Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Un călcâi de Mamut

Ziarul de Vrancea
7 mai 2022 729 vizualizări

Liga I, play-off (VIII): Farul – FC Voluntari 1-1 (1-0). Ciobotariu ('33-autogol) . Droppa ('74): FC Argeș - CFR Cluj 0-6 (0-4). Păun ('2), Deac ('20), Manea ('37), Debeljuh ('45, '60), Petrila ('87); CSU Craiova – FCSB 0-1 (0-0).Mamut ('87-cu călcâiul). Clasament: 1. CFR - 51 p; 2, FCSB-49 p; 3. Craiova-42 p; 4. Voluntari – 33 p; 5. Farul – 32 p; 6. Argeș-30 p.

 

Play-out (VIII): Gaz Metan Mediaș - Academica 4-3 (2-1), Iancu ('9), Gașpar ('23), Șteau ('49 – penalty), Mathaus ('87) / Jerdea ('37), Ion ('40 –penalty), Avram ('72 –autogol); FC Botoșani – Dinamo 2-3 (1-2). Jaja ('31). M.A.Roman ('54) / Pierret ('7, '44), Crețu ('68). Jucătorii dinamoviști Pierret ('45^1) și Grădinaru (după fluierul final) au fost eliminați; UTA – FC Mioveni 1-0 (1-0). Vorobjovas ('27). În min. 18, Batha (UTA) a ratat un penalty; Sepsi Sfântu Gheorghe – Chindia Târgoviște 2-1 (0-0). Aganovic ('60), Golofca ('70) / Chamed ('69).

CSM a ratat la mustață

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a remizat duminică, în deplasare, cu formația daneză Team Esbjerg, scor 27-27 (12-14), în manșa retur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor și ratează astfel calificarea la Turneul Final Four al competiției. În tur, Team Esbjerg s-a impus la București la limită, cu 26-25. Cristina Neagu (7 goluri), golgeter al Ligii Campionilor înaintea acestui meci, încheie participarea în competiție cu un total de 110 goluri. Danezele se alătură la Turneul F4 de la Budapesta echipelor Metz Handball,

Turneu câștigat de Gabi Lee

Gabriela Lee (26 ani, 234 WTA), venită din calificări, a fost declarată învingătoare după două ore și 14 minute de joc, în fața americancei Katie Volynets (121) în semifinalele turneului ITF de la Bonita Springs.. După un prim set cedat clar, cu 2-6, românca a fost condusă în actul secund cu 3-1, dar a reușit o serie remarcabilă de patru ghemuri și a preluat conducerea cu 5-3. Lee a ratat două mingi de set la 5-3 și a fost egalată, iar apoi s-a ajuns în tiebreak, unde s-a impus cu 7-5. Meciul s-a încheiat după ce Gabriela a făcut break în chiar primul game din setul decisiv. Volynets a treia favorită, trecuse în sferturi de o altă româncă, Alexandra Ignatik cu 6-1, 7-6 (3). În finală Gabriela a învins-o pe poloneza Katarzyna Kawa (158) cu 6-1, 6-3

Ciclismul n-are vârstă

Ciclistul britanic Mark Cavendish (Quick Step) în vârstă de 36 de ani, a câștigat duminică, la sprint, cea de-a treia etapă a Turului ciclist al Italiei, ultima disputată pe teritoriul Ungariei, între Kaposvar și Balatonfured, fiind cronometrat pe distanța de 201 km. El a fost urmat de francezul Arnaud Demare (Groupama) și columbianul Fernando Gaviria (UAE). În clasamentul general continuă să conducă belgianul Mathieu van der Poel (Alpecin), urmat la 11 s. de britanicul Simon Yates (Bike Exchange) - care a câștigat contratimpul din etapa a II-a ș i la 16 s. de olandezul Tom Dumoulin (Jumbo Visma).

Radu are oferte de la promovate

Echipele Lecce și Cremonese au promovat în Serie A, după ce au terminat pe primele două locuri în campionatul Seriei B, la finalul celei de-a 38-a și ultima etape. Monza, clubul lui Silvio Berlusconi, avea promovarea asigurată direct în caz de victorie, însă a ratat ocazia, învinsă la Perugia (1-0). Ambele nou promovate s-au interesat de transferul portarului Ionuț Radu, declarat transferabil de Inter Milano.A treia echipă promovată va fi cunoscută la finalul lunii mai, după un baraj între formațiile de pe locurile 3-8: Pisa, Monza, Brescia, Ascoli, Benevento și Perugia.


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.