Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Top 16 la tenis de masă

Ziarul de Vrancea
2 feb 2020 929 vizualizări

Jucătoarele române de tenis de masă Bernadette Szöcs și Elizabeta Samara vor participa la ITTF-Europe Top16 Cup, turneu care reunește cei mai buni practicanți ai sportului cu mingea de celuloid la Montreux (Elveția), pe 8-9 februarie

Szöcs este doua favorită a concursului, iar Samara este cap de serie numărul cinci. La ediția de anul trecut, Bernadette Szöcs a fost învinsă în finală de germanca Petrissa Solja cu scorul de 3-4. În 2018, Szöcs a câștigat turneul, iar Elizabeta Samara s-a clasat pe locul al treilea.

România a mai câștigat turneul de trei ori la feminin, prin Olga Nemeș (1983), Emilia Ciosu (1993) și Otilia Bădescu (1995), ocupând de alte șase ori locul secund.

Cristina printre jucătoarele etapei

Cristina Neagu (CSM București), Marta Batinovic (SCM Râmnicu Vâlcea) și Ana Gros (Brest Bretagne Handball) au fost nominalizate la titlul de cea mai bună jucătoare a etapei din Liga Campionilor la handbal feminin, în sondajul realizat pe pagina de Facebook a competiției.

Neagu a fost cea mai bună jucătoare a meciului câștigat de vicecampioana României în fața formației franceze Metz Handball, cu 32-27, marcând nu mai puțin de 14 goluri, dintre care 9 în prima repriză. Marta Batinovic (Muntenegru) a apărat foarte bine poarta campioanei României, SCM Râmnicu Vâlcea, în meciul câștigat cu 23-17 pe terenul echipei suedeze IK Savehof. Batinovic a apărat 12 mingi, printre care și două aruncări de la 7 metri, încheind meciul cu un procentaj de 52%. Slovena Ana Gros a înscris 10 goluri pentru Brest Bretagne Handball, victorioasă cu 29-25 la Ljubljana, în fața echipei locale RK Krim Mercator, scrie Agerpres

Rugbiștii gripați vin acasă

FR Rugby anunță că, având în vedere starea de sănătate a jucătorilor, unii dintre aceștia fiind diagnosticați cu virus gripal de tip B - contagios, tip A și un virus intestinal, în lotul care pregătește meciul cu Portugalia au intervenit câteva modificări. Astfel, au revenit în țară Horațiu Pungea, Vlad Neculau, Cătălin Fercu, Alexandru Bucur și Cosmin Manole.

Stejarilor li s-au alăturat direct în Portugalia, căpitanul Mihai Macovei și pilierii Ionel Badiu și Costel Burtilă Naționala de rugby a României a început pregătirea pentru cel de-al doilea meci din Rugby Europe Championship. Românii vor întâlni sâmbătă, de la ora 17.00 (în direct pe TVR 1), la Caldas da Rainha, Portugalia. Elevii lui Andy Robinson au ajuns duminică după-amiază în Portugalia, la Cascais, unde vor fi cantonați până în ziua meciului.

Sparing partner de lux

Kim Clijsters (36 de ani) care va reveni în curând în circutul WTA, va face parte din lotul Belgiei de Cupa Federației în calitate de sparring-partner.. Ultima dată când belgianca a jucat în FedCup a fost în 2011.Echipa căpitanului nejucător Johan Van Herck care va întâlni Kazahstanul este formată din Elise Merten (19 WTA), Kirsten Flipkens (81), Ysaline Bonaventure (115) și Greet Minnen (104). Partida Belgia - Kazahstan va avea loc la 7 și 8 februarie, la Courtrai. Învingătoarea va participa la faza finală de la Budapesta, din 14-19 aprilie. Kim Clijsters a anunțat că va reveni în tenis la turneul de la Monterrey (Mexic), care se va desfășura începând din 2 martie.Revenenirea ei pe terenurile de tenis era programată în ianuarie 2020, dar a fost amânată din cauza unei accidentări la genunchi.

Ansu Fati scoate nasul

FC Bareclona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (2-0), echipa Levante, în etapa a XXII-a a campionatui spaniol de fotbal LaLiga. Tânărul Ansu Fati a realizat o dublă în două minute, 30 și 31, din pasele lui Messi, iar Rochina a redus diferența, în minutul 90Â2. În urma acestui rezultat, Barelona este pe locul II, cu 46 de puncte, la trei puncte de liderul Real Madrid și înaintea formațiilor Getafe și FC Sevilla, ambele cu câte 39 de puncte.Într-un alt meci, Real a învins pe Atletico în derbiul belgian cu 1-0 prin golul lui Karim Benzema.

Gasperini a luat „ Panchina d’Oro”

Tehnicianul formației Atalanta Bergamo, Gian Piero Gasperini, a câștigat Panchina d’Oro, trofeu decernat celui mai bun antrenor din campionatul Italiei în sezonul trecut. Gian Piero Gasperini a fost urmat de antrenorul echipei Bologna, Sinișa Mihajlovic , și de fostul tehnician al formației Juventus. Massimiliano Allegri. Gasperini a obținut 22 voturi din partea antrenorilor din Serie A, Mihajlovic 13, iar Allegri 6.

Evenepoel câștigă Turul San Juan

Tânărul ciclist belgian Remco Evenepoel, campionul european en titre la contratimp, a câștigat duminică Turul San Juan, la capătul ultimei etape, a șaptea, desfășurată în vestul Argentinei și încheiată cu victoria columbianului Fernando Gaviria. Evenepoel, component al echipei Deceuninck, care a împlinit 20 de ani pe 25 ianuarie, a încheiat cursa argentiniană cu un avans de 33 secunde față de italianul Filippo Ganna, ocupantul locului secund, în timp ce pe poziția a treia s-a clasat spaniolul Oscar Sevilla, la un minut și o secundă. Belgianul îi succede în palmaresul Turului San Juan rutierului columbian Winner Anacona, câștigătorul ediției de anul trecut. Victoria în cea de-a VII-a etapă, care a constat în nouă tururi de circuit la San Juan, i-a revenit columbianului Fernando Gaviria (UAE Emirate), care i-a devansat la sprint pe slovacul Peter Sagan și pe columbianul Alvaro Hodeg. Pentru Gaviria, aceasta a fost a treia victorie de etapă la ediția din acest an a Turului San Juan.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.