Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: “Tinerii” s-au încins pe final

Ziarul de Vrancea
15 nov 2018 469 vizualizări

Reprezentativa under 21 a României a terminat la egalitate, scor 3-3, partida amicală disputată la Cluj, ieri, în compania naționalei similare a Belgiei, meci la care a revenit pe final de la 1-3.

Golurile oaspeților au fost marcate de Cools (’35), Iseka  (’56) și Mbenza (’59). Tricolorii au înscris prin Drăguș (’45 – dintr-un penalty acordat cu ușurință), Olaru (’90) și Ciobanu (‘90^3). Selecționerul Mirel Rădoi a folosit următorii jucători: I.Radu (Căbuz) – Boboc, Rus, Ghiță (Ciobotariu), Ștefan (A.Radu) – Moruțan (Dobre), Nedelcu (Grigore), Dragomir – Man (Ciobanu), Petre (Coman), Drăguș (Moldoveanu).

Ultimul antrenament, la Mogoșoaia

Antrenamentul oficial al echipei naționale dinaintea meciului cu Lituania din Liga Națiunilor va avea loc, astăzi la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia și nu pe Stadionul “Ilie Oană” din Ploiești, care va găzdui întâlnirea, informează FRF.  Ultimele 15 minute, de la ora 11.45, vor fi deschise presei. După ședința tehnică, de la ora 12.00, selecționerul Cosmin Contra va susține o conferință de presă. Lituanienii se vor antrena pe Stadionul Ilie Oană, de la ora 18.00. De la ora 17.30, la arena ploieșteană va avea loc conferința de presă a oaspeților.

Un argint la lupte

Sportivul Nicu Ojog a obținut medalia de argint la categoria 82 kg, la lupte greco-romane, la Campionatele Mondiale under 23, care se desfășoară la București. Ojog a fost învins în finală de georgianul Gela Bolkvadze.  Ojog a condus cu 3-0 și 3-1, dar cu 35 de secunde înainte de final a fost pus în parter, unde adversarul sau a reușit un procedeu de două puncte. La 3-3, georgianul a câștigat aurul deoarece a punctat ultimul. Bronzul le-a revenit lui Mîkîta Klomovici (Belarus, victorie în fața japonezului Takahiro Tsuruda) și Mahdi Asgar Ebrahimi (Iran, victorie în fața egipteanului Ahmed Hassan Aly Mahmoud Ahmed).

Victorie de prestigiu pentru Viitorul

Formația FC Viitorul a învins, ieri, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Ludogoreț Razgrad, într-un meci amical. Golurile au fost marcate de Voduț (’30) și Artean (’79). În formația constănțeană au evoluat: Buzbuchi – Mailson, Luchin, Mladen, Neciu – Houri, Artean, Iacob – Vână, Voduț (titulari), apoi Băjan, Dima, de Nooijer, Pitu, Călin, Achim, Filip, Munteanu, Stoica și Casap. Pentru FC Viitorul nu au putut evolua în acest meci șapte jucători de bază: Ianis Hagi și Tudor Băluță - convocați la naționala de seniori pentru partidele cu Lituania și Muntenegru, din Liga Națiunilor, Denis Drăguș, Virgil Ghiță, Andrei Ciobanu și Radu Boboc - convocați la lotul U21. Nici bulgarii n-au putut folosi majoritatea titularilor, din cauza convocărilor la loturi.

CSM Oradea a ieșit din cursă

Campioana României la baschet masculin, CSM Oradea, a fost învinsă ieri pe teren propriu, de formația olandeză ZZ Leiden, cu scorul de 72-76 (31-40),în penultimul meci din grupa A a FIBA Europe Cup. Cu o etapă rămasă de disputat, CSM Oradea este eliminată din competiție. Principalii marcatori ai partidei au fost Watson 16 puncte, Richard 13, pentru CSM Oradea. În urma rezultatului, CSM adună șapte puncte și ocupă  locul III în grupă, dar insuficient pentru calificarea mai departe.

Se întoarce Ganea la matcă?

Managerul Viitorului, Gică Hagi, a spus declarat că pentru moment nu ia în calcul o eventuală repatriere a lui Cristi Ganea, într-un interviu acordat pentru Telekom Sport.  Fundașul lateral nu a prins lotul în niciun meci oficial pentru Athletic Bilbao, în actuala stagiune, lucru asupra căruia "Regele" spune că nu are nicio putere.  "Am vorbit cu Ganea, eu am luat decizia mea, ca și club. După aia, e problema lui ce se întâmplă acolo, ce nu se întâmplă. Nu am cum să manageriez eu acest lucru”, a spus Hagi. Profitând de pauza competițională, Athletic Bilbao a dat curs invitației celor de la Deportivo La Coruña pentru a participa la Trofeul Teresa Herrera. Competiția constă într-un meci amical, disputat pe "Riazor", care din 1990 este organizat de fosta echipă a lui Florin Andone și Costel Pantilimon. S-a terminat 2-2 în timpul regulamentar, astfel că s-a mers la loviturile de departajare, unde bascii au avut câștig de cauză. Mereu lăsat în tribună în meciurile oficiale, Cristi Ganea a fost folosit de antrenorul Eduardo Berizzo în repriza secundă contra lui Deportivo.

VAR în Premier League

Cluburile din Premier League au ajuns , ieri, la un acord de principiu pentru introducerea sistemului VAR în sezonul 2019/2020. Grupările, care în aprilie au optat pentru continuarea testării VAR, au primit, joi, informații cu privire la rezultatele testării sistemului și de această dată au ales ca VAR să fie introdus în Premier League. “S-au discutat în detaliu concluziile folosirii VAR în Cupa Angliei și Cupa Ligii Angliei, precum și în alte competiții din întreaga lume. Până la finalul acestui sezon va exista programul de testare non-live în Premier League”, se arată într-un comunicat al Premier League. Cluburile vor trimite o solicitare la International Football Association Board și la FIFA pentru ca din sezonul 2019/2020 în Premier League să se folosească

 

Bolt nu-și vede lungul nasului

Fostul atlet Usain Bolt a declarat că nu renunță la visul său de a deveni fotbalist profesionist și nu ascultă ce spun "simpli jucători", care nu îi prevăd un viitor în acest sport.  Octuplul campion olimpic în probele de sprint se referă la afirmațiile atacantului irlandez al formației Perth Glory, Andy Keogh, care a spus că jamaicanul atinge mingea de fotbal ca o trambulină. "Sunt sigur că  el nu a fost la nivelul la care e acum atunci când a început. M-am întâlnit cu Patrick Vieira, am vorbit cu Paul Pogba și cu Raheem Sterling și ei sunt bucuroși să mă vadă că încerc și mă susțin. Nu-mi fac griji despre ceea ce spun simpli jucători despre mine", a declarat Bolt, pe Sky News. Bolt a încercat să devină fotbalist profesionist în Germania, în Africa de Sud, în Norvegia și în Australia. În această ultimă țară, el a dat probe la echipa Central Coast Mariners, pentru care a jucat un meci amical, în care a marcat două goluri.

Violențe în fotbalul algerian

Aproximativ 40 de persoane, între care s-au numărat și 18 polițiști, au fost rănite, marți seară, în violențele care au avut loc la finalul unui meci de prim eșalon, la Alger, a anunțat, miercuri, poliția din Algeria, conform L’Equipe. Poliția nchetează și violențe ale forțelor de ordine, după imagini apărute pe rețelele de socializare. Îîn partida contând pentru etapa a XIV-a a campionatului Algeriei, USM Bel Abbes s-a impus în deplasare în fața MC Alger, scor 1-0. Rezultatul i-a înfuriat pe fanii gazdelor, iar unii au rupt scaunele din tribune și le-au aruncat pe teren, care polițiști. 42 de fani au fost reținuți pentru tulburarea ordinii publice, port de armă albă sau posesie de droguri. Pe de altă parte, poliița a deschis o anchetă legată de autenticitatea unui filmuleț distribuit pe rețelele de socializare, “în care este prezentat comportamentul necorespunzător al unor agenți de menținere a ordinii în exercițiul funcțiunii”. În filmuleț pot fi văzuți polițiști bătând cu sălbăticie un suporter aflat la pământ.

 

LeBron l-a depășit pe Chamberlain

LeBron James a reușit, ieri, cel mai bun meci al său din acest sezon, primul la Los Angeles Lakers, marcând 44 de puncte în victoria cu Portland Trailblazers, scor 126-117, obținută pe teren propriu, informează BBC. James a reușit cel mai mare număr de puncte într-un meci pentru LA Lakers, după Kobe Bryant, care a înscris 60 de puncte, în aprilie 2016. Astfel, LeBron James a ajuns la 31.425 de puncte înscrise în carieră, depășindu-l pe legendarul Wilt Chamberlain, care a marcat 31.419 de puncte, în anii 60-70, pentru Philadeplhia 76ers și Lakers. Doar Kareem Abdul-Jabbar, cu 38.387 de puncte, Karl Malone, cu 36.928, Kobe Bryant, cu 33.643, și Michael Jordan, cu 32.292, au marcat mai mult decât James, în carierele lor. Miercuri, LeBron James a mai reușit zece recuperări și nouă pase decisive, iar Lakers a obținut al patrulea succes la rând.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.