Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Țiriac candidează la președinția FRT

Ziarul de Vrancea
3 iun 2019 793 vizualizări

Omul de afaceri Ion Țiriac și-a depus candidatura la alegerile pentru președinția Federației Române de Tenis.

Va liniști apele în tenisul românesc. Știe cel mai mai bine ce e de făcut pentru tenisul din România. E un nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare”, a declarat fostul tenismen Ilie Năstase, pentru sursa citată.  Așa cum a anunțat, actualul președinte George Cosac nu și-a mai depus candidatura după ce Țiriac s-a înscris în cursa pentru acest post. La alegerile care vor avea loc la 19 iunie vor participa încă patru candidați, în afara lui Țiriac, presedintele Tenis Club Herăstrău, Ion Țupa, Răzvan Itu, director general în cadrul FRT, Liviu Ursuleanu, fost vicepreședinte al FR Tenis, și contestatarul actualei conduceri, Marius Vecerdea, președintele Tenis Club Pamira Sibiu.

S-a renunțat la Cicâldău

Selecționerul primei reprezentativei, Cosmin Contra, și cel al selecționatei U21, Mirel Rădoi, împreună cu staff-ul medical au decis ca Alexandru Cicâldău să nu facă deplasarea cu echipa mare în Norvegia și Malta pentru a evita apariția unei posibile recidive a accidentării. Astfel, Cicâldău se va alătura lotului naționalei U21 și va face deplasarea în cantonamentul premergător Campionatului European din Italia și San Marino. El urmează să fie apt sută la sută pentru primul meci din faza grupelor la EURO 2019, pe 18 iunie, contra Croației. În absența lui Cicâldău, Cosmin Contra va avea la dispoziție 25 de jucători în deplasările din Norvegia (7 iunie, ora 21:45) și Malta (10 iunie, ora 21:45).

Omul potrivit la patronul potrivit

Omul de afaceri Gigi Becali a declarat, marți, că Bogdan Andone, fost secund al lui Mihai Teja, va antrena echipa FCSB. “A picat varianta Edi Iordănescu. Bogdan Andone va fi prezentat, miercuri, la ora 12.00, antrenor principal”, a declarat Gigi Becali, pentru Digi Sport. În vârstă de 44 de ani, Bogdan Andone a jucat pentru Rapid, Sportul Studențesc, Farul Constanța, Oțelul Galați, Ferencvaros, Apollon Limassol, iar ca antrenor a pregătit Olimpia Satu Mare, ASU Politehnica Timișoara, Metaloglobus și Energeticianul Târgu Jiu.

Lăcătuș demisionează de la CSAS

Marius Lăcătuș a demisionat din funcția de antrenor principal al CSA Steaua, după ce echipa de fotbal a grupării a pierdut play-off-ul ligii a IV-a, a declarat comandatul clubului militar, Pompiliu Bixi  Mocanu. Echipa CSA Steaua a ratat promovarea în Liga a III-a, după ce a fost învinsă, duminică, de formația Carmen București, scor 1-0, în finala play-off-ului Ligii a IV-a. Totodată, comandantul clubului militar a mai lămurit că bugetul pentru sezonul următor va fi același. Steaua a ratat promovarea în Liga 3 în acest sezon, după eșecul cu Carmen, scor 0-1. Împreună cu Lăcătuș a mai demisionat și secundul Ștefan Iovan.

Mircea Sandu, trimis în judecată

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal Mircea Sandu și soția acestuia au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită, respectiv complicitate la luare de mită. Mircea Sandu este acuzat că a primit mită peste 720.000 de lei, de la două persoane, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură, pentru ca FRF să încheie cu acea societate două contracte de asistență juridică. În cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra unor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Valladolid a intrat în bucluc

Cotdianul El Mundo a oferit detalii privind aranjarea meciului Valladolid - Valencia, din ultima etapă a campionatului spaniol, precizând că șapte jucători ai gazdelor au fost “cumpărați” și că oaspeții trebuiau să câștige ambele reprize. Poliția spaniolă a interceptat o convorbire telefonică efectuată de Carlos Aranda, fost jucător la mai multe echipe din Primera Division, cercetat în dosar. Potrivit anchetatorilor, intermedierea aranjării meciului s-ar fi făcut prin Borja Fernández, căpitanul echipei Valladolid, cercetat și el în acest caz. Acesta a fost contactat cu două zile înaintea partidei de Raul Bravo, fost jucător la Real Madrid, de asemenea reținut în dosar. Valencia s-a impus cu 2-0 (1-0), exact așa cum trebuia, în meciul din 18 mai, prin golurile marcate de Carlos Soler și Rodrigo. Inițial, s-a crezut că și Valencia este implicată, deoarece prin acest rezultat și-a asigurat calificarea în Liga Campionilor, iar Valladolid era salvată de la retrogradare, înaintea ultimei etape. Se pare, însă, că aranjarea meciului s-ar fi făcut doar pentru pariuri.

Adriano, condamnat pentru fraudă

Fotbalistul brazilian Adriano Correia Claro, acum la final de contract cu Beșiktaș, a fost condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală în Spania, informează presa spaniolă. Jucătorul în vârstă de 34 de ani s-a sustras de la plata taxelor în perioada în care evolua la FC Barcelona (2010-2016). El urmează să plătească și o amendă, a cărei valoare nu a fost făcută publică. Adriano ar fi fraudat fiscul cu aproape 650.000 de euro, nedeclarând venituri încasate din cedarea drepturilor sale de imagine, între 2011 și 2012. El s-ar fi folosit pentru acest lucru de o firmă înființată în Insula Madeira. Adriano se înscrie pe o lungă listă de fotbaliști și antrenori care s-au sustras de la plata impozitelor pe venit în timp ce evoluau în Spania, între care se numără Lionel Messi, Ronaldo și tehnciianul Jose Mourinho.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.