Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tătărușanu, supus la “șocuri”

Ziarul de Vrancea
3 oct 2018 577 vizualizări

Ciprian Tătărușanu este cel mai solicitat portar din prima ligă franceză, goalkeeper-ul echipei FC Nantes având 70 de intervenții în opt etape, cu zece mai multe decât al doilea clasat în această ierarhie, Brice Samba, de la Caen

Numai în ultimul meci, disputat la Lyon, cu Olympique și încheiat la egalitate, scor 1-1, în etpa a VIII-a, internaționalul român a avut 11 intervenții reușite. Între acestea, Tătărușanu a apărat un penalti executat de Nabil Fekir, la scorul de 1-1, în minutul 81. FC Nantes nu traversează o perioadă foarte bună, fiind penultima în Ligue 1, cu șase puncte, două în plus față de ultima clasată, Guingamp.

Victorie prețioasă a dinamoviștilor

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, a învins miercuri, în deplasare, formația finlandeză Riihimaen Cocks, cu scorul de 32-31 (15-17), în cea de-a patra partidă din Grupa D a Ligii Campionilor. Dinamo egalează astfel liderul Wisla Plock, cu șase puncte, polonezii având însă un meci mai puțin disputat, ei urmând a juca duminică pe terenul echipei spaniole Ademar Leon. Pentru Dinamo au marcat Bannour 6 goluri, Mousavi 5, Alouini 5, Komogorov 4, Zulfic 3, Szasz 3, Negru 2, Descat 1, Savenco 1, Gavriloaia 1, Kuduz 1, iar de la gazde s-a remarcat Ronnberg 11 reușite. În sezonul trecut, Dinamo București nu a reușit să treacă de faza grupelor.

Înfrângere recuperabilă

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a fost învinsă miercuri, în deplasare, de formația israeliană Ironi Ness Ziona, cu scorul de 78-91 (39-54) în prima manșă din turul al doilea al FIBA Europe Cup. Israelienii au eliminat în primul tur pe Sodertalje Kings (Suedia), în timp ce "U" a intrat direct în turul II. Principalii marcatori ai partidei au fost Dowe 26 puncte, Dunne 23, pentru gazde, respectiv Dykes 14 și Moldoveanu 13, pentru U Banca Transilvania Cluj. Partida retur va avea loc în 10 octombrie, la BT Arena, iar câștigătoarea se va califica în Grupa D a FIBA Europe Cup.

Incidente la Paris

Între 300 și 400 de persoane cu fețele acoperite au aprins fumigene și au aruncat diverse obiecte împotriva forțelor de ordine, în afara arenei, după meciul Paris Saint-Germain – Crvena Zvezda  Belgrad, disputat, miercuri, pe Parc des Princes, în Liga Campionilor. Incidentele s-au produs la câteva minute după încheierea partidei, care a început la ora locală 18.55. Forțele de ordine au răspuns folosind gaze lacrimogene.

Griezmann, gol jubiliar

Atacantul francez al echipei Atletico Madrid, Antoine Griezmann, a marcat, miercuri, golul cu numărul 8.000 din istoria Ligii Campionilor. Reușita care a intrat în istorie a fost a doua a lui Griezmann din meciul disputat, pe teren propriu, cu FC Burges (scor 3-1), cea de 2-1, în etapa a II-a a grupei A. Primul gol al noului format al fostei competiții Cupa Campionilor Europeni a fost marcat de Daniel Amokachi în victoria cu 1-0,  repurtată de FC Bruges împotriva formației ȚSKA Moskva, la 25 noiembrie 1992. Tot miercuri, croatul Ivan Rakitic a marcat golul cu numărul 600 al FC Barcelona, în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor. Barcelona a câștigat cu 4-2, la Londra, meciul cu Tottenham, în etapa a II-a a grupei B. Rakitici a înscris golul de 2-0.

Milik, jefuit la Liverpool

Atacantul polonez al echipei Napoli, Arkadiusz Milik, a fost amenințat pistolul și jefuit, în noaptea de miercuri spre joi, după meciul cu Liverpool, din Liga Campionilor, informează Il Mattino. Milik mergea de la Stadionul San Paolo spre locuința sa, când mașina pe care o conducea a fost blocată de o motocicletă. Două persoane care purtau căști l-au amenințat cu pistolul pe fotbalist și i-au furat ceasul pe care îl purta, un Rolex Daytona, în valoare de 20.000 de euro. Incidentul a avut loc în jurul orei 02.00, la Varcaturo, o localitate situată la 30 de kilometri nord-vest de Napoli.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.