Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Volei Alba a jucat finala

Ziarul de Vrancea
5 mai 2018 632 vizualizări

Echipa feminină de volei Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins în semifinale formația turcă Galatasaray Istanbul, cu scorul de 3-1 (-23, 17, 22, 22), după un meci senzațional disputat la Sala Polivalentă din București.

Volei Alba Blaj s-a calificat direct la Turneul Final Four datorită faptului că este gazdă, iar celelalte participante au trecut și prin faza Play-off 6 pentru accederea în ultimul act de la București. În prima semifinală, VakifBank Istanbul a învins pe Imoco Volley Conegliano, cu scorul de 3-2 (22, 21, -17, -15, 14). Formația italiană a câștigat finala mică cu scorul de 3-0 (17, 18,20) în fața formației Galatasaray. În finală, însă, Volei Alba nu a putut face față multiplei campioane europene, VakifBank Istanbul, care s-a impus cu 3-0 (17, 11, 17). Pentru echipa blăjeană, pregătită de Darko Zakoc și Stefan Ljubicic, au jucat Petia Barakova, Ana Cleger Abel , Nneka Onyejekwe, Natasa Krsmanovic, Tijana Malesevic, Aleksandra Crncevic, Adina Salaoru, Selime  Ilyasoglu (libero) și Lena Mölllers.

Noi medalii la lupte

Alexandra Nicoleta Anghel a câștigat medalia de bronz la categoria 72 kg, la Campionatele Europene de lupte de la Kaspisk (Rusia). Alexandra  fost învinsă în sferturi de sportiva din Belarus, Anastasia Zimiankova, și a luptat pentru medalia de bronz cu una dintre învinsele din faza semifinalelor, rusoaica Alena Perepelkina, impunându-se în fața acesteia. Ieri, Ivan Guidea a obținut și el bronzul, la categoria 61 kg, lupte libere. Guidea l-a învins în confruntarea pentru bronz pe azerul Mirjalal Hasan Zada. La competiția din Rusia, Mihai Mihuț a cucerit aurul la categoria 63 de kilograme, la lupte greco-romane, iar Alin Alexuc a obținut bronzul tot greco-romane, categoria 130 de kilograme. La feminin, Alina Vuc a câștigat argintul la 50 kg

Rezultat recuperabil

Echipa norvegiană de handbal feminin Vipers Kristiansand a învins sâmbătă, pe teren propriu, formația SCM Craiova, cu scorul de 26-22 (12-10), în manșa tur din finala Cupei EHF. Pentru SCM Craiova au marcat Cristina Florianu 9 goluri, Ana-Maria Țicu 5, Andreea Pricopi 3, Jelena Trifunovic 2, Bobana Klikovac 2 și Zeljka  Nikolic 1. La meci au asistat și peste 50 de români stabiliți în Norvegia, alături de circa 150 plecați din țară, care au încurajat frenetic formația craioveană. Manșa retur va avea loc în 11 mai, la Craiova, cu trofeul ”pe masă”.

Sepsi a promovat în Bundesliga

Formația FC Nürnberg, la care joacă Laszlo Sepsi, a obținut, duminică, promovarea în Bundesliga, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Sandhausen, în penultima etapă a eșalonului secund din Germania. Sepsi a jucat până în minutul 80 în partida cu Sandhausen. Au marcat Behrens și Leibold. Cu o etapă înainte de finalul sezonului, FC Nürnberg și Fortuna Düsseldorf ocupă primele două poziții în clasamentul ligii secunde din Germania, cu câte 60 de puncte, și sunt ambele promovate.

Sărbătoare la Călărași

Formația Dunărea Călărași a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa Ripensia Timișoara, într-un meci din etapa a XXXIII-a a eșalonului secund, și a promovat în Liga I. Golurile învingătorilor, care au revenit de la 0-1, au fost marcate de Munteanu (’47), Dobrosavlevici (’54) și Pană  (’83), iar pentru oaspeți a înscris Toma (’30). Cu cinci etape înainte de finalul sezonului, Dunărea Călărași este lider în clasament, cu 83 de puncte, cu 18 mai mult decât ocupanta locului III, Chindia Târgoviște și nu mai poate pierde promovarea în primul eșalon.

Sir Alex, la terapie intensivă

Sir Alex Ferguson, antrenorul care a condus Manchester United la câștigarea a 38 de trofee în 26 de ani, a fost operat pentru o hemoragie craniană și se află la terapie intensivă.  "Operația a decurs bine, dar el are nevoie de o perioadă pentru recuperare", a anunțat Manchester United. Ferguson, în vârstă de 76 de ani, a plecat de la United în mai 2013. El a fost prezent duminica trecută pe Old Trafford, alături de managerul de la Arsenal, Arsène Wenger.

Ce riscă Beșiktaș?

Federația Turcă de Fotbal (TFF) a anunțat, sâmbătă, sancțiunile în cazul neprezentării echipei Beșiktaș la meciul cu Fenerbahçe, contând pentru manșa secundă a semifinalelor Cupei Turciei. Beșiktaș a pierdut meciul la masa verde, scor 0-3, a fost exclusă din Cupă și nu va putea participa la ediția următoare a competiției. În plus, gruparea din Istanbul va trebui să înapoieze banii proveniți din împărțirea sumelor venite din drepturile comerciale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.