Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Victorie strălucită a blăjencelor

Ziarul de Vrancea
12 feb 2019 457 vizualizări

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj s-a calificat ieri pe teren propriu, în semifinalele Cupei CEV, după ce a învins formația turcă Galatasaray Istanbul, cu scorul de 3-0, în manșa retur din sferturile competiției.

A fost nevoie de “set de aur” pentru stabilirea câștigătoarei. Scorul pe seturi a fost 25-20, 25-23, 25-16, după 69 minute de joc. În tur, Galatasaray a câștigat cu scorul de 3-0 (25-23, 25-20, 25-17), astfel că a fost nevoie de “setul de aur”, pentru departajarea câștigătoarei, iar acesta a revenit forma ției Volei Alba Blaj, cu 15-5, în doar zece minute. Volei Alba Blaj s-a calificat în sferturi după eliminarea echipei cehe VK Prostejov, cu 3-0 și 3-0. În 2018, Volei Alba Blaj a jucat finala Ligii Campionilor, dar acum a ratat faza grupelor competiției și a continuat direct în optimile Cupei CEV. 

CSM a vândut-o se Kurtovic

Handbalista Amanda Kurtovic va părăsi CSM București din sezonul viitor, ea semnând, ieri un contract valabil în următorii trei ani cu deținătoarea Ligii Campionilor, Györ ETO.  Aflată în recuperare după operația de ligamente încrucișate și indisponibilă în această stagiune la CSM București, interul dreapta Amanda Kurtovic (27 de ani) a decis să evolueze din sezonul viitor la echipa maghiară. Handbalista norvegiană a semnat un contract valabil în următorii trei ani cu deținătoarea Ligii Campionilor. Györ a mai precizat că echipa pentru stagiunea 2019-2020 este astfel completă, cu excepția postului de inter, unde va mai fi transferată o jucătoare. Amanda Kurtovic este campioană olimpică în 2012 cu naționala țării sale, dublă campioană mondială (2011, 2015) și medaliată cu aur la Campionatul European din 2016.

Serena revine în Top 10

Americanca Serena Williams va reveni în Top 10 WTA în clasamentul care va fi publicat luni, după ce daneza Caroline Wozniacki, semifinalistă în 2018, s-a retras de la Qatar Open. Fostul lider mondial, în vârstă de 37 de ani, va ocupa, luni, locul 10 WTA. Ea a fost ultima dată în Top 10 mondial, la 3 iulie 1917, iar în ierarhia următoare, din 17 iulie 2017, după turneul de la Wimbledon, a coborât pe locul 15. În acest an, Serena Williams a jucat doar la Australian Open, unde a trecut de Simona Halep în optimi, înainte de a fi eliminată de Karolina Pliskova, în sferturi.

Vremea fărașului la Chiajna

Concordia Chiajna a trecut la disponibilizări, după ce și-a întărit lotul în speranța salvării de la retrogradare.  Oficialii clubului din Ilfov au anunțat prin intermediul unui comunicat plecările a nu mai puțin de patru jucători, printre care și Andrei Prepreliță (33 de ani), fost campion al României cu FCSB. Dan Panait, Mihai Leca, Simon Măzărache și Alexandru Costache sunt ceilalți jucători la care a renunțat Concordia, pe lângă Prepeliță.  CS Concordia Chiajna, Simon Măzărache și Andrei Prepeliță au reziliat de comun acord contractele celor doi jucători cu clubul nostru. Fundașul Mihai Leca și goalkeeperul Alexandru Costache au fost împrumutați către FC Chindia Târgoviște, respectiv CS Pandurii Târgu Jiu, în timp ce împrumutul tânărului Daniel Panait, de la FC Viitorul, a luat sfârșit.

 

Și Naomi schimbă antrenorul

Japoneza Naomi Osaka a anunțat că germanul Sascha Bajin nu va mai fi antrenorul ei. Numărul 1 mondial nu a precizat motivele despărțirii.   Osaka și Bajin lucrau împreună din 2017. În primul an de colaborare a lui Bajin cu Osaka, sportiva japoneză a câștigat primul său titlu WTA, la Indian Wells, și primul său trofeu de Grand Slam, la US Open. De asemenea, ea a ajuns alături de Bajin de la numărul 68 mondial, la numărul 1 mondial, după victoria de la Australian Open. Sascha Bajin a fost recompensat anul trecut cu titlul de antrenorul anului.

Mourinho comentează la ruși

Fostul antrenor al echipei Manchester United, José Mourinho, va avea o emisiune la postul rusesc RT (Russia Today), Mourinho, în vârstă de 56 de ani, va face analizele meciurilor din Liga Campionilor. Mourinho a mai colaborat cu RT și la Cupa Mondială din 2018, din Rusia. Emisiunea lui se va numi “On the Touchline with José Mourinho” și va începe la 7 martie. Mourinho mai colaborează și cu postul Bein Sports.

Brănescu, împrumutat în Lituania

Clubul lituanian Zalgiris Vilnius a anunțat, ieri pe site-ul oficial, că l-a împrumutat pe portarul Laurențiu Brănescu de la Juventus Torino. Anul trecut, Brănescu, în vârstă de 24 de ani, a evoluat la clubul croat HNK Gorica, tot sub formă de împrumut. Laurențiu Brănescu a fost împrumutat în ultimii ani de Juventus la Juve Stabia, Haladas, Omonia și Dinamo București.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.