Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Titlul fuge de Craiova

Ziarul de Vrancea
5 mai 2021 908 vizualizări

Primul meci din returul play-off-ului Ligii I s-a disputat la Sfântu Gheorghe.

Aseară, echipa locală OSK Sepsi a învins cu 2-0 (1-0) pe CS Universitatea Craiova prin două goluri marcat în finalurile de repriză, prin golurile marcate de Mitrea și Petrila. În cele trei meciuri jucate în acest sezon, Sepsi nu reușise să înscrie niciun gol fomației oltene. CFR Cluj conduce în clasament cu 42 de puncte, urmată de FCSB (40) și Craiova (37), iar Sepsi ocupă poziția a patra, la patru puncte de echipa din Bănie. Astăzi au loc celelalte meciuri din etapa a VI-a a play-off-ului Academica Clinceni – CFR Cluj (ora 17:00) și FC Botoșani – FCSB (19:45).

Bardosa – revelația de la Madrid

Spaniola Paula Badosa, locul 62 în ierarhia tenisului feminin, este prima calificată în semifinalele turneului WTA de la Madrid, după ce a învins-o miercuri pe elvețianca Belinda Bencic (11 WTA), cu 6-4, 7-5. Jucătoarea spaniolă se va apropia de intrarea în top 40 WTA săptămâna viitoare.Ea va juca în penultimul act cu liderul mondial, Ashleigh Barty, care a dispus cu 6-1, 3-6, 6-3 de Petra Kvitova (12) .Celelalte sferturi s-au încheiat astfel: Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Karolina Muchova (Cehia) 7-6, 7-6; Arîna Sabalenka (Belarus) – Elise Mertens (Belgia) 6-1, 4-0 ab.

Începe campania voleibaliștilor

Naționala masculină de volei a României va debuta joi, 6 mai, în preliminariile Campionatului European 2021. Primele meciuri au loc la Nitra, în Slovacia. România face parte din Grupa E, alături de selecționatele Slovaciei, Elveției și Albaniei. Inițial, calificările ar fi trebuit să înceapă în vara trecută, dar din cauza pandemiei de coronavirus etapele din preliminarii au fost mai întâi amânate, apoi comasate în două turnee, unul corespunzător turului și celălalt returului. Primul va avea loc în aceste zile în Slovacia, țară spre care selecționata română a plecat în dimineața zilei de miercuri. Se califică la turneul final al Campionatului European 2021 câștigătoarele celor șapte grupe preliminare și cele mai bune cinci ocupante ale locurilor secunde.

Bara rezistă la Charleston

Jucătoarea română de tenis Irina Bara s-a calificat, marți, în optimile de finală ale turneului ITF de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari, după ce a trecut de americanca Alexandra Kiick cu 4-6, 6-3, 6-0. Bara (133 WTA), a cincea favorită, a obținut victoria după două ore și 17 minute.Următoarea adversară a româncei va fi învingătoarea dintre rusoaica Amina Anșba și americanca Jamie Loeb.Într-un alt meci, Gabriela Talabă (208 WTA) a fost învinsă în primul tur de australianca Storm Sanders (166) cu 0-6, 1-6 după 65 de minute.

Sepsi a deschis scorul în finală

Echipa de baschet feminin Sepsi Sfântu Gheorghe a învins ieri pe teren propriu, formația CSM Satu Mare, scor 69-68 (31-31), în primul meci din cinci programate în finala Ligii Naționale. Finala este a treia dintre cele două echipe și a șasea consecutivă pentru Sepsi Sfântu Gheorghe, performera ultimilor ani în Liga Națională. Meciul al doilea va avea loc tot la Sfântu Gheorghe,astăzi, după care seria se mută la Satu Mare, în 10-11 mai, iar un eventual meci cinci va reveni la Sfântu Gheorghe, în 14 mai. Tot ieri în finala pentru medalia de bronz, FCC Baschet Arad a dispus de Olimpia Brașov, cu 90-80. Finala mică se joacă în sistemul „cel mai bun din trei partide”.

Dialog, nu sancțiuni

Președintele FIFA, Gianni Infantino, nu este în favoarea aplicării de sancțiuni împotriva celor douăsprezece cluburi care au încercat să lanseze Super Liga europeană, preferând un „dialog” pentru reformarea fotbalului, conform unui interviu acordat miercuri cotidianului L'Equipe.”Anumite acțiuni trebuie să aibă consecințe și fiecare trebuie să își asume responsabilitățile sale”, a declarat Infantino, considerând „inacceptabilă” și „inimaginabilă” crearea unui turneu închis „în afara” instanțelor conducătoare ale fotbalului. „Dar trebuie mereu să fim atenți atunci când vorbim despre sancțiuni. Se spune prea repede că trebuie să pedepsim. Este chiar popular - sau populist - uneori”, a adăugat Infantino, suspectat în mod regulat că a încurajat în secret proiectele cluburilor „rebele”.

 

Koeman rămâne suspendat

Federația Spaniolă de Fotbal a respins apelul depus de FC Barcelona, astfel că tehnicianul Ronald Koeman rămâne suspendat și pentru meciul de sâmbătă cu liderul din LaLiga, Atletico Madrid. Koeman a fost eliminat la meciul din 29 aprilie cu Granada, pentru o remarcă referitoare la arbitrul de rezervă. El a fost suspendat apoi două jocuri. Pe unul l-a ispășit duminica trecută, fiind vorba de confruntarea din deplasare cu Valencia, câștigată cu scorul de 3-2. FC Barcelona a făcut apel în speranța că tehnicianul va putea sta pe bancă la partida de sâmbătă cu Atletico Madrid, contând pentru etapa a XXXV-a a LaLiga.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.