Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Trofeu pentru Liga a II-a

Ziarul de Vrancea
23 mai 2018 698 vizualizări

Federația Română de Fotbal a lansat ieri, la Casa Fotbalului, noul trofeu al Ligii a II-a în cadrul unui eveniment grandios, la care au asistat peste 100 de invitați, cu lumini și proiecții video. Noul trofeu acordat câștigătoarei Ligii a II-a are o înălțime de 60 de centimetri și cântărește aproximativ 13 kilograme.

Cupa este realizată din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint. Trofeul este transmisibil, la începutul fiecărui nou sezon fosta deținătoare urmând a primi o replică a acestuia. Antrenorul formației Dunărea Călărași, Dan Alexa, speră să fie primul cae va ridica noul trofeu oferit de federației. „Sperăm ca noi să ridicăm acest trofeu, matematic încă nu e clarificat. Suntem principalii favoriți, ar fi o performanță să ridicăm primii trofeul Ligii a II-a. Îi dă o greutate acestei ligi pentru că e dată la o parte.  Faptul că s-a luat decizia să se ofere un trofeu pentru câștigătoarea Ligii a II-a este un lucru extraordinar. E un trofeu foarte frumos”, a spus Alexa

Kuku cântă pe bancă

Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat, ieri, pentru șase jocuri și penalizat cu 10.000 de lei pe fotbalistul echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, Benjamin Kuku, eliminat la partida cu ACS Poli Timișoara, din etapa X a play-out-ului Ligii I.  Comisia de Disciplină a mai decis, miercuri, ca Florin Cernat (FC Voluntari) să fie suspendat două jocuri și penalizat cu 3.000 de lei. În ceea ce privește plâgerile formulate de grupările CFR Cluj și FCSB, prin care fiecare cere sancționarea ceilelalte, comisia FRF a rămas în pronunțare. FCSB a cerut Comisiei de Disciplină a FRF depunctarea echipei rivale la titlu CFR Cluj și suspendarea antrenorului acesteia, Dan Petrescu, pentru 16 etape, în urma unor declarații ale tehnicianului, considerate a prejudicia imaginea fotbalului românesc.

Suspans în finala la handbal

Echipa de handbal masculin Steaua București a învins ieri , în deplasare, campioana en-titre, Dinamo București, cu scorul de de 27-26 și a egalat astfel situația la general, 1-1, în finala Ligii Naționale. În primul meci al finalei, Dinamo s-a impus pe terenul Stelei, cu 27-25, astfel că se va disputa meci decisiv pentru titlul național în 30 mai. Steaua București s-a calificat în finală după ce a eliminat pe CSM București în trei partide din semifinale (21-25, 28-25 și 25-24), în timp ce Dinamo București a trecut de Potaissa Turda în două meciuri (32-27 și 26-25). Deținătoarea titlului național este formația Dinamo București, care joacă a treia finală consecutivă.

Ancelotti preia Napoli

Clubul Napoli, la care este legitimat Vlad Chiricheș, a anunțat, ieri că s-a despărțit de tehnicianul Maurizio Sarri și că noul antrenor este Carlo Ancelotti. “Îi mulțumesc lui Maurizio Sarri pentru contribuția sa valoroasă la Napoli. Le-a adus bucurie și prestigiu echipei și fanilor Napoli din întreaga lume cu un tip de fotbal care a atras laude de peste tot. Bravo, Maurizio”, a anunțat președintele grupării, Aurelio De Laurentiis.  Carlo Ancelotti s-a înțeles cu Napoli pentru un contract pe trei sezoane. Ancelotti, în vârstă de 58 de ani, a refuzat recent postul de selecționer al Italiei. Ultima echipă antrenată de Ancelotti a fost Bayern München, de unde a plecat în septembrie 2017. Sarri, în vârstă de 59 de ani, antrena Napoli din 2015.

 

Romero ratează Cupa Mondială

Portarul Sergio Romero s-a accidentat la antrenamentul naționalei Argentinei și ratează Cupa Mondială, a anunțat federația de la Buenos Aires. Portarul formației Manchester United a suferit o accidentare la genunchiul drept și va avea nevoie de o intervenție chirurgicală.  Ceilalți doi portari din lotul Argentinei convocați pentru CM sunt Willy Caballero de la Chelsea și Franco Armani de la River Plate. Locul lui Romero va fi luat de Nahuel Guzman de la Tigres. Argentina face parte din Grupa D a turneului final, alături de Islanda, Croația și Nigeria.

Preud’homme, în locul lui Sa Pinto

Fostul internațional belgian Michel Preud'homme a fost numit antrenor, dar și vicepreședinte la Standard Liege, echipa lui Răzvan Marin. Preud'homme îi succede în funcțue portughezului Ricardo Sa Pinto, care a câștigat cu Standard Cupa Belgiei. Michel Preud'homme a mai antrenat echipa Standard în 2001/2002 și între 2006 și 2008. El a câștigat campionatul Belgiei cu Standard în 2008, primul titlu după 25 de ani. Cu Standard, Preud'homme va disputa turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

USOC, solidar cu gimnastele agresate

Comitetul Olimpic American (USOC) a anunțat că va contribui cu suma de 1,3 milioane dolari la fondul pentru susținerea gimnastelor agresate sexual de fostul medic al lotului național de gimnastică, Larry Nassar. "Chiar dacă nu putem șterge, din nefericire, abuzurile oribile la care au fost supuse atât de multe gimnaste, vom susține prin toate modalitățile posibile eforturile lor curajoase de vindecare", a declarat directorul general al USOC, Susanne Lyons. Fondul de susținere a fost creat de federația de gimnastică pentru a ajuta financiar victimele lui Larry Nassar. Săptămâna trecută, Universitatea din Michigan, unde a lucrat Nassar, a anunțat că a ajuns la un acord de despăgubire a victimilor pentru 500 de milioane de dolari. Larry Nassar a primit două pedepse cu închisoare, până la 175 de ani, pentru că a agresat sexual cel puțin 265 de fete în decursul a două decenii.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.