Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Virusul l-a răpus pe Netolitzchi

Ziarul de Vrancea
17 mar 2021 801 vizualizări

Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi a încetat din viață, la vârsta de 63 de ani, din cauza coronavirusului, au anunțat, ieri CSA Steaua și Federația Română de Baschet.

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua București, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera, până în 1993. Anton Netolitzchi a avut 130 de selecții în naționala de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campion național cu echipa Steaua București, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câștigat și Cupa României. A participat cu echipa națională de seniori la patru ediții ale Campionatelor Europene și ale Cupei Balcanice inter-țări. După retragere, a fost antrenor în cadrul secției de baschet, a echipei roș-albastre, atât la seniori, cât și la tineret, ocupând această funcție până la începutul anilor 2000.

Radu va apăra poarta Interului

Clubul Internazionale Milano a anunțat, ieri, că portarul Samir Handanovic a fost testat pozitiv cu coronavirus, Handanovic a fost găsit infectat în urma testului făcut miercuri dimineață.Portarul este în carantină la domiciliu.Ca urmare a absenței lui Handanovici, poarta echipei Inter va fi apărată sâmbătă, la meciul cu Sassuolo, de Ionuț RaduMeciul Inter Milano – Sassuolo, contând pentru etapa a XXVIII-a a campionatului Italiei, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45.

Grosu, onorabil în Flandra

Ciclistul român Eduard Michael Grosu s-a clasat pe locul 16 din 86 de rutieri care au încheiat cursa semiclasică „Danilith Noerse”, disputată în regiunea belgiană Flandra pe o distanță de 195 km .Câștigător a fost belgianul Ludovic Robeet (BingoalWB), urmat la 3 secunde de francezul Damien Gaudin (Total Direct Energie) și de italianul Luca Mozzato (B&B Hotels), la cinci secunde.Grosu face parte din echipa franceză Delco, din care mai fac parte printre alții italianul Alessandro Fedelli, spaniolul José Manuel Diaz și francezul Pierre Barbier.

 

Sepsi, în sferturi la EuroCup

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, s-a calificat pe teren propriu, în sferturile de finalè EuroCup, după ce a învins formația spaniolă Lointek Gernika Bizkaia, în prelungiri, scor 76-73 (41-31), în manșa unică din optimile competiției. Sfântu Gheorghe găzduiește una dintre „bulele” în care sunt programate meciuri din optimile și sferturile de finală ale EuroCup. În primul meci din optimi, Reyer Venezia - ENEA Gorzow (Polonia)72-63 (45-27). Astfel, în sferturi s-au calificat echipele Reyer Venezia și Sepsi Sfântu Gheorghe, care se vor întâlni astăzi în sferturi.

Benzema intră în „chinta roială”

Real Madrid și Manchester City s-au calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor după ce au disputat partidele din manșa a doua a optimilor de finală. După ce a câștigat în Italia cu 1-0, Real Madrid a învins cu 3-1 pe teren propriu pe Atalanta Bergamo. În min. 34, Benzema a înscris golul său cu numărul 70 din Liga Campionilor fiind al cincilea în topul marcatorilor „all time”, după Cristiano Ronaldo (134), Messi (120),Lewandowski (72) și Raul (71) – ultimul, retras din activitate Celelalte goluri au fost marcate de Sergio Ramos ('60 – penalty), Asensio ('84), respectiv, Muriel ('83). În celălalt meci, Manchester City – Borussia Mönchengladbach 2-0 (în tur, 2-0). Au marcat De Bruyne ('12) și Gundogan ('18).Tragerea la sorți a meciurilor din sferturi va avea loc vineri.

Fără spectatori la Euro U21

Partidele din faza grupelor turneului final al CE de tineret, la care participă și România, se vor disputa fără spectatori, a stabilit UEFA, informează FRF.Deși UEFA a amânat cât mai mult momentul deciziei finale, sperând că partidele se vor putea disputa cu un procent din capacitatea stadioanelor ocupat de spectatori, acest lucru nu va fi posibil.Ținând cont de restricțiile impuse de autoritățile din Ungaria și Slovenia din cauza contextului pandemic, spectatorii nu vor fi prezenți în tribune la partidele din faza grupelor. O decizie în ceea ce privește fazele superioare, programate să se dispute în perioada 31 mai – 6 iunie, va fi luată ulterior.

O nouă tehnologie în sprijinul VAR

FIFA urmează să lanseze un raport cu privire la testele pe care le-a făcut cu tehnologia de urmărire a membrelor jucătorilor, care ar identifica instantaneu ofsaidurile, înlocuind liniile trasate de VAR și reducând întârzierile în decizii. FIFA a testat sistemul semiautomat de ofsaid la Cupa Mondială a cluburilor de luna trecută, din Qatar. Rezultatele urmează să fie dezvăluite în zilele următoare, FIFA sperând că va putea dezvolta un „instrument de ajutor similar tehnologiei pe linia porții”. Tehnologia semiautomată a ofsaidului presupune urmărirea membrelor, detectarea automată a mingii și crearea unui model al scheletului unui jucător. Inteligența artificială urmărește mișcările jucătorilor și identifică momentul exact în care se dă o pasă. Studiind membrele jucătorilor, VAR poate, în câteva secunde, retransmite ofsaidul către asistent, care va ridica steagul. Tehnologia este atât de sofisticată încât poate detecta vârful piciorului unui atacant în timp real.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.