Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Volei Blaj renunță la Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
19 aug 2020 949 vizualizări

Echipa de volei feminin CSM Volei Alba Blaj și-a anunțat, ieri lotul pentru viitorul sezon, în care va evolua în Challenge Cup, deși avea drept de înscriere în Liga Campionilor.

Bugetul scăzut cu 35% și greutățile în organizarea meciurilor de Liga Campionilor la Târgu Mureș, în condițiile pandemice, sunt principalele motive pentru decizia de a renunța la LC. Echipa se va reuni în 29 august sub comanda aceluiași antrenor, Darko Zakoč, care se va afla pe banca tehnică încă trei sezoane. Sezonul intern va începe în 17 octombrie, potrivit anunțului FR Volei.

Achiziții la Mediaș

Clubul Gaz Metan Mediaș a anunțat,ieri, că a obținut serviciile jucătorilor Yuri Matias Jefferson și Alexandru Buzbuchi. Cei doi au semnat contracte valabile trei ani. Yuri Matias Jefferson este de origine braziliană și evoluează pe postul de fundaș central. În vârstă de 25 ani, jucătorul a venit la Gaz Metan de la FC Tractor ,formație din Iran. Anterior a mai evoluat la Coimbra în Liga a doua din Portugalia, dar și în Brazilia la America-PE. Portarul Alexandru Buzbuchi are 26 ani, iar ultimele unsprezece sezoane le-a petrecut la Viitorul și Academia Gheorghe Hagi. A evoluat în 61 partide din Liga 1.

S-a clasat dosarul Infantino

Justiția internă a FIFA, după ce a deschis o anchetă preliminară, a decis „să claseze dosarul” referitor la președintele instanței, Gianni Infantino, care de la sfârșitul lui iulie este vizat de o procedură penală în Elveția, a anunțat forul fotbalistic mondial. „După ce a examinat documentația și dovezile pertinente”, președintele camerei de etică a camerei de instrucție a comisiei de etică a FIFA a decis „să claseze dosarul datorită absenței evidente a unor dovezi referitoare la orice presupusă încălcare a codului de etică”, a indicat FIFA într-un comunicat.La sfârșitul lui iulie, procurorul federal extraordinar elvețian Stefan Keller a deschis o procedură penală împotriva lui Gianni Infantino, pe fondul suspiciunilor privind o înțelegere secretă între acesta și procurorul general al Elveției, Michael Lauber.

 

Turul Franței, cu mască

Purtarea măștii a devenit obligatorie, ieri în tot orașul Nice, unde deja măsura pentru limitarea propagării coronavirusului era valabilă în unele zone, relatează presa franceză. La Nice va începe, în 29 august, Turul Franței.Prefectul din Alpes-Maritimes a răspuns astfel unei solicitări a primarului Christian Estrosi.Directorul Turului Franței, Christian Prudhomme, a făcut un apel la spectatori să poarte mască în timpul competiției. “Iubesc ciclismul, iubesc Turul, iar bunul simț cere să porți masca, chiar și dacă obligația oficială de a face asta depinde de prefecții celor 32 de departamente prin care se trece”, a afirmat Prudhomme. La unele competiții de ciclism din această vară, sportivii s-au declarat îngrijorați cu privire la faptul că este posibil ca spectatorii, care îi încurajează pe traseu ajungând foarte aproape de ei, să nu poarte mască.

Tenismeni infectați la New York

Doi sportivi, între care și argentinianul Guido Pella, au fost retrași de pe tabloul turneului de la Cincinnati, competiție mutată în acest an la New York. Cei doi sunt în carantină, după ce au fost în contact cu o persoană testată pozitiv cu coronavirus. Federația Americană de Tenis (USTA) a precizat că jucătorii care au intrat în carantină au avut contact apropiat și prelungit cu persoana care are virusul. Guido Pella a anunțat pe Instagram că el este unul dintre jucătorii în carantină și că persoana testată pozitiv a fost preparatorul său fizic, Juan Manuel Galvan. Potrivit ESPN, celălalt jucător în carantină este bolivianul Hugo Dellien, care are același preparator fizic.

Ballack, operat de tumoare

Fostul internațional german Michael Ballack a fost operat pentru înlăturarea unei tumori care era lângă măduva spinării, relarează Le Figaro. Operația a fost făcută în perioada de izolare cauzată de pandemia de coronavirus. Ballack a fost supus unor investigații după ce și-a dat seama că i-a apărut o umflătură pe corp. Fostul fotbalist a fost operat cu succes și în urma investigațiilor s-a constatat că tumoarea nu conținea celule canceroase. Michael Ballack s-a retras din activitatea de fotbalist în 2012.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.