Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Trei echipaje la Copenhaga

Ziarul de Vrancea
13 sep 2021 712 vizualizări

România va fi reprezentată de șase sportivi, în trei probe, la Campionatului Mondiale de kaiac-canoe sprint, de la Copenhaga, între 16-19 septembrie.

La canoe, sportivii tricolori Leonid Carp și Victor Mihalachi vor concura în proba de dublu 500 metri, probă care va fi în programul Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.. „n competițiile de kaiac, România va fi prezentă cu două echipaje la Copenhaga. La K2 1000m, România va fi reprezentată de Daniel Burciu și Constantin Mironescu, iar la K4 500m vor concura Daniel Burciu, George Săndulescu, Mihai Șerban și Constantin Mironescu.

România nu a mai câștigat o medalie la Mondiale din 2017, când Victor Mihalachi și Leonid Carp au cucerit argintul la Racice (Cehia), în proba de canoe-2 pe 500 m.

 

Vine, vine VAR

Federația Română de Fotbal a anunțat, marfți, că furnizorul de tehnologie pentru asistență video în fotbalul românesc a livrat zilele trecute simulatoarele pentru pregătirea arbitrilor, acestea fiind instalate la sediul Comisiei Centrale a Arbitrilor. Toate detaliile au fost puse la punct pentru startul, în această toamnă, a pregătirii practice a arbitrilor pentru introducerea sistemului VAR în competițiile Liga 1 și Cupa României, Etapele următoare în pregătire sunt definite în programul validat de FIFA:

Transfer, extremă urgență

Fără nicio jucătoare disponibilă pe postul de extremă stânga, campioana CSM București a apelat de urgență la un transfer de la HC Zalău. Noua jucătoare a CSM este Alexandra Dindiligan. Handbalista de la HC Zalău a intrat pe lista CSM București pentru meciurile din Liga Campionilor, primul fiind programat pe teren propriu, în 18 septembrie, cu Rostov Don. Ambele extreme stânga „de meserie” din lotul CSM au suferit accidentări, Siraba Dembele în finalul sezonului trecut, iar Martine Smeets recent, într-un meci la Bistrița. Dindiligan juca la HC Zalău din vara lui 2020, când a fost transferată de la Universitatea Cluj.

Verdict: dopat

Atletul britanic Chijindu Ujah, medaliat cu argint în proba de ștafetă 4x100 m la Jocurile Olimpice de la Tokyo și depistat pozitiv apoi cu o substanță interzisă, a primit rezultat pozitiv și după analiza eșantionului B. Ujah a făcut parte din ștafeta britanică de 4x100 m care s-a clasat pe locul doi la JO, împreună cu Zharnel Hughes, Richard Kily și Nethaneel Mitchell-Blake. “Acum aproape sigur ei vor pierde medaliile, ca urmare a rezultatului testelor”, menționează BBC.Chijindu Ujah a fost suspendat provizoriu după ce analiza eșantionului A de la Tokyo a relevat prezența a două substanțe interzise: ostarină și S-23.Cazul a ajuns acum în atenția Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

Violatorul interzis

Manchester City a retras toate produsele cu fundașul francez Benjamin Mendy, acuzat de viol, din magazinul online al clubului. Potrivit The Telegraph, de pe site-ul clubului nu se mai pot cumpăra produse în legătură cu fundașul francez, aflat în detenție penttu viol. Totuși, el încă figurează pe site-ul oficial, la prezentarea echipei. Benjamin Mendy este acuzat de trei violuri comise în octombrie 2020 și încă unul comis în august 2021, precum și de o agresiune sexuală care ar fi avut loc în ianuarie.

Sportul-i una, jihadul alta

Judoka algerian Fethi Nourine, care s-a retras de la Jocurile Oliimpice după tragerea la sorți care a arătat că era posibil să înfrunte un israelian, a fost suspendat 10 ani de Federația Internațională de Judo. De asemenea, forul internațional l-a suspendat 10 ani și pe antrenorul sportivului.Cei doi sunt interziși de la toate evenimentele și activitățile IJF până la 23 iulie 2031. Ei vor putea face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Nu este prima dată când Nourine se retrage dintr-o competiție din această cauză. El a procedat la fel și la Mondialele din 2019.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.