Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Teixeira pleacă de la FCSB

Ziarul de Vrancea
1 iul 2019 985 vizualizări

FCSB a anunțat ieri despărțirea de mijlocașul portughez Filipe Teixeira (38 de ani). Acesta a fost adus de la Astra Giurgiu în luna iulie a anului 2017. În cei doi ani în care a evoluat pentru FCSB, Filipe Teixeira a adunat 69 de meciuri, în care a înscris 8 goluri. Teixeira nu a reușit să câștige nici un trofeu alături de FCSB. În luna mai, Gigi Becali declara că nu îi va mai prelungi contractul lui Teixeira. Teixeira a mai evoluat la echipe precum Paris Saint Germain, West Brom, Al-Shaab, Petrolul Ploiești sau Astra Giurgiu. Portughezul a reușit să devină campionul României cu Astra Giurgiu, în sezonul 2015-2016, și a mai câștigat Cupa Franței, în sezonul 2003-2004, cu PSG.

Titlu mondial la gimnastică

Prima ediție a Campionatelor Mondiale de gimnastică pentru juniori, competiție desfășurată între 27 și 30 iunie la Györ (Ungaria), a adus României o medalie de aur. Gabriel Burtănete (17 ani) a cucerit medalia de aur la sărituri, cu o medie de 14.424 puncte (14.516 și 14.333). Gimnastul român i-a devansat pe Yang Haonan (China) – 14.300 și Jasper Smith Gordon (Marea Britanie) – 14.183. La feminin, cea mai bună clasare a fost obținută în concursul pe echipe, locul IV. În formula Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu și Antonia Duță, echipa tricoloră a acumulat 104.596 puncte. Pe primele trei locuri s-au clasat Rusia (111.654), China (109.497) și SUA (109.380).

i

Higuain se întoarce la Juve

Atacantul argentinian Gonzalo Higuain nu a fost păstrat de clubul Chelsea Londra, astfel că va reveni la Juventus Torino. Higuain a jucat sub formă de împrumut la Chelsea în partea a doua a campionatului, de la începutul lunii ianuarie. Jucătorul a disputat numai 18 meciuri în toate competițiile și a marcat cinci goluri. Gruparea londoneză putea prelungi împumutul atacantului de 31 de ani, pentru 18 milioane de euro, sau putea să-l transfere definitiv, pentru 36 de milioane de euro. Însă Chelsea are interdicție la transferuri și nici nu mai dorea să-l păstreze pe Higuain. Astfel, fotbalistul va reveni la Juventus, club cu care mai are conttract până în 2021 și la care antrenor este din această vară Maurizio Sarri, cel care l-a adus la Chelsea.

Griezmann s-a ieftinit

Presa spaniolă scrie că, începând de ieri clauza de reziliere a contractului atacantului Antoine Griezmann cu Atletico Madrid a scăzut de la 200 de milioane de euro la 120 de milioane de euro. Este ceea ce a așteptat Barcelona pentru a-l transfera pe jucătorul francez. Sursele citate precizează că gruparea catalană va achita în scurt timp această clauză și va anunța apoi oficial achiziționarea fotbalistului. În vara anului 2014, Griezmann a venit la Atletico de la Real Sociedad, pentru 30 de milioane de euro. Francezul a semnat un contract pe șase ani atunci. În 2018, el a încheiat o prelungire a contractului cu Atletico, valabilă până în vara anului 2023. De la 1 iulie, clauza de reziliere a înțelegerii atacantului de 28 de ani scade la 120 de milioane de euro, conform ultimului său contract.

Godin se transferă la Inter

Clubul Internazionale Miano a anunțat, luni, transferul uruguayanului Diego Godin, care a evoluat ultima dată la Atletico Madrid. Godin a ajuns în Italia liber de contract. jucătorul de 33 de ani a semnat o înțelegere pe trei ani cu gruparea italiană. Căpitanul echipei Atletico Madrid, urguayanul Diego Godin, și-a anunțat, la 7 mai, într-o conferință de presă, plecarea de la formația spaniolă, la finalul sezonului trecut. Venit la Atletico Madrid în vara anului 2010, Godin a jucat 387 de meciuri pentru „colchoneros”, câștgând un titlu în Spania, două trofee ale Ligii Europa, trei trofee ale Supercupei Spaniei, unul al Cupei Spaniei și unul al Supercupei Europei. El a jucat de două ori finala Ligii Campionilor, în 2014 și 2016, ambele pierdute în fața marii rivale Real Madrid.Godin, 131 de selecții în naționala Uruguayului, a participat cu prima reprezentativă la Copa America.

Liber pentru Chelsea

Derby County a anunțat că i-a acordat lui Frank Lampard permisiunea de a lipsi de la antrenamente, luni și marți, pentru a negocia cu fosta lui echipă, Chelsea Londra, preluarea conducerii tehnice. Derby se așteaptă ca Lampard să ajungă la un acord cu gruparea londoneză și precizează că a început căutarea unui nou antrenor. Sezonul trecut, Derby a terminat pe locul VI în liga a doua și a ratat promovarea în Premier League după finala play-off-ului, în care a fost învinsă, cu 2-1, de Aston Villa.Echipa din Championship și-a reluat pregătirile în vederea noului sezon, dar se poate lipsi de Lampard, ținând cont că în această perioadă predomină antrenamentele fizice, care sunt conduse de staff-ul specializat.

CSA Steaua vrea în Liga a III-a

Clubul Sportiv al Armatei Steaua se pregătește pentru sezonul următor. Echipa nu are, momentan, un antrenor, după plecarea lui Marius Lăcătuș, acesta urmând să fie anunțat în perioada următoare. Cei de la Asociația Steliștilor 47 au anunțat că oficialii echipei vor purta discuții în aceeastă perioadă cu noul antrenor al echipei. Mai mult, aceștia au depus și o cerere la FRF pentru a evolua în sezonul următor al Ligii a III-a. Chiar dacă a ratat promovarea, CSA Steaua poate juca în eșalonul superior datorită parcursului echipei de juniori în Liga Elitelor. Adrian Bumbescu a dezvăluit că oficialii CSA Steaua au purtat discuții cu Marius Baciu, actualul antrenor de la Daco-Getica București, dar și cu Adrian Falub, fostul antrenor al Concordiei Chiajna.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.