Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Titlul la baschet merge în Bihor

Ziarul de Vrancea
4 iun 2019 606 vizualizări

Campioana en-titre la baschet masculin, CSM Oradea, a păstrat trofeul și în 2019, după ce a învins marți, pe teren propriu, formația CSU Sibiu, cu scorul de 75-66 (30-27), în cea de-a patra partidă din cinci programate în finala Ligii Naționale.  

Principalii marcatori ai partidei au fost Barnette 18 puncte, pentru CSM Oradea, respectiv Pratt 15, pentru CSU Sibiu.În primele trei meciuri, rezultatele au fost 89-87, 64-62 și 64-71, astfel că CSM Oradea adună 3-1 la general și cucerește titlul național pentru a treia oară, după succesele din 2016 și 2018. Medalia de bronz a stagiunii a revenit echipei U Banca Transilvania Cluj, care a învins SCM U Craiova în două partide (89-82 și 92-79).

A murit Lennart Johansson

Suedezul Lennart Johansson, fost președinte al UEFA, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunțat, ieri, Federația Suedeză de Fotbal.  Lennart Johansson a condus forul european între anii 1990 și 2007. El a fost al cincilea președinte al UEFA și a avut cea mai lungă perioadă la conducerea federației de la Nyon. Johansson a fost urmat la UEFA de Michel Platini. În memoria lui Johansson, se va ține câte un moment de reculegere va fi ținut la toate meciurile din Liga Națiunilor, preliminarii EURO și jocuri U21. Născut la 5 noiembrie 1929, într-o suburbie a Stockholmului, a fost, pe rând, președinte la AIK Solna, președinte al Federației Suedeze de Fotbal (1984-1991). Sub conducerea sa, UEFA a relansat cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent, Liga Campionilor. A fost numit președinte de onoare al UEFA în 2007 și a continuat să participe la întâlniri ale Comitetului Executiv al forului continental.

Barajul, mutat pentru duminică

Primul meci al barajului de menținere/promovare în Liga I va avea loc la Cluj duminică, în loc de sâmbătă, cum a fost anunțat inițial. Echipele care vor lupta pentru accesul în prima ligă sunt Universitatea Cluj, ocupanta locului III în Liga a II-a, și AFC Hermannstadt, care a terminat sezonul Ligii I pe poziția a XII-a. Cu acceptul celor două formații și pentru că sâmbătă vor avea loc pe Cluj Arena Campioantele naționale de atletism, prima manșă a barajului a mutată a doua zi, de la ora 18.00. Meciul retur se va disputa la 12 iunie, tot de la ora 18.00, la Sibiu.

Kovacs fluieră în Croația

Înaintea participării la turneul final al CE de tineret care va avea loc în această vară în Italia și San Marino, Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA la partida dintre Croația și Țara Galilor, din preliminariile Euro-2020, care se va disputa sâmbătă, de la ora 16.00, la Osijek. Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în timp ce al patrulea oficial desemnat este Marius Avram. “Centralul” de 34 de ani a debutat în toamna anului trecut în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, Liga Campionilor, arbitrând partida dintre Valencia și Young Boys Berna.

Alexa rămâne la Călărași

Tehnicianul Dan Alexa va rămâne la conducerea echipei Dunărea Călărași și în sezonul viitor, a anunțat, ieri, clubul retrogradat în Liga II. În urma discuțiilor purtate, miercuri, de către președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, cu antrenorul Dan Alexa s-a hotărât ca proiectul fotbalistic de la malul Borcei să continue pentru Călărași și pentru suporteri. Dunărea Călărași s-a clasat pe penultimul loc în Liga I la finalul sezonului și a retrogradat în divizia secundă.

Șase, se întoarce Mașa!

Jucătoarea rusă de tenis Maria Șarapova, locul 49 WTA, își va face revenirea în competiții la turneul de la Mallorca, pe iarbă, programat între 17 și 23 iunie. Fostul lider WTA a fost operată la umărul drept în februarie. Ea și-a reînceput antrenamentele, dar a renunțat la participarea la turneul de la Roland Garros, considerând că nu este refăcută în totalitate. Jucătoarea de 32 de ani nu a mai evoluat de la finalul lunii ianuarie, de la turneul de la Sankt Petersburg.La competiția din Insulele Baleare principala favorită este germana Angelique Kerber, locul 5 WTA. Șarapova nu este pe lista jucătoarelor direct acceptate, astfel că va primi un wild card pentru a putea juca pe tabloul principal.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.