Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Tizul lui Ioniță, la UTA

Ziarul de Vrancea
19 aug 2019 716 vizualizări

Alexandru Ioniță I (30 de ani) a semnat, miercuri, un contract cu echipa UTA din Liga 2. Atacantul era liber de contract după despărțirea de Sportul Snagov. Născut pe 5 august 1989, atacantul s-a remarcat la Rapid București, apoi a trăit experiența Germaniei în tricoul celor de la FC Köln. Următoarele borne ale carierei au fost Orduspor (Turcia) și AEL Limassol (Cipru), apoi a jucat pentru Farul Constanța, ASA Tg. Mureș și Sportul Snagov, scrie site-ul clubului UTA. Ioniță a jucat în primii ani la Rapid alături de omonimul său, Alexandru Ioniță II, în prezent la Universitatea Craiova, care a prins și echipa națională. „Sunt fericit că am ajuns să lucrez încă o dată cu domnul Balint. Dânsul și domnul Apostu m-au convins să vin aici și mă bucur că s-a întâmplat așa. Am găsit un proiect sănătos, sper ca împreună să ajungem în prima ligă”, a declarat Ioniță.

Mai ieri arbitru, azi antrenor

Mexicanul Marco Antonio Rodriguez a fost un reputat arbitru care a condus la centru, printre altele, meciurile Brazilia - Germania, scor 1-7, din semifinalele CM-2014, și Uruguay - Italia, din grupele aceleiași competiții, când Luis Suarez l-a mușcat pe Giorgio Chiellini. De ieri, fostul arbitru, care deține și cetățenia spaniolă, este antrenorul echipei Salamanca, din liga a treia. „Chiquimarco” a arbitrat meciuri și la edițiile din 2006 și 2010 ale Cupei Mondiale. După ce s-a lăsat de arbitraj, după CM-2014, Rodriguez a devenit comentator sportiv la posturi TV din Mexic și Spania. În același timp, a urmat cursuri pentru a deveni antrenor recunoscut de UEFA, iar prima lui experiență ca tehnician va fi la Salamanca în Segunda Division B.

Povești cu mămica lui Dembélé

Atacantul Ousmane Dembélé ar putea fi amendat de FC Barcelona, după ce, așa cum susține impresarul său, și-a vizitat mama la Rennes în loc să meargă la controlul medical dorit de gruparea catalană. Dembélé s-a accidentat la meciul cu Athletic Bilbao de vineri seară și va fi indisponibil cinci săptămâni, astfel că oficialii de la FC Barcelona au început să-și pună întrebări în privința stilului de viață al jucătorului care a strâns 250 de zile de absență din 2017. Potrivit Cadena Ser, clubul vrea să-l amendeze pe internaționalul francez, reprosându-i acestuia că nu s-a dus la controlul medical cerut de club, pentru a merge la „Rennes, la mama lui”, așa cum a declarat impresarul său. Însă, presa spaniolă scrie că jucătorul nu s-ar fi dus la mama sa, ci în Senegal, la fratele său.

Tipsarevic se retrage

Tenismenul sârb Janko Tipsarevic și-a anunțat retragerea din cariera de jucător profesionist la vârsta de 35 de ani. Tipsarevic se retrage după Cupa Davis din noiembrie și după o carieră de 16 ani, pentru a se dedica familiei și academiei sale de tenis, urmând a deveni antrenor. Afectat de accidentări, sârbul a căzut pe locul 257 ATP, după ce, în 2012, a fost pe locul 8 ATP, cea mai bună clasare a lui. Tipsarevic a câștigat patru titluri la simplu, a mai jucat alte șapte finale (un trofeu la dublu și alte trei finale) și a strâns 8,5 milioane de dolari din tenis. În 2010, el a făcut parte din echipa Serbiei care a câștigat Cupa Davis.

 Tenisman suspendat pentru blaturi

Tenismanul chilian Juan Carlos Saez (28 de ani) a fost suspendat pentru opt ani și amendat cu 12.500 de dolari pentru trucare de meciuri. Potrivit Sky Sports, Saez nu a cooperat în investigația realizată de Unitatea pentru Integritatea Tenisului și nu a reclamat o abordare pentru corupție venită în timpul unui turneu. Saez a intrat în atenția Unității pentru Integritatea Tenisului după ce au fost observate mai multe anomalii pe piața pariurilor sportive în timpul meciurilor sale. De asemenea, acesta a refuzat să ofere telefonul său pentru o analiză mai amplă. În prezent, sportivul din Chile ocupă locul 1082 ATP. Cea mai bună clasare a avut-o în septembrie 2015, când a atins poziția 230.

Controverse cu arbitrii portughezi

UEFA a lansat o controversă odată cu delegarea arbitrului portughez Artur Dias la meciul Torino-Wolverhampton Wanderers, din play-off-ul Europa League, care se va disputa joi, la ora 22:00. Controversa vine după ce forul european a delegat un arbitru portughez la echipa engleză Wolverhampton Wanderers, care are în lot nouă jucători portughezi, scrie Marca. Este vorba despre portarul Rui Patricio și jucătorii de câmp Roderick Miranda, Ruben Vinagre, Neves, Diego Jota, Joao Moutinho, Bruno Jordao, Flavio Cristovao și Petro Neto. De asemenea, echipa din Premier League este condusă de un staff portughez, care îl are antrenor pe Nuno Espirito Santo. Meciul tur dintre Torino și Wolverhampton este programat astăzi de la ora 22:00. Returul are loc o săptămână mai târziu, în Anglia. Învingătoarea va merge în grupele Europa League, în timp ce pierzătoarea va fi eliminată din competițiile europene ale acestui sezon.

        


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.