Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tot pe loc, pe loc, pe loc

Ziarul de Vrancea
10 aug 2017 475 vizualizări

Echipa națională de fotbal a României se menține pe locul 42, având 713 puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicității ieri de forul mondial.

Din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, în care joacă România, cel mai bine clasată este Polonia, care a urcat de pe locul șase pe cinci, cu 1.319 puncte.Danemarca a urcat de pe locul 47 pe 46, având 683 de puncte, Muntenegru a urcat de pe 54 pe 52, cu 643 de puncte, Armenia a urcat de pe 73 pe 72, cu 480 de puncte, iar Kazahstan a urcat de pe 106 pe 105, cu 308 puncte. Primele zece poziții în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt ocupate în ordine, de Brazilia, Germania, Argentina, Elveția, Polonia, Portugalia, Chile, Columbia, Belgia și Franța. Următorul clasament FIFA va fi dat publicității la începutul lunii septembrie.

Marquez, implicat în traficul de droguri

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunțat, miercuri, că a decis sancțiuni împotriva a peste 20 de persoane, între care și internaționalul mexican Rafael Marquez, pentru implicarea într-o vastă rețea de trafic de droguri. Ca urmare a unei anchete care a durat mai mulți ani, au fost sancționate 22 de persoane și peste 40 de societăți mexicane, între care se numără și cazinouri și un club de fotbal (Club Deportivo Morumbi). Lui Marquez i se reproșează că are de mai mult timp legături cu Raul Flores Hernandez, cel considerat capul rețelei care are centrul în Guadalajara. Jucătorul este acuzat că a avut rolul de "paravan", el declarându-se proprietarul unor bunuri aparținându-i lui Flores Hernandez sau aparținând rețelei acestuia. Sancțiunile constau în înghețarea bunurilor din SUA ale persoanelor în cauză și interdicția de a realiza tranzacții cu cetățeni americani. Rafael Marquez a jucat în SUA la New York Red Bulls, în perioada 2010-2012.

Suspendat cu întârziere

Mijlocașul croat Luka Modric nu va evolua în turul Supercupei Spaniei dintre Real Madrid și FC Barcelona, el fiind suspendat după ce a primit cartonașul roșu în returul ediției din 2014, cu Atletico Madrid. Luka Modric trebuia să efectueze etapa de suspendare în aceeași competiție, însă cum Real nu a mai jucat Supercupa Spaniei de atunci, el nu va putea evolua în primul El Clasico al sezonului. Regulamentul a fost schimbat în 2015, dar suspendarea lui Modrici este anterioară modificării. Însă, de acum înainte dacă un jucător este eliminat în returul Supercupei Spaniei, el va fi suspendat în prima etapă din La Liga.

Ne bat  ciprioții la juniori

Echipa națională Under-19 a României a fost învinsă, ieri pe teren propriu, scor 0-1, de reprezentativa similară a Ciprului, într-un meci amical disputat la Centrul Național de Fotbal de la Buftea. Echipa României a pierdut meciul în urma golului înscris de Nikolas Menelaou în minutul 54. Jucătorii naționalei au avut ocazia de a egala situația de pe tabelă, însă atacantul de la Dinamo, Robert Moldoveanu, a ratat o lovitură de la 11m.  Marți, România a mai jucat un meci cu Cipru, scor 0-0. Această dublă cu Cipru a avut scopul de a pregăti jucătorii U19 pentru startul preliminariilor din această toamnnă, unde  tricolorii vor evolua alături de Rusia, Grecia și Gibraltar în Grupa a zecea din prima fază a calificărilor. Meciurile din această serie se vor juca în Grecia, în perioada 8-14 noiembrie 2017. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 vor merge mai departe în ultima fază din preliminarii (turul de elită).

Moți și Keșeru, fără antrenor

Tehnicianul Gheorghi Dermendziev a demisionat,ieri, de la echipa bulgară Ludogoreț Razgrad, la care evoluează Cosmin Moți și Claudiu Keșeru. Demisia antrenorului vine la o zi după ce Ludogoreț a pierdut meciul cu Botev Plovdiv contând pentru Supercupa Bulgariei.  Dermendziev se afla la conducerea echipei bulgare din 2015.  Interimatul va fi asigurat de Petko Petkov.  Fundașul Cosmin Moți a transformat o lovitură de pedeapsă în partida pe care echipa sa Ludogoreț Razgrad a pierdut-o la Burgas, în fața formației Botev Plovdiv, în Supercupa Bulgariei. Moți, care a jucat tot meciul, a transformat ultima lovitură de departajare pentru Ludogoreț Razgrad, dar Botev Plovdiv s-a impus cu 4-3 la lovituri de departajare. Singura ratare i-a aparținut lui Marcelinho. La finalul celor 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. Atacantul Claudiu Keșeru a fost și el titular, a primit un cartonaș galben în minutul 24 și a fost schimbat în minutul 78 la Ludogoreț Razgrad. .

Laver Cup, turneu demonstrativ

Fostul jucător suedez de tenis Björn Borg va fi căpitanul  nejucător al echipei Europei la turneul demonstrativ Laver Cup, în timp ce John McEnroe conduce Restul lumii. Din selecționata Europei vor face parte Roger Federer, Rafael Nadal, Marin Cilic și Dominic Thiem, plus alți doi jucători aleși de căpitan. În echipa Restului lumii vor evolua Milos Raonic, Jack Sock, John Isner și Sam Querrey, precum și alți doi jucători aleși de căpitan. Jucătorii vor disputa 12 meciuri în perioada 22-24 septembrie, la Praga.

Excluși din motive politice

Fotbaliștii echipei Panionios, Ehsan Haji Safi și Masoud Shojaei, au fost excluși din naționala Iranului pentru că au acceptat să joace împotriva unei formații din Israel la nivel de club, în preliminariile Ligii Europa. Ehsan Haji Safi, în vârstă de 27 de ani, are 84 de selecții în echipa Iranului, iar Masoud Shojaei, 33 de ani, are 70 de selecții.Ministerul iranian al Sporturilor a anunțat excluderea din națională a celor doi jucători, aceștia încălcând o interdicție decisă de autorități.Cei doi fotbaliști au refuzat să joace în iulie prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa, cu Maccabi Tel-Aviv, însă au evoluat în partida retur, săptămâna trecută, în Grecia. Israel și Iran nu au relații diplomatice, iar autoritățile de la Teheran consideră că participarea la un eveniment sportiv împotriva israelienilor echivalează cu recunoașterea acestui stat și abandonarea cauzei palestiniene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.