Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: VAR și în Cupă?

Ziarul de Vrancea
13 oct 2019 852 vizualizări

Federația Română de Fotbal și-a manifestat intenția de a introduce sistemul VAR și în meciurile din cadrul Cupei României, urmând să împartă costurile respective cu LPF. I

Ieri, în cadrul ședinței comune de cooperare cu FIFA și IFAB, s-au stabilit în detaliu pașii pe care fiecare autoritate, implicată în procesul de implementare a sistemului VAR în Liga 1, trebuie să îi urmeze.” Federația Română de Fotbal și-a manifestat intenția de a introduce sistemul VAR și în meciurile din cadrul Cupei României, urmând să împartă costurile respective cu LPF”, se arată în comunicatul LPF, semnat de Robert Pongracz, manager de proiect VAR.


Accident grav la box

Boxerul american Patrick Day, 27 de ani, a ajuns la spital în stare foarte critică, după ce a fost pus la podea de compatriotul lui, Charles Conwell, în timpul unui meci care a avet loc, sâmbătă seară, la Chicago, la categoria semimijlocie. Conwell l-a făcu KO pe Day cu un puternic croșeu de stânga, în repriza a zecea. Day a căzut și s-a lovit rău la cap, fiind transportat la spital în stare de inconștiență. El a fost suspus unei interevenții chirurgicale la cap, iar acum se află la terapie intensivă. Patrick Day este boxer profesionist din 2013 și de atunci a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri și o remiză.

Eșec pentru copiii lui Roșu

Naționala pregătită de Laurențiu Roșu a ratat calificarea la Turul de Elită. Tricolorii U19 au încheiat grupa de calificare cu o remiză și două înfrângeri.După 1-1 cu Serbia și 0-1 cu Spania,pentru a-și asigura calificarea, tricolorii trebuiau să învingă Lituania, iar în partida cealaltă, Serbia, gazda turneului, să piardă calr în fața Spaniei. Reprezentativa României a pierdut însă cu 1-0, iar victoria Spaniei din celălalt meci, scor 4-0, nu a mai contat. Clasament: 1. Spania 9p (7-0), 2. Serbia 4p (9-5), 3. Lituania 3p (1-10), 4. România 1p (1-3)

Eddy Merckx a căzut de pe bicicletă

Fostul rutier Eddy Merckx, legendă a ciclismului belgian și mondial, a fost internat de urgență, duminică, la spitalul din Termonde, fiind rănit la cap după ce a căzut de pe bicicletă, a anunțat publicația Het Nieuwsblad. Potrivit cotidianului flamand, cvintuplul câștigător al Turului Franței, în vârstă de 74 de ani, a căzut de pe bicicletă în timpul unei ieșiri cu prietenii, fiind „serios rănit” la cap. El va fi supus luni unor teste suplimentare, a mai scris sursa citată.

Rudi Garcia antrenează la Lyon

Antrenorul Rudi Garcia a preluat conducerea tehnică a echipei Olympique Lyon, la care evoluează portarul Ciprian Tătărușanu. El a antrenat ultima dată formația Olympique Marseille. În cariera lui, el a mai pregătit echipele Saint-Etienne, Dijon, Le Mans, Lille și AS Roma. În vârstă de 55 de ani, Garcia a semnat un contract pe două sezoane. Președintele clubului din Lyon, Jean-Michel Aulas, directorul sportiv Juninho, directorul juridic Vincent Ponsot și consilierul președintelui, fostul selecționer Gerard Houllier au analizat, duminică, trei candidaturi pentru postul de antrenor principal, Laurent Blanc, Jocely Gourvennec și Garcia. Gourvennec ar fi fost exclus din cauza lipsei lui de experiență la nivel european, iar la Blanc s-ar fi renunțat din cauza pretențiilor sale ridicate privins staff-ul pe care îl dorește să-l aibă.

Kipchoge, mare favorit

Federația Internațională de Atletism (IAAF) a anunțat, ieri, numele ceor 11 sportivi nominalizați pentru titlul de atletul anului, marele favorit fiind kenyanul Eliud Kipchoge, care a reușit, sâmbătă, să alerge maratonul sub două ore, o performanță neatinsă de nimeni înaintea lui. Cei 11 nominalizați sunt: Donavan Brazier (SUA), campion mondial la 800m ; Christian Coleman (SUA), campion mondial la 100m ; Joshua Kiprui (Uganda), campion mondial la 10.000 m; Timothy Cheruyiot (Kenya), campion mondial la 1500m ; Steven Gardiner (Bahamas), campion mondial la 400m ; Sam Kendricks (SUA), campion mondial la aruncarea cu prăjina; Eliud Kipchoge (Kenya), recordman mondial la maraton ; Noah Lyles (SUA), campion mondial la 200m ; Daniel Stahl (Suedia), campion mondialla aruncarea discului; Christian Taylor (SUA), campion mondial la triplusalt ; Karsten Warholm (Norvegia), campion mondial la 400 metri garduri. Trofeul va fi decernat la 23 noiembrie, la Monaco.

Federer participă la JO

Roger Federer a anunțat că va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în perioada 24 iulie - 9 august 2020. Tenismanul elvețian a făcut acest anunț cu ocazia unui meci demostrativ la Tokyo.”Am discutat cu echipa mea de câteva săptămâni, chiar luni, în legătură cu ce ar trebui să facă vara viitoare, după Wimbledon și înainte de US Open. În cele din urmă am decis să mai particip încă o dată la Jocurile Olimpice”, a spus el. Federer va împlini 39 de ani la câteva zile după JO.

Accident grav la box

Boxerul american Patrick Day, 27 de ani, a ajuns la spital în stare foarte critică, după ce a fost pus la podea de compatriotul lui, Charles Conwell, în timpul unui meci care a avet loc, sâmbătă seară, la Chicago, la categoria semimijlocie. Conwell l-a făcu KO pe Day cu un puternic croșeu de stânga, în repriza a zecea. Day a căzut și s-a lovit rău la cap, fiind transportat la spital în stare de inconștiență. El a fost suspus unei interevenții chirurgicale la cap, iar acum se află la terapie intensivă. Patrick Day este boxer profesionist din 2013 și de atunci a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri și o remiză.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.