Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Un nou refuz: Răzvan Lucescu

Ziarul de Vrancea
23 nov 2021 759 vizualizări

Răzvan Lucescu a declarat, ieri că este antrenorul echipei PAOK Salonic și vrea să-și ducă până la capăt contractul, după ce au apărut în spațiul public imagini de la o întâlnire avută la un restaurant din Salonic cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, interpretată ca o negociere pentru a prelua funcția de selecționer al României.

Întrebat în conferina de presă dinaintea meciului cu Slovan Bratislava din Conference League cum comentează întâlnirea cu președintele FRF, Lucescu a răspuns iritat: „Nu-mi place să vorbesc despre timpul meu liber, nu-mi place să vorbesc despre persoane pe care le cunosc de mult timp și nu e prima dată această situație la Salonic. Sunt aici, la PAOK, cu contract pe trei ani și vreau să stau aici”. Naționala României a rămas fără selecționer după ce a ratat calificarea la Cupa Mondială din Qatar,

Advocaat e liber

Antrenorul olandez Dick Advocaat a demisionat, ieri, de la conducerea tehnică a echipei naționale de fotbal a Irakului, a anunțat federația irakiană (IFA). El fusese numit în funcția de selecționer la 1 august, în locul slovenului Srecko Katanec. Advocaat a demisionat în urma rezultatelor slabe înregistrate de naționala irakiană în faza a treia a preliminariilor asiatice ale Cupei Mondiale din 2022. Cu patru etape rămase de disputat, Irakul ocupă locul V în Grupa A, cu patru puncte, după patru rezultate de egalitate și două înfrângeri. Naționalului Irakului va fi condusă la următoarele partide de sârbul Zeljko Petrovic.

Chivu califică pe Inter

Echipa Inter Milano, antrenată de Cristian Chivu, a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0, formația Șahtar Donețk, într-un meci din etapa a cincea a grupei D a UEFA Youth League. A marcat Peschetola, în minutul 4. Înaintea ultimei etape, programată la 7 decembrie, Inter este lider în clasamentul grupei D, cu 13 puncte. Pe locul doi se află Real Madrid, cu 10 puncte. Ultima etapă programează partidele Real Madrid – Inter Milano și Șahtior – Șeriff. Echipa care câștigă grupa merge direct în optimile de finală ale competiției, iar cea care va termina pe locul secund va juca într-un play-off pentru accederea în optimi.

Sepsi, în play-off la FIBA Europe Cup

Campioana României la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, s-a calificat în deplasare, în faza play-off a FIBA EuroCup, cu o etapă înainte de finalul meciurilor din grupa B, după ce a învins formația turcă Elazig Ozel, scor 71-65 (34-37). În ultima etapă, Sepsi va evolua în deplasare, cu Györ, chiar de Ziua Națională a României, în 1 Decembrie. Însă, indiferent de rezultatul acelei partide, Sepsi este calificată mai departe,

Benzema, condamnat cu suspendare

Atacantul francez al echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare și la plata unei amenzi de 75.000 de euro, în dosarul de șantajare a fostului său coechipier Mathieu Valbuena. Avocații internaționalului francez au anunțat imediat că vor face apel la această sentință. Împotriva celorlalți patru inculpați din acest dosar care a zguduit lumea fotbalului francez, Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass și Karim Zenati, Tribunalul Penal de la Versailles a pronunțat pedepse de la optsprezece luni de închisoare cu suspendare la doi ani și jumătate de închisoare cu executare. Benzema a fost acuzat de complicitate la tentativă de șantaj. Jucătorul de la Real Madrid l-ar fi determinat pe fostul său coechipier din echipa Franței să plătească persoanele care au amenințat că vor dezvălui un videoclip intim în care apare.

Nou antrenor pentru Man și Mihăilă

Tehnicianul italian Giuseppe Iachini este noul antrenor al echipei Parma, la care sunt legitimați și Dennis Man și Valentin Mihăilă, a anunțat, marți seară, clubul din Serie B. În vârstă de 57 de ani, Iachini a evoluat ca jucător în Serie A, Serie B și Serie C1. De-a lungul carierei sale de antrenor, el a pregătit echipele Cesena, Vicenza, Piacenza, Chievo, Brescia, Sampdoria, Siena, Palermo, Udinese, Sassuolo, Empoli și Fiorentina. La Parma, el îl înlocuiește pe Enzo Maresca, aflat în funcție din luna mai și căruia i-a fost fatală înfrângerea cu echipa Cosenza, scor 0-1, din weekend. După 13 etape în Serie B, Parma este pe locul 14, cu 17 puncte.

Se redeschide cazul Pantani

Parchetul din Rimini a deschis o nouă anchetă cu privire la cauzele morții fostului cilist Marco Pantani, după ce au apărut noi probe în acest dosar, a declarat Fiorenzo Alessi, avocatul familiei fostului campion, agenției de presă Ansa. Aceasta este a treia anchetă care se deschide pentru a stabili împrejurările morții lui Marco Pantani, care s-a produs de Ziua Îndrăgostiților din 2004. Atunci, s-a ajuns la concluzia că acesta a decedat din cauza unei combinații între o supradoză de antidepresive și cocaină. Cazul a fost ulterior închis, dar familia sa a făcut recurs în 2014, suspectând că Pantani a fost victima unei crime. Potrivit familiei sale, „Piratul” ar fi fost forțat să ia cocktailul mortal. De data aceasta, ar putea exista noi dovezi de la persoana care îi furniza droguri lui Pantani. În timpul unei audieri parlamentare, la începutul lui 2020, bărbatul ar fi susținut că Pantani a fost ucis.

Sărbătoare la Ryadh

Echipa saudită Al Hilal a câștigat Liga Campionilor Asiei, după ce s-a impus, scor 2-0, în fața formației sud-coreene Pohang Steelers. olurile au fost marcate de Nasser Al-Dawasari, în minutul 1, și de Moussa Marega, în minutul 63. Este a patra oară când Al Hilal câștigă Liga Campionilor Asiei, după edițiile din 1991, 2000 și 2019. Trofeul din 2019 a fost câștigat cu Răzvan Lucescu antrenor. Al Hilal este antrenată de portughezul Leonardo Jardim (47 ani), care a câștigat titlul de campion al Franței cu AS Monaco în 2017, dar și campionatul și Cupa Greciei cu Olympiakos Pireu..


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.