Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE “Tigroaice”, răpuse de turcoaice

Ziarul de Vrancea
9 feb 2019 499 vizualizări

Tenismenul Marius Copil a fost acceptat pe tabloul principal al turneului de 500 de puncte de la Rotterdam, după ce spaniolul Roberto Bautistas-a retras, accidentat, din competiția cu premii totale de două milioane de euro. Copil va da piept în primul tur cu un alt jucător lucky loser, letonul Ernests Gulbis, locul 83 ATP, care a beneficiat de retragerea francezul Lucas Pouille. Duminică, Marius Copil, locul 56 ATP, a ratat calificarea pe tabloul principal la turneul de la Rotterdam. Copil a fost învins în ultimul tur al calificărilor de italianul Thomas Fabbiano, locul 84 WTA, scor 5-7, 6-3, 6-7

Radu, pe făraș?

Portarul Andrei Radu ar putea să-și piardă postul de titular la echipa Genoa, informează Gazzetta dello Sport, care precizează că antrenorul Cesare Prandelli ar urma să înceapă să-l folosească pe brazilianul Jandrei. Motivele ar fi legate de nesiguranța internaționalului român de tineret la centrări, dar și de probabila revenire a lui, din vară, la Inter Milano. Radu a apărat în 19 din cele 23 de partide disputate de Genoa în Serie A, în acest sezon, iar apărarea “grifonului” este a patra cea mai slabă din campionat, cu 40 de goluri primite. Gazzetta dello Sport a notat că Radu este foarte sigur pe linia porți, dar ieșirile sale la centrări lasă de dorit, acest lucru fiind remarcat și duminică, la Bologna, când el a greșit la golul gazdelor, marcat de Destro (scorul final a fost 1-1).

A venit un grec la Chiajna

Grecul Georgios Koutroubis (28 de ani) a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului cu Concordia Chiajna. Fundașul central a evoluat în peste 100 de partide în prima ligă elenă, la Panathinaikos și AEK Atena, și are o Cupă a Greciei în palmares, obținută alături de alb-verzi în 2014. Ultima oară a fost legitimat la Standard Liège, unde a sosit la începutul anului trecut. Acolo, Koutroubis a prins opt meciuri și a câștigat Cupa Belgiei, iar Standard a decis să nu îi mai prelungească înțelegerea, rămânând astfel liber de contract de la finalul stagiunii precedente.

 “Tigrii”, cu un pas în sferturi

Ajunsă în Challenge Cup la handbal masculin după un sezon trecut ratat, CSM București nu a întâmpinat probleme până acum în această competiție. Echipa pregătită de Paulo Pereira este cu un pas în sferturile de finală, după succesul cu 28-23 pe terenul echipei Dukla Praga, în optimile de finală – manșa tur. CSM București a condus cu 19-10 la pauză în meciul de la Praga, iar la reluare s-a desprins și la 10 goluri. Cehii au avut o revenire spectaculoasă pe fondul unei relaxări premature în tabăra „tigrilor”, reușind să reducă handicapul până la trei goluri. Băieții lui Pereira nu s-au pierdut însă cu firea, au gestionat bine finalul și au câștigat cu 28-23 partida tur, probabil suficient pentru o calificarea în sferturile de finală. Manșa retur va avea loc sâmbătă, în Sala Dinamo. Pentru CSM au înscris: Rotaru 7, Tiumențev 5, Bera 4, Georgievski 3, Sampanio 3, Mănescu 2, Pozeer 2, Ramba 2, Teixeira, Militaru, Onyejekwe și Șomlea.

Pas greșit al Barcelonei

Formația FC Barcelona a remizat, duminică seară, în deplasare, scor 0-0, cu echipa Athletic Bilbao, într-un meci din etapa a XXIII-a a campionatului Spaniei. În minutul 90, de la gazde a fost eliminat Oscar De Marcos, el primind al doilea cartonaș galben, pentru un henț. FC Barcelona este neînvinsă de 11 etape în LaLiga. Catalanii au obținut opt victorii și trei remize și conduc în clasament cu 51 de puncte. Urmează Real Madrid (45), Atletico Madrid (44), Sevilla (37) și Getafe (35).

 “Cocoși” jumuliți la Londra

Selecționata Franței a suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din istoria sa, în fața Angliei, scor 8-44, duminică, pe stadionul Twickenham din Londra. XV-le “cocoșului galic”, care pierduse și meciul de deschidere cu Țara Galilor (19-24), disputat la începutul acestei luni pe Stade de France, s-a aflat la un singur punct de cel mai dur eșec suferit în fața englezilor (0-37), în anul 1911.Conduși cu 8-30 la pauză, francezii au încasat în total șase eseuri în fața XV-lui Trandafirului, trei dintre ele reușite de Jonny May.  Anglia a înregistrat cu această ocazie a doua sa victorie în Six Nations 2019, după cea reușită în fața deținătoarei trofeului, Irlanda (32-20). Sâmbătă, în primele meciuri din cadrul etapei a doua a Turneului celor Șase Națiuni, Țara Galilor a învins în deplasare, cu 26-15, naționala Italiei, în timp ce Irlanda s-a impus cu 22-13 pe terenul Scoției. În clasament conduce Anglia, 10 puncte, urmată de Țara Galilor, 8 puncte, Scoția, 5 puncte, Irlanda, 4 puncte, Franța, 1 punct, și Italia, 0 puncte.  Cea de-a treia etapă pe 23 și 24 februarie, când sunt programate meciurile: Franța - Scoția, Țara Galilor - Anglia și Italia - Irlanda.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.