Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tineri în luptă cu Finlanda

Ziarul de Vrancea
11 nov 2019 1283 vizualizări

Echipa națională de fotbal Under 21 a României întâlnește, astăzi, de la ora 20:00, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari, selecționata Finlandei, în cadrul grupei a VIII-a din cadrul preliminariilor Euro 2020.

Echipa României a pierdut un singur meci, 1-2 în Danemarca și a învins pe teren propriu cu același scor, 3-0, reprezentativele Ucrainei și Irlandei de Nord. În clasamentul grupei, conduce Danemarca, cu 9 puncte din trei meciuri, urmată de Finlanda – 7 p (4), România – 6 p (3), Ucraina – 3 p (3), Irlanda de Nord – 2 p (4) și Malta – 1 p (3). Meciul va fi transmis de ProTV.

Baciu, săltat de mascați

Tehnicianul echipei Turris-Oltul Turnu Măgurele, Marius Baciu, a fost ridicat de trupele speciale de la stadion, ieri după meciul din deplasare cu formația Sportul Snagov, câștigat cu scorul de 3-2, în etapa a XVII-a a Ligii a II-a. Dosarul care îl vizează pe Baciu, pentru infracțiuni economice, este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Federația Română de Fotbal, prin Departamentul de Integritate, ar fi avut informații că Marius Baciu joacă frecvent și pe sume mari la pariuri și ar fi sesizat autoritățile. “Există și varianta că Baciu ar face parte dintr-o rețea mai amplă de trucare de meciuri pentru pariuri”, menționează gsp.ro, care prezintă și imagini cu momentul în care antrenorul a fost ridicat de trupele speciale. Antrenorul Marius Baciu a mai pregătit, printre altele pe CSMS Iași, SC Bacău, FC Clinceni, Concordia Chiajna și Daco-Getica București

Moartea unui mare ciclist

Fostul ciclist francez Raymond Poulidor, câștigător al Turului Spaniei în 1964, a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 83 de ani. Una dintre figurile populare ale sportului francez, Raymond Poulidor a avut o carieră profesionistă de 18 ani, marcată de marea rivalitate cu Jacques Anquetil și Eddy Merckx, două mari nume ale ciclismului mondial. El a fost supranumit „Eternul secund” pentru că nu a reușit să câștige niciodată Turul Franței, cursă în care s-a clasat de trei ori pe locul secund (1964, 1965, 1974). Poulidor a obținut, însă, șapte victorii de etapă în Marea Buclă, iar în palmaresul său mai figurează victorii în cursele Milano-San Remo (1961), Săgeata Valonă (1963), Paris-Nisa (1972 și 1973) și Dauphine Libere (1966 și 1969). De menționat că Raymond Poulidor a fost primul ciclist supus unui test antidoping în Turul Franței, în 1966, anul în care aceste controale au fost introduse în cursa din Hexagon.

Juveții trec pe „hibrid”

Clubul Universitatea Craiova a anunțat, ieri că meciul cu FC Hermannstadt, din etapa a XVII-a a Ligii I, se va disputa pe stadionul Ion Oblemenco, pe noul gazon hibrid. “După mai bine de o lună și jumătate ne vom întoarce acasă pentru a continua lupta din campionat”, se arată pe site-ul Universității Craiova, pe care fanii sunt îndemnați că cumpere bilete la meci pentru ca stadionul să fie plin. Partida Universitatea Craiova - FC Hermannstadt se va disputa duminică, 24 noiembrie 2019, de la ora 19:30, pe stadionul Ion Oblemenco.

Se retrage David Villa

David Villa, fost jucător al echipelor Valencia, FC Barcelona și Atletico Madrid, și-a anunțat, miercuri, retragerea din activitatea sportivă la 37 de ani. El evoluează în prezent în Japonia, la Vissel Kobe, unde mai are trie etape de disputat. Format la Gijon, el a trecut pe la Real Zaragoza (2003-2005), Valencia (2005-2010), FC Barcelona (2010-2013), Atlético (2013-2014), New York City FC (2014-2018) dar și Melbourne City (2014). David Villa a fost golgeterul Euro 2008 și al Cupei Mondiale din 2010, ambele competiții câștigate de Spania. El este cel mai bun marcator din istoria naționalei Spaniei, cu 59 de goluri în 98 de meciuri.

 

Arbitri români în Europa

Horațiu Feșnic și Radu Petrescu, împreună cu brigăzile lor, au fost delegați de la UEFA să conducă partide din preliminariile EURO U21 și EURO 2020. Horațiu Feșnic va arbitra partida dintre Italia U21 și Islanda U21, din grupa 1, din preliminariile EURO 2021. Italia e pe locul III, cu șapte puncte, în timp ce islandezii au cu două mai mult și ocupă locul secund. Feșnic va fi ajutat de asistenții Horațiu Cernei și Valentin Avram, în timp ce al patrulea oficial desemnat este Marius Avram. Meciul se va disputa sâmbătă, 16 noiembrie, în orașul Ferrara.Radu Petrescu va conduce meciul din preliminariile EURO 2020 dintre Slovenia și Letonia, din grupa G, care va avea loc pe 16 noiembrie, la Ljublijana. Slovenia e pe IV în grupă, cu 11 puncte, în timp ce letonii ocupă ultimul loc, cu zero puncte. Petrescu îi va avea ca asistenți pe Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, iar al patrulea arbitru va fi Marcel Bîrsan.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.