Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vasile Cîtea, în staff-ul boxului european

Ziarul de Vrancea
8 mar 2019 489 vizualizări

Duminică s-au disputat ultimele partide din grupele principale ale Ligii Campionilor, clasamentul stabilind “împerecherea” din faza sferturilor de finală ale competiției.

CSM București se va duela cu campioana Franței, Metz Handball, cu meciul tur pe teren propriu. În urma partidelor disputate duminică, cele două grupe principale și-au desemnat ierarhia finală. Clasată pe locul IV în grupă, după Györ, Vipers și Ferencvaros, CSM București va întâlni în sferturi pe Metz Handball, primul meci pe teren propriu. Celelalte sferturi vor fi: Odense – Györ, Ferencvaros Budapesta – Rostov Don și Buducnost – Vipers. Meciurile tur vor avea loc între 5-7 aprilie, iar cele retur o săptămână mai târziu.

Aur la tenis de masă

Jucătoarea Adina Diaconu a câștigat, duminică, proba de simplu feminin din cadrul Campionatului European Under 21 de tenis de masă, de la Gondomar (Portugalia). Diaconu a învins-o în finală pe rusoaica Maria Malanina, scor 4-0 (13-11, 11-6, 11-9, 11-7). Printre adversarele Mariei Malanina pe tabloul principal s-a aflat și Tania Plăian, de care sportiva din Rusia a trecut în semifinale. Plăian a obținut bronzul european. Tot duminică, Rareș Sipos a obținut medalia de bronz la simplu masculin.

Lovitura lunii februarie

Simona Halep, locul 2 WTA, este autoarea loviturii lunii februarie în circuitul WTA, ea fiind câștigătoarea anchetei de pe site-ul forului internațional. Halep era nominalizată cu o lovitură din meciul cu sportiva canadiană Eugénie Bouchard, din turul al doilea al turneului de la Dubai. Halep a respins imparabil un smash executat cam neconvingător de Bouchard, cu care a ridicat scorul la 7-6, 2-0.  Pe locul doi în topul loviturilor lunii februarie se află, după votul fanilor, Elina Svitolina, tot cu o lovitură de la Dubai, pe trei sunt Donna Vekic și Sofia Kenin (ambele cu faze de la Acapulco) și pe cinci s-a clasat Caroline Garcia (Dubai). Halep a fost nominalizată și pentru titlul de jucătoarea lunii februarie, dar câștigătoarea votului fanilor a fost Belinda Bencic. Românca s-a clasat pe locul doi, pe trei este Wang Yafan și pe patru Sofia Kenin.

Neînvinși de un an

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa Atromitos Atena, într-un meci din etapa a XXIV-a a campionatului Greciei. Golurile au fost marcate de Oliveira (’39), Biseswar (‘45^3 - penalty) și Swiderski (’82). În minutul 17, Vieirinha, de la PAOK, a ratat un penalty.De la oaspeți a fost eliminat Bruno Souza, în minutul 90. PAOK Salonic este lider în clasament, cu 64 de puncte, cu zece mai multe decât a doua clasată, Olympiakos, care are 23 de jocuri. Echipa lui Răzvan Lucescu este neînvinsă în campionatul Greciei de un an, din 11 martie 2018 (0-3 cu AEK).

Victorie cu emoții la rugby

Reprezentativa de rugby a României a învins, sâmbătă, la Botoșani, cu scorul de 22-20, naționala Rusiei, într-un meci din cadrul Rugby Europe Championship. La pauză, “stejarii” au condus cu 16-5. Pe final, când scorul era 22-15, rușii au reușit un eseu, însă au ratat transformarea. În precedentele confruntări din acest an, echipa României a fost învinsă de Georgia (9-18) și de Spania (18-21) și s-a impus în fața Germaniei (38-10). În 17 martie, reprezentativa României va întâlni naționala Belgiei, la Bruxelles.

Cum se joacă finala CEV?

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj va disputa manșa tur a finalei Cupei CEV, cu formația italiană Busto Arsizio, în 19 martie, la Sibiu. Volei Alba Blaj s-a calificat în a doua finală de cupă europeană din istorie, după ce a eliminat pe Știința Bacău în semifinalele Cupei CEV, cu 3-0 și 3-0. Adversara din finala competiției va fi echipa italiană Busto Arsizio, care tot cu un dublu 3-0 a trecut de Bekescsaba în semifinale. Astfel, manșa tur va avea loc la Sibiu, în 19 martie, iar returul este programat o săptămână mai târziu în Italia. Volei Alba Blaj a jucat sezonul trecut finala Ligii Campionilor, dar în actuala stagiune a ratat faza grupelor competiției și a continuat direct în optimile Cupei CEV.

Cupa la Timișoara

Echipa de handbal masculin Poli Timișoara a câștigat, duminică, trofeul Cupa României, la Turneul Final Four de la Focșani. Poli s-a impus în finala competiției, în fața formației Steaua București, cu scorul de 31-27 (15-14), și și-a trecut în palmares al doilea trofeu din istorie. Medalia de bronz a Cupei României a revenit, tot duminică, formației Dinamo București, scor 32-30 (14-14), cu CSM Focșani. Dinamo București a fost învinsă în semifinale de Steaua București, scor 25-26, iar CSM Focșani a fost eliminată de Poli Timișoara, care s-a impus, cu 25-18.Semifinala Dinamo – Steaua a fost precedată de violențele dintre suporteri, care au pătruns pe teren și au fost evacuați de Jandarmie, 450 de fani ajungând apoi la Poliție pentru a fi interogați. Suporterii celor două echipe au primit interdicție de a asista la meciurile de duminică.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.