Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: VAR la Cluj, pentru meciul cu Sevilla

Ziarul de Vrancea
17 feb 2020 364 vizualizări

UEFA a introdus sistemul de asistență video și în Europa League, odată cu startul fazelor eliminatorii.

Astfel, partida pe care campioana României, CFR Cluj, o va disputa joi, în Gruia, în fața FC Sevilla, va beneficia de sistemul VAR. Meciul va fi condus de o brigadă din Germania cu Deniz Aytekin la centru, ajutat de asistenții Eduard Beitinger și Dominik Schaal. Al patrulea oficial va fi Patrick Ittrich, în timp ce oficialii responsabili de asistența video vor fi Daniel Siebert (arbitru VAR) și Bibiana Steinhaus (asistent VAR). Recent, Deniz Aytekin a fost arbitrul confruntării dintre naționalele României și Spaniei, în septembrie 2019, pe Arena Națională. Partida CFR Cluj – Sevilla are loc joi, de la ora 19.55, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu. Returul va avea loc peste o săptămână, în Spania.

Cu cine jucăm în Cupa Challenge?

CSM București va evolua cu echipa rusă HC Viktor Stavropol iar Potaissa Turda cu formația greacă AEK Atena, în sferturile de finală ale Cupei Challenge la handbal masculin, s-a stabilit în urma tragerii la sorți. Ambele echipe din România vor evolua în deplasare în prima manșă, la 21-22 martie. Partidele retur sunt la 28-29 martie Dacă se va califica în semifinale, CSM București va evolua cu învingătoarea dintre HCB Karvina și Dukla Praga, ambele din Cehia. În aceeași situație, Potaissa Turda va juca împotriva câștigătoarei duelului dintre Halden Topphandball (Norvegia) și Valur (Islanda). Semifinalele sunt programate la 25-26 aprilie și 2-3 mai.

Săru‘mâna, China!

 

Federația Internațională de Tenis a anunțat că echipa Chinei s-a retras din play-off-ul Grupei Mondiale I a Cupei Davis, programat să se desfășoare în perioada 6-7 martie 2020. Astfel, întâlnirea România - China, programată să se desfășoare la Piatra-Neamț, nu se va mai disputa, iar naționala masculină a României s-a calificat în Grupa Mondială I a Davis Cup. Următorul meci al României va avea loc în luna septembrie a acestui an, adversara tricolorilor urmând a fi cunoscută după disputarea meciurilor din calificările Cupei Davis și din play-off-ul Grupei Mondiale I, din 6-7 martie 2020. China se confruntă cu o epidemie de infecții cu coronavirus. Cele mai recente cifre oficiale arată 1.873 de decese și 72.436 de cazuri de îmbolnăvire.

 

Victorie, dar fără calificare

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a învins ieri , pe teren propriu, formația ungară Vassas Budapesta, scor 3-0 (23, 16,21), în ultima partidă din grupa D a Ligii Campionilor. În urma rezultatului, Volei Alba Blaj adună 9 puncte, la fel ca Nantes (locul II), care, aseară a jucat cu liderul Imoco Conegliano (14) și a pierdut în trei seturi. Campioana României nu are șanse la sferturi, unde ajung prima clasată din fiecare din cele cinci grupe, plus trei formații de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament. Volei Alba Blaj este depășită deja la punctaj de alte trei echipe din celelalte grupe, aflate pe locul secund, și care nu au jucat încă ultima etapă.

Arbitraj video pe zgură

Arbitrajul video va fi folosit în premieră pe zgură la turneul de la Madrid, organizat de Ion Țiriac, competiție care va avea loc în perioada 3-10 mai. Tehnologia folosită va fi cea a Foxtenn, un concurent al Hawk-Eye. Arbitrajul video, care va stabili în cazuri litigioase locul în care a căzut mingea, va fi folosit pe cele trei arene principale de la Caja Magica, Manolo-Santana, Arantxa-Sanchez-Vicario și Terenul 3, atât la meciurile ATP, cât și la cele WTA, la simplu și la dublu. Arbitrajul video a fost introdus în tenis în 2006 și a fost folosit pe toate suprafețele, mai puțin pe zgura. La partidele pe această ultimă suprajață, jucătorii solicitau arbitrului să coboare din scaun și să verifice urma lăsată de minge.

 

A apărut Borg junior

La peste 38 de ani de la ultimul său meci al tatălui său, Leo Borg a disputat și a pierdut primul său meci în circuitul profesionist ATP. Leo, fiul lui Björn Borg, în vârstă de 16 ani, a fost învins de taiwanezul Tseng Chun Hsin (18 ani) la turneul challenger de la Bergamo.Leo Borg a primit un wild-card la turneul de la Bergamo, el fiind în prezent pe locul 98 în clasamentul juniorilor și pe locul 356 mondial. Tatăl lui, în vârstă de 63 de ani, a câștigat 64 de turnee ATP, între care 11 de Grand Slam. Leo Borg este fiul fostului mare tenisman cu a treia soție, Patricia Ostfeld. Borg senior a mai fost căsătorit cu Mariana Smionescu și cu solista italiană Loredana Berté. El mai are un băiat, Robin, cu modelul suedez Jannike Björling, cu care nu a fost căsătorit.

Campioană mondială la ea acasă

Biatlonista italiană Dorothea Wierer a câștigat cel de-al doilea său titlu mondial la individual (15 km) marți, în fața propriului public, la Antholz-Anterselva, obținând cea de-a treia medalie de aur a carierei. Wierer, cu două greșeli la tir, le-a devansat pe germana Vanessa Hinz (la 2.1 secunde) și pe norvegianca Marte Olsbu Roeiseland (15,8), în timp ce românca Eniko Marton s-a situat pe poziția a 82-a iar Ana Cotruș nu a încheiat cursa. Deținătoare, la 29 de ani, a Marelui Glob de Cristal, Wierer a mai luat aurul în 2019 în proba cu startul în bloc, la Ostersund (Suedia), și la urmărire, duminica trecută, consolidîndu-și poziția de lider în clasamentul general al Cupei Mondiale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.