Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tătărușanu, în echipa ligii franceze

Ziarul de Vrancea
27 dec 2017 595 vizualizări

Portarul român Ciprian Tătărușanu a fost inclus în echipa ideală a turului din Ligue 1, de o publicație importantă franceză, Foot01. Venit în vară la Nantes în schimbul a 2,5 milioane de euro, Tătărușanu a impresionat prin siguranța pe care a arătat-o în poarta echipei antrenate de Claudio Ranieri, puține fiind momentele în care românul a dezamăgit.

Conform Foot01, Jerome Rothen, fostul fotbalist de la Monaco și PSG, l-a desemnat pe Tătărușanu drept cel mai bun portar din Ligue 1, în prima jumătate a campionatului. Echipa ideală din Ligue 1: Tătărușanu (Nantes) - Marcal (Lyon), Glik (Monaco), Marquinhos (PSG), Lala (Strasbourg) - Aouar (Lyon), Luiz Gustavo (Marseille) - Neymar (PSG), Fekir (Lyon), Thauvin (Marseille) - Cavani (PSG)

CR7,  pasibil de pușcărie

Finalul de an îl găsește pe Cristiano Ronaldo în atenția autorităților spaniole, în procesul în care câștigătorul Balonului de Aur e acuzat că ar fi fraudat statul spaniol cu 14,7 milioane de euro. Portughezul este acuzat că faptele sale de fraudă au fost comise deliberat și în cunoștință de cauză. Astfel, Fiscul spaniol insistă ca starul portughez să fie trimis la închisoare: "Este foarte important să meargă la închisoare. Sincer, avem oameni care ajung acolo pentru că nu au plătit 125.000 de euro", a declarat procurorul-șef din acest caz, Caridad Gomez Mourelo, în fața instanței. Cristiano Ronaldo e acuzat că s-a folosit de un paradis fiscal din Insulele Virgine pentru a evita să plătească taxele pentru drepturile sale de imagine. Procesul are la bază un raport întocmit de Autoritatea fiscală din Spania ce a ajuns pe masa procurorilor. Cazul este similar celui în care au fost implicați starul argentinian Lionel Messi și tatăl său, în urma cărora cei doi au primit condamnări de câte 21 de luni de închisoare, cu suspendare. Conform mai multor publicații din Spania, Ronaldo riscă în acest caz o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în condițiile în care în cazul lui Messi frauda a fost "considerabil mai mică" (4,1 milioane de euro).

Halep, vedetă în presa franceză

Numele Simonei Halep, locul I WTA, a apărut de 5.718 ori în presa franceză în 2017, fiind pe locul 98 între personalitățile sportive cele mai citate, potrivit unui studiu întocmit de platforma de monitorizare Pressedd. Doar patru sportive apar în acest clasament, toate din tenis, în afară de Halep mai figurând jucătoarele franceze Kristina Mladenovic, locul 47, cu 11.702 citări și Caroline Garcia, locul 53, cu 10.936 de citări, precum și Serena Williams, locul 91, cu 6.153 de citări. Cei mai citați sportivi provin din fotbal: Neymar, locul I, cu 45.130 de citări, și Kylian Mbappe, locul II, cu 44.056 de citări. În Top 10 mai apar selecționerul Didier Deschamps (29.235), Cristiano Ronaldo (26.711), Edinson Cavani (26.032), Lionel Messi (24.748), Rafael Nadal (24.172), antrenorul lui PSG, Unai Emery (23.827), antrenorul lui Marseille, Rudi Garcia (22.690) și Roger Federer (22.688). Halep este între cele mai citate 1.000 de personalități din toate domeniile (politică, business, cultură/media și sport). Președintele Emmanuel Macron conduce ierarhia, cu 391.975 de citări, urmat de președintele SUA, Donald Trump, cu 219.409 citări.

Trabzon insistă pentru Chiricheș

Presa din Turcia scrie la unison despre interesul tot mai intens al clubului Trabzonspor pentru căpitanul naționalei României, fundașul Vlad Chiricheș. Aflat în pline negocieri cu Napoli pentru prelungirea contractului, apărătorul de 28 de ani ar putea schimba echipa în această perioadă. În ultimul sezon, Chiricheș a fost subiectul unor posibile mutări în Franța, Italia sau Turcia. Transferul fundașului central la Trabzonspor a devenit din nou de actualitate după ce în urmă cu câteva luni clubul turc s-a interesat de el.  Presa turcă susține că Trabzonspor dorește să profite de lipsa semnăturii lui Chiricheș de pe contractul de prelungire cu Napoli, iar conducerea clubului turc ar fi lansat o ofertă. Jurnaliștii susțin că între cele două cluburi ar fi avut loc deja primele contacte. Chiricheș a jucat foarte puțin în acest sezon la Napoli (șase meciuri) din cauza concurenței acerbe de la nivelul fundașilor centrali, dar și din cauza accidentărilor.

Tie Break Tens, cu Djokovic

Tenismanul sârb Novak Djokovic, fost lider mondial, elvețianul Stan Wawrinka, precum și australienii Nick Kyrgios și Lleyton Hewitt, acesta din urmă retras din activitate în 2017, au confirmat că vor participa la turneul demonstrativ Tie Break Tens de la Melbourne, pe 10 ianuarie. Competiția va avea premii totale de 250.000 de dolari și va fi un preambul al primului turneu de Grand Slam,  al anului, Australian Open. Meciurile vor avea loc după sistemul tiebreak-ului de zece puncte și vor avea loc pe “Margaret Court Arena”, cu participarea a opt jucători de top, dintre care au fost anunțați patru până acum. Tie Break Tens a fost lansat în 2015, când britanicul Kyle Edmund l-a învins pe compatriotul său Andy Murray în finala de la Londra. Primul turneu feminin de acest gen a avut loc anul acesta, la Madrid, victoria revenind româncei Simona Halep, după o finală cu rusoaica Svetlana Kuznețova.

 

îîGeiger părăsește Bretagne

Handbalista Melinda Geiger și-a întrerupt pe cale amiabilă contractul cu formația franceză Brest Bretagne Handball, care a făcut anunțul miercuri. ”De comun acord, Brest Bretagne Handball și interul dreapta Melinda Geiger au decis să întrerupă amiabil relațiile contractuale, care se întindeau până în iunie 2018. Internatională română, Melinda (30 ani) a venit în Franța, la Brest, în vara anului 2016. Acum, ea este liberă de contract și poate semna cu cine dorește. Brest caută deja o înlocuitoare pentru ea”, se arată în anunțul clubului din prima ligă franceză. Oficialii de la Brest Bretagne au mai precizat că handbalista din naționala României și-a manifestat dorința de a pleca, astfel că nu au dorit s-o păstreze în lot împotriva voinței sale.

 

 

All Star Game în Secuime

All Star Game și turneul final al Cupei României la baschet masculin se vor desfășura la Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, între 10 și 14 februarie 2018, a anunțat Federația Română de Baschet. Turneul final al Cupei României va debuta în 10 februarie, cu faza sferturilor de finală, cu meciurile Phoenix Galați – CSM Oradea, CSU Sibiu – SCM Timișoara, BCM Pitești – U BT Cluj și Timba Timișoara – CSM Steaua București. Semifinalele vor avea loc în 11 februarie, între câștigătoarele din primul și al patrulea meci, respectiv al doilea și al treilea. Finala Cupei României este programată în 13 februarie, iar a doua zi va avea loc All Star Game.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.