Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Țiriac renunță la FRT

Ziarul de Vrancea
4 iul 2021 639 vizualizări

Omul de afaceri Ion Țiriac a declarat ieri că a renunțat la conducerea Federației Române de Tenis. Întrebat cine l-ar putea înlocui la conducerea FRT, Ion Țiriac a răspuns ironic: „Domnul Iohannis e ocupat cu președinția, domnul Cîțu e cu guvernul, pe alții nu mai știu”. Fostul tenisman Ion Țiriac a devenit, la 19 iunie 2019, noul președinte al Federației Române de Tenis, el câștigând din primul tur alegerile organizate la Centrul Național de Tenis. Din cele 46 de voturi valabil exprimate, Ion Țiriac a primit 32 de voturi, Marius Vecerdea a primit 11 voturi, iar Ion Țupa a primit trei voturi.

Un nou start pentru CFR

Astăzi, de la ora 20:00, CFR Cluj întâlnește pe teren propriu în prima manșă a turului I preliminar al Ligii Campionilor, formația Borac Banja Luka din Bosnia-Herțegovina. Meciu de debut al lui Marius Șumudică pe banca clujenilor va fi condus de o brigadă olandeză condusă de Jochen Kamphuis, ajutat de asistenții Mario Diks și Rogier Honig.Meciul va putea fi urmărit pe DigiSport 1 și Look Plus.

Hațegan, rezervă în semifinale

UEFA l-a delegat pe centralul Ovidiu Hațegan ca arbitru de rezervă la meciul Anglia - Danemarca, din semifinalele Euro-2020. Partida va fi condusă de olandezul Daniel Makkelie, ajutat de compatrioții săi Hessel Steegstra și Jan de Vries. Arbitru VAR va fi un alt olandez, Pol van Boekel. Meciul are loc miercuri, de la ora 22.00, pe Stadionul Wembley. Astăzi, se va juca prima semifinală, între Spania și Italia.

Ghioroaie câștigă la Antalya

Jucătoarea română de tenis Ilona Georgiana Ghioroaie a câștigat, duminică, turneul ITF de la Antalya, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari, după ce a întrecut-o în finală pe slovena Ziva Falkner, a patra favorită, cu 6-4, 6-3. Ghioroaie (23 ani), principala favorită, a dispus în primul tur de Noelia Bouzo (Spania), cu 6-2, 6-4, în optimi a trecut de o altă jucătoare spaniolă, Leyre Romero cu 6-4, 7-5, în sferturi a câștigat în fața norvegiencei Lilly Haseth, cu 6-2, 6-2, iar în semifinale s-a impus cu 7-6 (1), 6-0 în fața unei alte reprezentante a Spaniei, Rosa Vicens.Ilona Ghioroaie a obținut al doilea său titlu ITF la simplu în acest an, primul venind luna trecută, tot la Antalya. Românca are în palmares la simplu 14 titluri ITF.

Calificări surpriză la baschet

Cehia a produs, duminică, una dintre marile surprize ale calificărilor pentru turenul olimpic de baschet, învingând, cu scorul de 97-72, Grecia, în finala grupei preliminare de la Victoria (Canada).Cehii au reușit o calificare în premieră la JO de la Tokyo, după ce au trecut în semifinale de țara gazdă, Canada, cu 103-101.La Kaunas, Slovenia, campioana europeană en titre, a învins, cu 97-85, gazda grupei preliminare, Lituania. Și Slovenia va fi pentru prima dată la JO, în timp ce Lituania va lipsi în premieră de la întrecerea olimpică.O altă surpriză a avut loc la Belgrad, unde Italia a trecut, în finală, cu 102-95, de gazda grupei, Serbia. La Split, în Croația, Germania a obținut biletele pentru JO după ce a învins, în ultimul act al grupei preliminare, cu scorul de 75-64, Brazilia.

Mintea japonezei de pe urmă

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a declarat ieri că speră să fie în formă maximă la Jocurile Olimpice și va participa la conferințele de presă, după ce a a refuzat să facă acest lucru la Roland Garros, invocând probleme de anxietate. Sportiva s-a retras de la Roland Garros, după o dispută cu organizatorii cu privire la angajamentele sale media. Apoi a dezvăluit că se luptă cu anxietatea și are episoade depresive, stârnind dezbateri aprinse și o mulțime de reacții.”De acum înainte, voi merge la conferințe de presă, dar voi ține cont și de sănătatea mea mintală”, a menționat acum sportiva.

Wimbledon la capacitate maximă

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat că la meciurile din sferturile de finală, semifinalele și finalele competiției, care se vor disputa pe terenul central și pe terenul 1, va fi public la capacitate maximă. Vor fi pentru prima dată arene pline la un eveniment sportiv în Marea Britanie, de la startul pandemiei.Capacitatea terenului central este 14.979, iar cea a terenului 1 este 12.345. Spectatorii vor trebui în continuare să prezinte la sosirea la arenă fie dovada că sunt vaccinați complet, fie rezultatul negativ al unui test covid-19 făcut în ultimele 48 de ore.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.