Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vai și-amar în Cupa Davis

Ziarul de Vrancea
29 oct 2017 505 vizualizări

Așa cum era de așteptat, echipa de Cupa Davis a României a retrogradat în grupa a II-a euro-africană, pentru prima oară după 1993.

Fără experientații Marius Copil, Adrian Ungur, Horia Tecău și Florin Mergea, echipa României, formată din jucători sub poziția 450 ATP,  a fost învinsă cu 0-5 la Ramat Hasharon de Israel. După primele două înfrângeri de vineri, Edan Leshem (285) – Dragoș Dima (463) 6-3, 5-7, 6-2, 3-6, 6-3 și Dudi Sela (70 ATP) – Nicolae Frunză (600 ATP) 6-3, 6-3, 6-4, sâmbătă, perechea Vasile Antonescu/Bogdan Borza a fost învinsă  de cuplul Jonathan Erlich/Dudi Sela, scor 3-6, 4-6, 6-7. În ultimele partide de simplu s-au înregistrat rezultatele: Mor Bulis – Vasile Antonescu 7-6, 6-3 și Edan Leshem – Nicolae Frunză 6-4, 6-7, 6-2.

Olivia Cîmpian va reprezenta Ungaria

Federația Internațională de Gimnastică a anunțat că gimnasta Olivia Câmpian va concura pentru Ungaria, decizia forului fiind validă ”cu efect imediat”, în urma Comitetului Executiv de la Kotonou (Benin). Olivia Cîmpian (16 ani) a făcut parte din lotul național de junioare al României în ultimii șase ani, iar în luna aprilie a debutat la nivel de senioare la Campionatul European de la Cluj.  unde nu a obținut vreo medalie (locul 23 la individual-compus). După competiția din primăvară, gimnasta s-a retras din lotul de la Deva și s-a mutat în Ungaria, tatăl ei, fost fotbalist în țara vecină, declarând la acea vreme că va încerca să obțină cetățenia pentru Olivia. Forul internațional de profil (FIG) a anunțat, în urma Comitetului Executiv de la Kotonou,aprobarea schimbării naționalității pentru patru sportivi, între care se numără și Olivia Cîmpian. Potrivit FIG, decizia are validitate ”cu efect imediat” în cazul gimnastei din România, în timp ce ceilalți trei gimnaști vor beneficia de schimbarea naționalității începând din 15 septembrie 2018.

 

 

 

Oferte pentru Chiricheș

Clubul Napoli a primit oferte de la grupările franceze Girondins Bordeaux, OSC Lille și Nantes pentru Vlad Chiricheș, însă nu este dispus să îl transfere pe jucător în perioada următoare de mercato, relatează presa italiană. “Sunt oferte oficiale de la Bordeaux, Lille și Nantes pentru Chiricheș, dar Napoli asigură că jucătorul nu va pleca în ianuarie”, a declarat jurnalistul Ciro Venerato la Rai Sport, potrivit tuttonapoli.net. Chiricheș este legitimat la Napoli din iulie 2015, când a semmat un contract valabil patru ani.

Calificare, după 0-0 cu Luxemburg

Reprezentativa de fotbal Under 17 a României s-a calificat la turul de Elită în ciuda înfrângerii din ultima partidă, scor 0-1, cu Austria. România a obținut o victorie (2-1 cu Lituania), o remiză (0-0 cu Luxemburg) și o înfrângere (0-1 cu Austria) în cadrul grupei a 10-a de calificare. Tricolorii își vor afla adversarele din cadrul Turului de Elită pe 6 decembrie, când va avea loc tragerea la sorți, la Nyon. România s-a clasat pe locul 2 în grupă, cu patru puncte acumulate. Liderul grupei este Austria, care a câștigat toate cele trei meciuri. Echipele care s-au clasat pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care s-au clasat pe locul 3 în cele 13 serii din această prima fază s-au calificat la Turul de Elită, ultimul premergător Campionatului European.

A doua înfrângere în Portugalia

Naționala de handbal masculin a României a pierdut  și cel de-al doilea meci amical disputat în deplasare cu reprezentativa Portugaliei, scor 22-27 (10-14), în cadrul stagiului de pregătire de la Porto. Pentru echipa României, antrenată de Xavi Pascual și Eliodor Voica, au marcat Grigoraș 4 goluri, Csepreghi 4, Ghionea 3, Humet 3, Lazăr 2, Csog 2, Militaru 2, Bujor 1 și Onyejekwe 1. În primul meci amical cu lusitanii, România a cedat cu scorul de 24-29 (11-13). Stagiul de pregătire din Portugalia s-a încheiat sâmbătă, după o săptămână în care antrenorii au lucrat cu 21 de jucători. Tricolorii vor avea primele meciuri oficiale abia în ianuarie 2018, în grupa 3 preliminară a Campionatului Mondial din 2019, cu Italia, Insulele Feroe și Italia, între 12-14 ianuarie.

Real, umilită în Catalonia

Formația Real Madrid a fost învinsă, în deplasarede echipa Girona din Catalonia, scor 1-2, duminică, în etapa a XI-a a campionatului Spaniei, într-un meci la care s-au luat măsuri speciale de securitate.  Pentru Real a marcat Isco, în minutul 7, iar pentru Girona au punctat Stuani  ('54) și Portu ('58). Acesta a fost prima întâlnire oficială între Girona, nou-promovată, și Real Madrid în LaLiga. Măsuri sporite de securitate au fost luate pentru acest meci, la care ar fi trebuit să fie prezent și fostul lider catalan Carles Puigdemont, fost primar al orașului Girona. Partida s-a disputat cu casa închisă, iar porțile arenei s-au deschis doar după ce autocarul echipei Real Madrid a ajuns la stadion.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.