Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Urcăm patru locuri

Ziarul de Vrancea
11 apr 2018 877 vizualizări

Cu un total de 737 de puncte, reprezentativa României ocupă locul 32 în clasamentul FIFA/Coca-Cola din aprilie, cu patru poziții mai sus decât luna precedentă.

Adversarele "tricolorilor" din Liga Națiunilor UEFA, competiția care va debuta în toamnă, se clasează astfel: locul 35 - Serbia (732 de puncte); locul 43 Muntenegru (671) ; locul 133 Lituania (229). Primele zece poziții în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt ocupate de următoarele echipă:  Germania, Brazilia, Belgia, Portugalia, Argentina, Elveția, Franța, Spania, Chile și Polonia. Următorul clasament va fi dat publicității la 17 mai.

Finală Sepsi – Satu Mare

Campioana en-titre la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, și formația CSM Satu Mare s-au calificat, joi, în finala Ligii Naționale, după ce au învins, în meciul doi din trei programate în semifinale, echipele Universitatea Cluj, respectiv Olimpia Brașov. Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat partida de la Cluj, cu Universitatea, scor 87-59 (45-33), iar CSM Satu Mare s-a impus, la Brașov, cu Olimpia, cu scorul de 72-68 (35-41). În primul meci al semifinalelor, Sepsi – ”U” Cluj 97-69 și CSM Satu Mare – Olimpia Brașov 101-60. Astfel, cu scorul general de 2-0, Sepsi și CSM Satu Mare s-au calificat în finala Ligii Naționale. Finala se va disputa în sistemul ”cel mai bun din cinci meciuri”, cu cel decisiv în 30 aprilie. învinsele din semifinale vor juca pentru medalia de bronz. Campioană în 2017 a fost Sepsi Sfântu Gheorghe.

Larie pleacă de la FCSB

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, ieri că s-a ajuns la un acord cu fundașul central Ionuț Larie pentru a pleca de la echipa stelistă la finalul sezonului. "Benzar a dat ieri telefon că el n-a spus nicăieri, nimănui că vrea sa plece. I-am zis să stea liniștit, că eu nu cred ce se scrie. Pe Tănase l-am luat pe patru luni, vom vedea ce facem, Pintilii mai are contract un an și jumătate. Nu mă interesează jucătorii pe care nu contăm. Larie a plecat deja, am semnat contractul cu el. A renunțat el la ultimul an de contract, i-am dat banii până la final, adică până în această vară. De comun acord, am renunțat la anul pe care-l mai aveam.. De Alibec nu ne despărțim decât dacă avem o ofertă. Eu vând pe oricine!", a spus Becali la PRO X. Larie a fost transferat la FCSB în iunie 2017, de la CFR Cluj, când a semnat un contract pe două sezoane.

 

Antal înscrie și în Lituania

Formația Zalgiris Vilnius a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 5-2, echipa Atlantas Klaipeda, într-un meci din campionatul Lituaniei, în care Liviu Antal a înscris două goluri. Antal, care a intrat pe teren în minutul 46,  a marcat în minutele 62 și 75. Zalgiris ocupă locul doi în clasament, cu 14 puncte obținute în șapte etape, iar Atlantas este pe patru, cu opt puncte. Lider este Suduva, care are 16 puncte (șase jocuri).

Panathinaikos a încheiat greva

Jucătorii echipei de fotbal Panathinaikos Atena au pus capăt, ieri, grevei de două zile, după ce conducerea clubului a plătit 30 la sută din salariile de pe luna decembrie. Greva a fost declanșată luni, în semn de protest pentru neplata salariilor în ultimele luni. Gruparea Panathinaikos a fost deja sancționată cu retragerea a trei puncte, după ce nu a plătit suma datorată fostului fundaș german Jens Wemmer (498.322 euro). Această penalitate se adaugă unei precedente sancțiuni de două puncte pentru comportamentul suporterilor: formația se află pe locul 11 în campionat, din 16 echipe. Panathinaikos se confruntă cu serioase probleme financiare, după ce proprietarul Giannis Alafouzos a renunțat la echipă, la începutul sezonului.

Australia atrage africanii

Alți cinci sportivi de origine africană au dispărut în Australia, unde au loc Jocurile Commonwealth, după ce miercuri s-a semnalat lipsa de la apel a opt camerunezi. Cei cinci sportivi dați dispăruți joi sunt originar din Rwanda și  Uganda. De asemenea, alți doi jucători din echipa de squash a naționalei din Sierra Leone nu au apărut. "Avem un serviciu specializat în privința vizelor, dar atât timp cât o persoane nu depășește data de expirare sau nu face o cerere de azo, nu putem decât să supraveghem situația. Deocamdată ne concentrăm în privința ajutorului adus echipelor care își caută sportivii", a declarat președintele executiv al Jocurilor, David Grevemberg. Organizatorii Jocurilor Commonwealth-ului, competiție sportivă care inițial reunea cei mai buni sportivi din fostul Imperiu Britanic, au făcut apel la sportivi să respecte legea.La JO din 2000, de la Sydney, peste 100 de sportivi de diverse naționalități au rămas în Australia după ce le-au expirat vizele.

Sud-americanii vor 48 de echipe la CM

Confederația Sud-americană de Fotbal (Conmebol) a solicitat FIFA ca din 2022 la turneul final al Cupei Mondiale să participe 48 de echipe. “Conmebol, prin intermediul președintelui său Alejandro Dominguez și cu susținerea celor zece federații membre, i-a solicitat oficial președintelui Gianni Infantino ca FIFA să implementeze de la Cupa Mondială din 2022 mărirea numărului de naționale participante de la 32 la 48”, a anunțat forul sud-american pe Twitter. Î ianuarie 2017, Consiliul FIFA a aprobat în unanimitate mărirea numărului de participante la turneul final al Cupei Mondiale de la 32 la 48, însă începând de la ediția din 2026. Numărul participantelor la Cupa Mondială a fost mărit anterior în 1998, de la 24 la 32


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.