Sport

Turneul Campioanelor, în ceață

Ziarul de Vrancea
24 oct 2018 551 vizualizări

Nicio jucătoare de tenis nu s-a arătat în forma necesară câștigării finalei circuitului WTA * la Poitiers, Monica Niculescu a învins-o pe rusoaica Vera Zvonareva

În ziua a treia a Turneului Campioanelor de la Singapore (Grupa Roșie), Angelique Kerber (2 WTA)  a învins-o cu 6-4, 5-7, 6-4 pe japoneza Naomi Osaka (4 WTA), într-un meci între două jucătoare cu stiluri diferite de joc. Jucătoarea germană a început mai bine partida, a câștigat primul game al meciului contra serviciu și a mai realizat un break, după ce Naomi a egalat în al doilea joc. Acest micuț avantaj a fost păstrat de Kerber până în finalul setului. În setul al doilea, Naomi și-a îmbunătățit primul serviciu, puternic dar nu întotdeauna bine plasat și a reușit să înfrângă printr-un joc curajos defensiva de “baseline” a nemțoaicei. Cursul jocului indica spre o victorie japoneză în setul decisiv. S-a jucat serviciu pe serviciu până la 3-3, perioadă în care singura șansă de break a aparținut niponei. Însă game-ul contra serviciului a fost câștigat de Kerber, pe două mari erori ale lui Naomi, care s-a enervat, s-a răzbunat pe biata rachetă și a cedat psihic, comițând și alte erori. Meciul a durat două ore și jumătate și s-a încheiat cu victoria jucătoarei mai lucide, mai echilibrate și aceea a fost Angelique Kerber.  În meciul al doilea, Sloane Stephens (6 WTA)  și-a valorificat experiența la nivel înalt în fața olandezei Kiki Bertens, pe care a învins-o cu 7-6, 2-6, 6-3 în două ore și 22 de minute. După două runde, singura jucătoare din grupă cu două victorii este Stephens, în timp ce Osaka nu are nicio victorie. Meciurile Kerber – Stephens și Osaka – Bertens vor decide, mâine, calificatele din Grupa Roșie. Astăzi, au loc ultimele partide din Grupa Albă, Petra Kvitova – Karolina Pliskova și Caroline Wozniacki – Elina Svitolina. Svitolina are două victorii, Kvitova, niciuna, iar Pliskova și Wozniacki, au câte o victorie.

* Monica Niculescu (82 WTA) a obținut o victorie frumoasă în primul său meci la turneul ITF de la Poitiers (Franța). Ea a trecut în primul tur de rusoaica Vera Zvonareva (124 WTA, dar fost număr 2 mondial), scor 4-6; 6-4; 6-3. Niculescu a avut un start fulminant de partidă. A bifat patru game-uri consecutive și părea că s-a distanțat decisiv, dar de la 0-4, Zvonareva și-a intrat în mână și a închis prima manșă cu 6-4. La fel a început și setul doi. Niculescu are realizat un break în plus, față de adversară, și a reușit să restabilească egalitatea la seturi, după 6-4. În decisiv, jocul a fost foarte echilibrat. A început cu un schimb de break-uri, iar până pe finalul manșei s-a mers cap la cap. Niculescu a forțat și a avut succes de cauză. Și-a adjudecat încă două game-uri pe serviciul adversarei și a pus capăt meciului, cu 6-3, la capătul a două ore și 40 de minute. În turul II al competiției, Monica va juca împotriva jucătoarei spaniole Georgina Garcia (125 WTA) care a învins-o cu 6-4, 7-6 pe italianca Martina Trevisan (191). Favorita numărul 1 a turneului este franțuzoaica Pauline Parmentier.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.