Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tinerii U19 se pregătesc de start

Ziarul de Vrancea
14 oct 2018 559 vizualizări

Reprezentativa Under 19 a României a învins cu 1-0 selecționata similară a Suedei într-un meci amical disputat duminică, 14 octombrie, la Buftea. Intrat în minutul 66, Jovan Markovic a deschis scorul în minutul 79. Suedezii au egalat 5 minute mai târziu, în urma unui contraatac al lui Kimpioka, însă Claudiu Petrila a reușit să marcheze golul victoriei în finalul partidei. Naționala U19 a câștigat cu 2-1 primul meci disputat vineri, 12 octombrie, prin golurile înscrise de Valentin Mihăilă și Claudiu Petrila. Această ”dublă” amicală este ultimul test de verificare al tricolorilor înainte de startul calificărilor pentru Campionatul European Under 19 de anul viitor.

Ce mi-e Gibraltar, ce mi-e Liechtenstein?

Reprezentativa Gibraltarului a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 1-0, selecționata Armeniei, din grupa D4 a Ligii Națiunilor. Este prima victorie pentru Gibraltar într-o competiție oficială. Unicul gol al meciului a fost marcat de Joseph Luis Chipolina, în minutul 50, din penalty. În 2014, Gibraltar era membru UEFA. Federația din Gibraltar a devenit membru FIFA în 2016. Meciul nu a fost însă lipsit de incidente. Jucătorilor din Gibraltar le-a fost cântat greșit imnul, în deschiderea partidei. Astfel, organizatorii au pus în loc de imnul Gibraltarului cel al statului Lichtenstein, scrie BBC. Ulterior, echipa gazdă a prezentat scuze pentru eroarea făcută.

Henry, anunțat oficial la Monaco

Clubul AS Monaco a anunțat, sâmbătă, că noul antrenor al echipei este Thierry Henry, acesta semnând un contract pe trei sezoane, valabil până în iunie 2021. Henry își va prelua atribuțiile astăzi. Cotidianul L’Equipe anunțase de vineri seară că Thierry Henry va fi succesorul lui Leonardo Jardim la conducerea tehnică a echipei AS Monaco, el ajungând la un acord cu conducerea clubului pentru un contract pe trei ani. Henry a jucat pentru AS Monaco în perioada 1993-1999. Pentru Thierry Henry, până acum antrenor secund al naționalei Belgiei, va fi prima experiență ca antrenor principal.

Kenya și Etiopia, ca de obicei

Kenyanul Hosea Kipkemboi a câștigat, ieri, Maratonul Internațional București, el încheind cursa în două ore, 11 minute și 11 secunde. La feminin, s-a impus sportiva din Etiopia Erba Gelana, cu timpul 2:41.29. La masculin, pe locul doi s-a clasat tot un Kenyan, Joel Kipkogei, cu timpul 2:11.37, iar pe trei a terminat etiopianul Kalep Kashebo (2:12.59). Primul român care a trecut linia de sosire a fost Sorin Mineran, de la CSU Arad, care a încheiat al nouălea, cu timpul 2:27.29. La feminin, pozițiile a doua și a treia au fost ocupate de Adela Paulina Bălțoi (2:50.05) și Nicoleta Ciortan (2:57.55).

Trunchiul și așchia

Mick Schumacher, fiul lui Michael Schumacher, a devenit campion european la Formula 3, sâmbătă, pe circuitul de la Hockenheim. În vârstă de 19 ani, el îi succede în palmares britanicului Lando Norris. Formula 3 este o serie dedicată tinerilor piloți, în drumul lor către Marele Circ. Septuplul campion mondial Michael Schumacher, în vârstă de 49 de ani, s-a rănit grav la cap după ce a căzut la schi, în decembrie 2013, iar multe luni a fost în comă. După ce s-a trezit din comă, el a fost luat în îngrijire de specialiști în neurologie, iar în prezent se află la locuința sa din Elveția. Familia lui Schumacher a oferit în ultimii ani foarte puține informații prinvind starea de sănătate a fostului pilot.

Doliu în baschetul mondial

Patrick Baumann, membru CIO și secretar general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA) a decedat la vârsta de 51 de ani, în urma unui atac de cord, în timpul Jocurilor Olimpice de la Buenos Aires, a anunțat, ieri, forul internațional de baschet. Elvețianul Patrick Baumann (51 de ani) era secretar general al FIBA din 2002 și membru CIO, precum și în diferite comisii ale forului olimpic din 2007. Mesaje de condoleanțe au transmis mai multe personalități ale sportului mondial, precum și conducătorul CIO, Thomas Bach. La Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires vor fi ținute trei zile de doliu, iar drapelul olimpic va fi coborât în bernă, potrivit CIO.

Maradona îl critică pe Messi

Diego Maradona l-a criticat pe Lionel Messi, despre care a spus că este un lider doar când joacă la FC Barcelona, însă nu se aplică aceeași situație și la naționala Argentinei. "Messi este Messi când joacă pentru FC Barcelona și e un altul când joacă pentru Argentina. Este un jucător excelent, dar nu este un lider. Este inutil să încerci să faci un lider dintr-un om care merge la baie de 20 de ori înainte de un meci", a declarat Maradona pentru Fox Sports, referindu-se la faptul că Messi este extrem de nervos înainte de meciurile importante. Maradona consideră un lucru bun faptul că Messi s-a retras momentan din naționala Argentinei: "Pentru moment nu l-aș convoca, dar nu aș spune niciodată niciodată. Trebuie să-l lăsăm să se liniștească".

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.