Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vettel părăsește Scuderia

Ziarul de Vrancea
11 mai 2020 773 vizualizări

Pilotul Sebastian Vettel va pleca de la Ferrari la finalul acestui an, după ce cele două părți nu au ajuns la un acord privind o prelungire a contractului.

Angajamentul meu cu Ferrari va lua sfârșit la finalul anului. Eu și echipa am realizat că nu mai există o dorință comună de a rămâne împreună”, a declarat Vettel. Vettel pilota pentru Ferrari de șase ani, iar locul său ar putea fi luat de Carlos Sainz Jr (McLaren) sau Daniel Ricciardo (Renault). Potrivit presei germane, viitorul lui Vettel este incert, deoarece va fi greu să meargă la o echipă mare deoarece acolo sunt deja Lewis Hamilton (Mercedes) și Max Verstappen (Red Bull).

Italienii reiau antrenamentele

Guvernul italian și-a dat acordul ca echipele de fotbal să-și poată relua antrenamentele colective din 18 mai. Guvernul a aprobat protocolul Federației Italiene de Fotbal (FIGC), care va permite reluarea pregătirii colective, „dar cu prudență”. „Indicațiile comitetului (tehnico-științific), care trebuie considerate ca fiind stricte și obligatorii, vor fi trimise la FIGC pentru ajustările necesare la protocol, în scopul de a permite reluarea în deplină siguranță a antrenamentelor echipelor, începând cu 18 mai”, a arătat guvernul italian, într-un comunicat. Liga italiană de fotbal speră ca meciurile din Serie A, întrerupte din cauza pandemiei de coronavirus, să se reia în iunie.

Laporta are planuri mari cu Barça

Joan Laporta vrea să candideze la președinția FC Barcelona, pe care a ocupat-o în perioada 2003/2010 și va încerca să-l readucă la echipă pe antrenorul Pep Guardiola. „Vreau să mă prezint la alegeri. Am fost președinte și îmi doresc să fiu din nou”, a declarat Laporta la postul TV3, cu un an înainte de alegeri.Joan Laporta a fost președinte la FC Barcelona în perioada 2003/2010.El a mai spus că și-ar dori să-l readucă la echipă pe Pep Guardiola. „Mi-ar plăcea ca Guardiola să revină, dar este la Manchester City și decizia este doar al lui. El este o referință pentru FC Barcelona și numeroși catalni ar vrea ca el să antreneze din nou Barcelona”, a declarat Laporta. Sub conducerea lui Pep Guardiola (2008-2012), FC Barcelona a obținut 14 trofee.

Congresul FIFA, online

Cel de-al 70-lea congres al FIFA, prevăzut inițial la Addis-Abeba, va avea loc „online” la 18 septembrie, a anunțat, ieri forul fotbalistic mondial. Congresul va fi precedat de o reuniune a Consiliului, care inițial era prevăzută la 290 martie. De asemenea, au fost anunțate noi date pentru mai multe turnee internaționale: Cupa Mondială U-20 va avea loc în Costa Rica și Panama, în perioada 20 ianuarie - 6 februarie 2021, CM feminină U-17 este prevăzută în India, în perioada 17 febraurie - 7 martie 2021 și CM de futsal în Lituania, în perioada 12 septembrie - 3 octombrie 2021.

Suurbier, în stare gravă

Fostul fotbalist olandez Wim Suurbier, una dintre gloriile lui Ajax, alături de Cruyff și Neeskens a fost internat la terapie intensivă într-un spital din Amsterdam, scrie ziarul De Telegraaf. Suurbier a suferit o hemoragie cerebrală, a indicat ziaristul Johan Derksen, fost jucător, într-o emisiune de televiziune. Fostul fundaș dreapta, în vârstă de 75 de ani, a disputat 392 de meciuri de campionat în tricoul lui Ajax, între 1964 și 1977. El a câștigat trei Cupe ale Campionilor Europeni cu „lăncierii”, între 1971 și 1973, ultimele două dintre acestea sub comanda antrenorului român Ștefan Kovacs.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.