Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vasile Cîtea, în staff-ul boxului european

Ziarul de Vrancea
24 feb 2019 497 vizualizări

Congresul EUBC care s-a desfășurat între 22 și 23 februarie la Moscova a readus România între puterile boxului european. Președintele Federației Române de Box, Vasile Cîtea, a reușit să între în staff-ul Federației Europene, devenind unul dintre cei nouă membri ai Comitetului Executiv. ”Nu este un succes al meu personal, ci al boxului românesc. Nu am mai avut de foarte mulți ani această poziție, care ne permite să aflăm ceea ce este nou în box și ce se decide pe plan internațional. Sunt convins că în următorii patru ani voi avea prilejul să demonstrez că România face progrese evidente și se reîntoarce printre puterile boxului”, a declarat Vasile Cîtea, care este președintele al FR Box din ianuarie 2016.

Nu am mai avut de foarte mulți ani această poziție, care ne permite să aflăm ceea ce este nou în box și ce se decide pe plan internațional. Sunt convins că în următorii patru ani voi avea prilejul să demonstrez că România face progrese evidente și se reîntoarce printre puterile boxului”, a declarat Vasile Cîtea, care este președintele al FR Box din ianuarie 2016. Ieșeanul Vasile Cîtea a fost boxer, primul campion profesionist al României, arbitru internațional și oficial tehnic  al forului mondial AIBA.

Răzvan Lucescu, dorit de turci

Răzvan Lucescu (50 de ani) are un sezon foarte bun pe banca PAOK și a început să atragă atenția mai multor formații. Recent, în presa din Turcia a apărut informația că Göztepe, echipă clasată pe locul 14 în Super Lig, este interesată de seviciile sale. Fanatik.com.tr notează că Lucescu jr. a început deja negocierile cu oamenii din conducere, dar nu este singurul pe listă. Românul se află în luptă directă cu Tayfun Korkut (44 de ani), antrenor cu multă experiență în fotbalul german. Răzvan Lucescu este aproape de titlu în Grecia și este greu de crezut că va accepta să meargă la Göztepe, pentru evitarea retorgradării. PAOK este mai aproape ca niciodată de campionat, după mai bine de 30 de ani de pauză.

Proiectul balcanic prinde roade

Un memorandum de înțelegere între guvernele Serbiei, României, Bulgariei și Greciei pentru constituirea Comitetului inițial de organizare, în vederea depunerii candidaturilor comune pentru organizarea Campionatului European din 2028 și Cupei Mondiale din 2030, a fost redactat, luni, la Sofia, unde a avut loc la reuniunea cvadrilaterală guvernamentală. Comitetul va fi format din câte patru reprezentanți ai fiecărei țări: ministrul sportului, un oficial guvernamental și doi reprezentanți ai federațiilor de fotbal. Președinția comitetului va fi asigurată în sistem rotativ, pe mandate de câte șase luni, iar reuniunile vor fi periodice, la același interval, șase luni. Reuniunea de luni este parte a proiectului agreat de către premierii celor patru țări, în vederea procesului de stabilire a unei candidaturi comune pentru organizarea Euro-2028 și CM-2030.

Avansăm lent la baschet

Naționala de baschet masculin a României a învins în deplasare, reprezentativa Kosovo, scor 75-79 (38-39), în ultimul meci din grupa B, contând pentru faza secundă a precalificărilor Campionatului European din 2021. Tricolorii încheie pe locul 2 și vor continua precalificările în faza a treia, cu meciuri programate în luna august. Principalii marcatori ai  echipei române au fost Cățe 14 și Nicolescu 11. La finalul grupei, Macedonia și România au acumulat câte șapte puncte (departajate de rezultatele directe, 90-76, 53-65), iar Kosovo numai patru. Ca urmare, Macedonia merge direct în calificări de pe prima poziție, iar România și Kosovo vor continua în faza a treia a precalificărilor, fază în care tricolorii vor întâlni Slovacia și Cipru.   Doar prima clasată în această grupă va ajunge în calificările CE2021, în care vor fi angrenate 32 de echipe, împărțite în opt grupe. Meciurile vor începe în noiembrie 2019.

Derby cu fumigene în Bulgaria

Patruzeci și patru de suporteri bulgari au fost reținuți pentru că au deținut și au lansat fumigene și proiectile la meciul de duminică, dintre Levski și ȚSKA Sofia, din campionatul Bulgariei.  Ciocnirile au izbucnit înainte de meci, dar au continuat și în timpul partidei. Nicio persoană nu a fost rănită grav, conform poliției. De-a lungul timpului, numeroase confruntări au izbucnit între fanii celor două echipe, iar un suporter a murit în anul 2000. Duminică, Levski a câștigat derbiul cu ȚSKA, scor 1-0.

Detenție administrativă

Șase jucători ai echipei Tianjin Teda, club din prima ligă chineză, au fost reținuți timp de trei zile, după ce au fost implicați într-o încăierare într-un bar, a anunțat clubul din China. “Jucătorii au încălcat regulile echipei, au ieșit fără permisiune, s-au încăierat cu alții la intrarea într-un bar și s-au bătut”, a precizat clubul. Incidentul s-a produs la 21 februarie, în orașul Kunming, unde echipa antrenată de germanul Uli Stielike efectua un stagiu de pregătire. “Ei au fost sancționați de poliția din Kunming, care i-a ținut trei zile în detenție administrativă”, a precizat clubul. Detenția administrativă este un lucru obișnuit în China, unde poliția poate impune până la 15 zile de privare de libertate.Clubul nu a dezvăluit numele jucătorilor, dar a precizat că aceștia sunt de la echipa de rezerve și își vor face autocritica în scris și vor efectua “o profundă reflexie”. Jucătorii au primit și amenzi și au fost excluși temporar din lot. Deși antrenorii nu au fost implicați în incident, și ei vor primi o amendă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.