cupa Mondială, potrivit postului de televiziune elvețian RTS Sport. Cel mai mult, el a fost la pământ, susținând că a fost accidentat, cinci minute și 29 de secunde, în partida cu Mexic, din optimile competiției.  Neymar este jucătorul cel mai faultat la această Cupă Mondială - de 23 de ori, în patru partide, dar are tendința de a exagera loviturile primite. Selecționerul Mexicului, Juan Carlos Osorio, l-a criticat pe Neymar, despre care a spus că simulează accidentări mult prea des. Reprezentativa Braziliei s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale, după ce a învins Mexic, scor 2-0, luni, la Samara. Neymar a marcat în minutul 51, iar Firmino în minutul 89.

A patra schimbare și în Cupe

O a patra schimbare de jucător va fi posibilă și în cupele europene, în caz de prelungiri, începând din sezonul viitor. UEFA a anunțat această decizie în cazul meciurilor din Liga Europa și Liga Campionilor. Această a patra schimbare este folosită deja la Cupa Mondială din Rusia.

A murit Mihai Zaharia

Fostul președinte al Clubului Sportiv Rapid București Mihai Zaharia a decedat la vârsta de 75 de ani, anunță pagina de facebook a grupării bucureștene. Fost atlet de performanță, Mihai Zaharia a activat la CS Rapid din postura de sportiv, antrenor și apoi conducător. A practicat atletismul de performanță la Rapid București între 1962 și 1974, recordurile sale personale fiind la săritura în lungime (8.01/1969) și la triplu salt (15.54/1968). Ca antrenor și-a pus amprenta asupra rezultatelor realizate de sportivi precum Violeta Beclea, Rodica Mateescu, Anuța Cătună, Vali Ionescu-Caciuriac, Gabriela Szabo sau Marian Oprea. Mihai Zaharia a ocupat funcția de președinte al clubului giuleștean între 1990 și 2011, perioadă fructuoasă în care echipa feminină de volei a cucerit 10 titluri naționale, cea de handbal a devenit campioană națională, câștigătoare a Cupei României și a City Cup, iar poloiștii au fost cvadrupli campioni național

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.