Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Unde jucăm cu spaniolii

Ziarul de Vrancea
8 apr 2019 524 vizualizări

Federația Română de Fotbal a comunicat către UEFA pe ce stadioane va disputa echipa națională următoarele două partide de pe teren propriu din preliminariile Euro-2020.

Potrivit frf.ro, în data de 5 septembrie, de la ora 21.45, tricolorii vor întâlni Spania la București, pe Arena Națională, iar la 8 septembrie, de la ora 19.00, vor juca împotriva Maltei la Ploiești, pe stadionul Ilie Oană. Ultimul joc al României găzduit de Arena Națională a fost cel cu Serbia, scor 0-0, din octombrie 2018, în Liga Națiunilor. La Ploiești, tricolorii au jucat în noiembrie 2018, contra Lituaniei, 3-0, în aceeași competiție. Până la partidele din toamnă, naționala pregătită de Cosmin Contra va mai disputa două jocuri în deplasare, în iunie, Norvegia și în Malta.

WADA confirmă ridicarea suspendării

WADA a confirmat faptul că a ridicat suspendarea acreditării laboratorului antidoping din București, precizând că va continua să monitorizeze laboratorul pentru a se asigura că funcționează conform stardardelor înalte cerute de for. “WADA se bucură să anunțe că acreditarea laboratorului din București a fost reinstaurată. Îi mulțumim laboratorului pentru cooperarea pe parcursul acestui process. Suntem încrezători că laboratorul și-a corectat deficiențele și grupul nostru de experți va continua să monitorizeze laboratorul pentru a se asigura că funcționează conform standardelor înalte cerute de WADA”, a declarat directorul general al forului, Olivier Niggli, potrivit wada-ama.org. WADA a precizat că laboratorul din București își poate relua imediat toate activitățile antidoping, inclusiv analizele de urină și de sânge. Laboratorul de Control Doping din România a anunțat încă de vineri că WADA i-a ridicat suspendarea acreditării.

Pelé s-a externat

Spitalizat la Paris de la 3 aprilie, Pelé, în vârstă de 78 de ani, a fost externat, luni seară, de la spitalul Neuilly, iar marți dimineață a ajuns la Sao Paulo. Pele a fost internat după ce a suferit o criză de tetanie (sindrom caracterizat prin contracția mușchilor și înțepenirea membrelor) și de febră și a fost transportat de la hotel din arondismentul 7 al Parisului la spital. Pele s-a deplasat la Paris pentru un eveniment organizat de Hublot, în cadrul căruia s-a întâlnit cu jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé. Luni, el a fost vizitat și de Neymar.

 

Drinkwater, beat la volan

Mijlocașul echipei Chelsea, Danny Drinkwater, a fost arestat în urma unui accident rutier produs în apropiere de Manchester. Potrivit poliției, el conducea în stare de ebrietate. “Danny Drinkwater a fost reținut, luni, în jurul orei 12.30, în urma unei coliziuni implicând un vehicul pe Ashley Road in Mere”, au anunțat autoritățile care au precizat că tânărul de 29 de ani era “în stare de ebrietate” la momentul producerii accidentului.  El a fost eliberat pe cauțiune și va fi audiat de un tribunal la 13 mai, la Stockport, a anunțat poliția.

S-a stricat înțelegerea SUA – Cuba

Wall Street Journal scrie că administrația lui Donald Trump a decis să anuleze acordul prin care Liga Profesonistă de Baseball (MLB) putea transfera jucători cubanezi. Considerat istoric, acest acord cu federația cubaneză (FCB) era rodul unei apropieri diplomatice din timpul mandatului lui Barack Obama. Acordul a permis să se pună capăt situației absurde prin care jucătorii cubanezi fugeau din Cuba pentru a putea juca în liga americană (350 de jucători au fugit doar din 2014). Decizia de a întrerupe acest acord este justificată prin “traficul de ființe umane” în favoarea “dictaturii cubaneze”, conform unui oficial american, citat de agenția Reuters.

Jordan, cel mai bun din istorie

Michael Jordan este cel mai bun baschetbalist din toate timpurile, depășindu-l pe LeBron James, conform unui sondaj efectuat în rândul a 127 de jucători din NBA și publicat, ieri, de site-ul The Athletic.Jordan, de șase ori campion NBA, a primit 73 la sută din voturile celor 122 de jucători care au răsuns la sondaj (cinci nu au dorit să-și ofere părerea). Pe locul doi s-a clasat LeBron James (11,9%), iar al  treilea a fost Kobe Bryant (10,6%). Tot conform acestui sondaj, James Harden (Houston Rockets) este favorit pentru titlul de MVP în acest sezon, cu 44,3% din voturi, urmat de Giannis Antetokounmpo (Milwaukee, 38,9%) și Paul George (Oklahoma City, 12,7%).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.