Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tătărușanu, dorit de Ranieri

Corneliu Condurache
2 iul 2017 1369 vizualizări

Portarul echipei AC Fiorentina, Ciprian Tătărușanu, este dorit de antrenorul Claudio Ranieri la formația FC Nantes, a anunțat site-ul sport.sky.it. Conform sursei citate, titularul postului de portar la echipa națională a României este dorit în mod expres de Ranieri, care a preluat-o pe FC Nantes în urmă cu două săptămâni.

Cele două cluburi au avut o primă întânire în care au discutat despre transferul lui Tătărușanu, care mai are doi ani de contract cu AC Fiorentina, iar posibilitatea ca românul să ajungă în Ligue 1 este mare. Ciprian Tătărușanu, în vârstă de 31 de ani, a ajuns liber de contract la AC Fiorentina în vara anului 2014. El a jucat anterior la formațiile Juventus București, Gloria Bistrița și Steaua

Gabi, șefa lui Gabi

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a numit-o pe Gabriela Szabo în funcția de director general al Clubul Sportiv Municipal București, pe o perioadă de maxim un an, după ce la începutul lunii iunie l-a demis pe Alin Petrache din această funcție pentru „cheltuieli iresponsabile”. „Avem acum la conducerea Clubului Sportiv Municipal București un director cu experiență sportivă de nivel mondial, o sportivă care a fost desemnată în urmă cu câțiva ani cea mai bună atletă din lume, fiind medaliată în repetate rânduri în cadrul olimpiadelor și totodată deținătoarea unor recorduri mondiale importante. Sub conducerea doamnei Szabo sper ca CSM București să devină punct de reper în sportul românesc și, de ce nu, în sportul mondial”, a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat al PMB. Gabriela Szabo a fost numită în 1999 cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei. Gabriela Szabo a fost ministru al Tineretului și Sportului în perioada 2014-2015, în Guvernul Ponta.

 

Săpunaru fuge după Șumudică

Fundașul Cristian Săpunaru a semnat un contract pe doi ani cu gruparea Kayserispor, la care antrenor este Marius Șumudică, informează agenția DHA. Săpunaru a ajuns la un acord cu gruparea turcă noaptea trecută. El a semnat contractul în România și se va alătura noii sale echipe astăzi, menționează sursa citată. La Kayserispor, Cristian Săpunaru îi va avea printre colegi pe Silviu Lung și Fernando Boldrin. Săpunaru, în vârstă de 33 de ani, a jucat la Astra Giurgiu în sezonul trecut.

Transfer record pentru UTA

Clubul UTA a anunțat, sâmbătă, pe site-ul oficial, că l-a transferat pe Adrian Petre la gruparea daneză de ligă secundă Esbjerg fB, în schimbul unei sume record pentru liga a doua, însă fără să precizeze valoarea tranzacției. "Clubul nostru anunță transferul lui Adrian Petre la gruparea daneză de ligă secundă Esbjerg fB. Conform contractului dintre cluburi, clauzele financiare sunt confidențiale. Este vorba de un transfer definitiv, pentru o sumă record pentru Liga a II-a, UTA și Atletico.Îii mulțumim lui Adi Petre pentru tot ce a făcut pentru noi și îi urăm mult succes!", este anunțul clubului arădean. Potrivit sport.ro, valoarea transferului ar fi de aproximativ 500.000 de euro.

Horn l-a bătut măr pe Pacquiao

Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a fost învins de australianul Jeff Horn și a pierdut titlul de campion mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO; sâmbătă, la Brisbane. Cei trei arbitri-judecători l-au văzut învingător pe Horn, după 12 reprize, cu 117-111, 115-113 și 115-113. Horn, în vârstă de 29 de ani, are acum un bilanț de 17 victorii și o remiză.  Manny Pacquiao (38 de ani) a suferit a șaptea înfrângere în 67 de meciuri. Horn a crescut la Brisbane și s-a apucat de box în urmă cu 11 ani pentru auto-apărare. El a fost profesor la Pallara State School din Brisbane, iar pentru meciul cu Pacquaio a câștigat 500.000 de dolari.

 

Chilipir pentru Chipirliu

Oficialii clubului Astra Giurgiu au anunțat, sâmbătă, pe site-ul oficial, achiziționarea atacantului Bogdan Chipirliu, care în sezonul trecut a jucat la Juventus București și a fost fost golgeterul Ligii a II-a. Chipirliu, în vârstă de 24 de ani, a semnat un contract pe trei sezoane cu Astra Giurgiu și va lucra din nou cu antrenorul Edward Iordănescu, după ce au mai colaborat la Fortuna Câmpina. În urmă cu trei săptămâni, Bogdan Chipirliu fusese anunțat oficial ca transferat la formația Nacional Madeira, retrogradată în liga secundă, dar până la urmă înțelegerea nu a mai fost parafată.

 

Arsenal plusează pentru Mbappé

Gruparea Arsenal Londra oferă 142 de milioane de euro pentru a-l achiziționa pe atacantul Kylian Mbappé. În vârstă de 18 ani, atacantul formației AS Monaco este dorit de marile echipe ale Europei, printre care Manchester United, Manchester City sau Real Madrid. Sunday Mirror scrie că șefii de la Arsenal au pregătit 142 de milioane de euro pentru Mbappe, iar antrenorul Arsene Wenger ar fi discutat cu tatăl jucătorului și a promis că acesta va fi titular. Mbappé a marcat 26 de goluri și a dat 14 pase decisive în toate competițiile în sezonul 2016/2017 pentru AS Monaco, el având contract până în 2019. Cel mai scump transfer din istoria fotbalului este cel al lui Paul Pogba, trecut de la Juventus la Manchester United pentru 105 milioane de euro.

 

 

Atacanții spanioli și fundașii nemți

Mijlocașul spaniol Dani Ceballos a fost desemnat cel mai bun jucător de la Campionatul European de tineret, deși ibericii au fost învinși, în finală, cu scorul de 0-1 de echipa națională a Germaniei. Trofeul de golgeter i-a revenit spaniolului Saul Niguez, cu cinci goluri și o pasă decisivă, urmat de coechipierul său Marco Asensio, trei goluri și o pasă decisivă, și de portughezul Bruma, cu trei goluri. Echipa ideală a Campionatului European de tineret este următoarea: Pollersbeck (Germania) - Skriniar (Slovacia), Toljan (Germania), Stark (Germania), Gerhardt (Germania) - Arnold (Germania), Ceballos (Spania), Meyer (Germania), Niguez (Spania) - Asensio (Spania), Bernardeschi (Italia).

 

Meci caritabil între legende

Legendele Barcelonei, printre care s-a numărat și Gheorghe Popescu, au fost învinse, cu 3-1, pe Camp Nou, de legendele clubului Manchester United, într-un meci caritabil, la care au asistat aproape 50.000 de spectatori. La FC Barcelona au mai evoluat foști jucători ca Goikoetxea, Rivaldo, Edmílson, Amor, Davids, Giuly, Kluivert, Ronaldinho, Simao, Julio Salinas. De partea cealaltă s-au aflat Silvestre, Poborsky, Park Ji-sun, Saha, Yorke, Blomqvist. Golurile au fost marcate de Blomqvist, Poborsky și  Yorke, respectiv, Déhu.  Popescu a intrat în minutul 55, în locul lui Mendieta. Fostul căpitan al Barcelonei a postat pe contul său de Facebook o fotografie cu coechipierii de vineri. Banii obținuți în urma organizării acestui meci vor fi folosiți pentru un proiect al spitalului Sant Joan de Deu care prevede asigurarea tratamentului pentru copiii bolnavi de cancer. Legendele celor două cluburi vor mai disputa un meci în 2 septembrie, pe stadionul Old Trafford, veniturile urmând să revină Fundației Manchester United.

 

Venus ajunge la tribunal

Jucătoarea de tenis Venus Williams a fost dată în judecată de familia bărbatului care a murit în urma accidentului în care a fost implicată sportiva, la 9 iunie, în Florida. Familia lui Jerome Barson a precizat, în plângerea depusă, că Williams a dat dovadă de neglijență la volan și a provocat accidentul. Barson, care avea 78 de ani, a murit la 22 iunie, la câteva zile după ce vehiculul în care se afla a fost lovit de mașina de teren condusă de sportivă, într-o intersecție din zona Palm Beach Gardens.  Avocatul sportivei, Malcolm Cunningham, a declarat că Venus Williams a intrat în intersecție pe culoarea verde și circula cu viteză redusă, însă, conform raportului poliției, jucătoarea nu a acordat prioritate. 

Maradona, ironic cu Messi

Diego Armando Maradona l-a felicitat pe Lionel Messi, care s-a căsătorit cu Antonela Roccuzzo, vineri, la Rosario, afirmând că probabil invitația sa la nuntă s-a "pierdut pe drum", informează Marca. "Felicitări, îi doresc să aibă mulți copii. El știe că îl iubesc foarte mult. Probabil că invitația la nuntă s-a pierdut pe drum, dar asta nu-mi schimbă părerea despre el", a declarat Maradona, aflat în Rusia, la Cupa Confederațiilor. Messi a avut 260 de invitați la nunta de vineri, dar printre aceștia nu s-a numărat și fostul star argentinian.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.