Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Tătărușanu a semnat cu Lyon

Ziarul de Vrancea
12 iun 2019 857 vizualizări

Clubul Olympique Lyon a anunțat, ieri, că l-a achiziționat pe portarul Ciprian Tătărușanu. Jucătorul a semnat un contract pe trei ani, valabil până la 30 iunie 2022. Tătărușanu a jucat la FC Nantes în ultimele sezoane. Olympique Lyon a încheiat ediția 2018/2019 a campionatului Franței pe locul trei și va juca în grupele Ligii Campionilor.

Final trist al handbaliștilor

Naționala de handbal masculin a României a fost învinsă joi, pe teren propriu, de Portugalia, cu scorul de 19-24 (11-12) în penultima partidă din grupa a VI-a preliminară a CE2020, și a ratat orice șansă de a mai spera la turneul final. Tricolorii rămân cu doar două puncte în clasament, pe locul II. Pentru a mai spera la calificarea de pe locul III, România avea nevoie de victorie în partida de joi. În ultima etapă a grupei a VI-a, duminică, se vor juca partidele Portugalia – Lituania și Franța – România.

Supercupa la Ploiești

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat, ieri, într-o conferință de presă susținută după ședința Comitetului Executiv al forului, că Supercupa României se va disputa în data de 6 iulie, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești. “Ne-am dorit ca să putem să inaugurăm stadionul din Târgu Jiu, dar toate informațiile pe care le avem astăzi nu ne oferă suficiente garanții pentru disputarea la Târgu Jiu”, a spus Burleanu. Comitetul Executiv a mai stabilit ca finala Cupei României să aibă loc la 23 mai 2020. În Supercupa României se vor întâlni câștigătoarea Ligii I, CFR Cluj, și câștigătoarea Cupei României, FC Viitorul.

“Chirurgul” operează la Giurgiu

Clubul Astra Giurgiu a anunțat, ieri,  că s-a despărțit de tehnicianul Costel Enache și că la conducerea echipei a fost numit Dan Alexa. “Dan Alexa este, începând de astăzi, noul antrenor al echipei noastre, acesta conducând alături de Costel Ilie, George Alexandru Neagu și Ionuț Bosneag antrenamentul programat pe stadionul Astra din Ploiești. Tot astăzi, clubul nostru s-a despărțit de Costel Enache, căruia îi mulțumim pentru întreaga activitate și îi dorim mult succes în viitoarea sa carieră. La ședința de pregătire au participat 24 de jucători”, se arată pe site-ul grupării din Giurgiu. Dan Alexa a antrenat ultima dată echipa Dunărea Călărași.

Sesizare în cazul Clinceni

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat, ieri într-o conferință de presă, că Universitatea Cluj a depus o sesizare în cazul Academicii Clinceni, iar aceasta se va adăuga dosarului deja deschis de Comisia de Disciplină. “O sesizare U. Cluj în cazul Clinceni, s-a trimis această sesizare către Comisia de Disciplină. Această sesizare se va adăuga dosarului deja deschis”, a spus Burleanu. El a mai menționat că joi s-a discutat principiul ca, peste un an, cluburile de Liga I de băieți să fie obligate să aibă o grupă de junioare, acest lucru urmând să mai fie dezbătut în următoarea ședință a Comitetului Executiv.

Miriuță a plecat în Ungaria

Tehnicianul Vasile Miriuță a semnat, ieri un contract cu gruparea din Ungaria Kisvarda FC. “A semnat contractul, astfel că știrea oficială a zilei de joi este că Vasile Miriuță va fi antrenorul principal al echipei noastre în următorul sezon”, se arată pe site-ul clubului. Miriuță a plecat în Ungaria după ce a obținut cu Hermannstadt menținerea în Liga I în urma barajului cu Universitatea Cluj. Kisvarda a încheiat sezonul trecut pe locul nouă în Ungaria. La gruparea Kisvarda sunt legitimați Gheorghe Grozav, Sergiu Negruț și Cornel Ene.

Griezmann se îndreaptă spre Barcelona

Directorul general al clubului Atletico Madrid, Miguel Angel Gil Marín, a anunțat, ieriun post spaniol de televiziune, că jucătorul Antoine Griezmann va semna un contract cu FC Barcelona. “Știam din martie unde o să joace... La Barcelona”, a declart Gil Marin. În vara anului 2014, Griezmann a venit la Atletico de la Real Sociedad, pentru 30 de milioane de euro. Francezul a semnat un contract pe șase ani atunci. În 2018, el a încheiat o prelungire a contractului cu Atletico, valabilă până în vara anului 2023. De la 1 iulie, clauza de reziliere a contractului atacantului de 28 de ani scade la 120 de milioane de euro, iar FC Barcelona, care a mai încercat și vara trecută transferul lui, o va achita.

Bilic va antrena în Anglia

Clubul West Bromwich Albion a anunțat, ieri, numirea tehnicianului Slaven Bilic la conducerea echipei din Championship. Bilic a semnat un contract valabil doi ani. “Sunt încântat de această oportunitate. Vrem să devenim mai buni și cei de la Albion m-au convins că vor să revină în Premier League. Albion are un proiect pe termen scurt și unul pe termen lung. Cei de aici mi-au spus clar că vor să îi conduc pentru realizarea proiectelor și după ce am discutat cu ei nu am ezitat”, a declarat Slaven Bilic, care  a antrenat ultima dată echipa saudită Al-Ittihad.

Renaște „SuperDepor” ?

Echipa  Deportivo La Coruña este tot mai aproape de promovarea în La Liga. S-a impus cu 4-2 în manșa tur a semifinalei barajului cu Malaga, după ce a reușit o revenire spectaculoasă.  Gazdele de pe Riazor au fost conduse la pauză cu 1-2, însă au marcat trei goluri în 22 de minute și sunt favoriți să joace finala pentru accederea în Primera Division.  Pentru Malaga au marcat Luis Hernández (min. 18) și Javi Ontiveros (min. 37), în timp ce pentru Deportivo la Coruña cei care au adus victoria au fost: Carlos Fernández (min. 21, 63), Pedro (min. 56) și Borja Valle (min. 78).  Returul de pe La Rosaleda, Malaga - Deportivo la Coruña, este programat pe 15 iunie.

Dopat cu stricnină

Sportivul Kenyan Felix Kirwa a fost suspendat, miercuri, pentru nouă luni, după ce a fost depistat pozitiv cu stricnină, tonic cardiac și respirator care în doze mari este otrăvitoare, relatează L’Equipe.  Unitatea pentru Integritate în Atletism a precizat că atletul este suspendat până la 14 noiembrie și descalificat de la maratonul din Singapore, la care a ocupat locul doi, în decembrie 2018. Felix Kirwa a explicat prezența urmelor de stricnină în organismul său prin faptul că a consumat plante medicinale. Stricnina este o substanță toxică extrasă din semințele unei plante tropicale, folosită în medicină ca tonic cardiac și respirator și în agricultură pentru stârpirea animalelor mici. Spre sfârșitul secolului XIX și la începutul secolului XX, stricnina era folosită în doze mici pentru îmbunătățirea performanțelor sportive, dar și ca stimulant în scop recreativ.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.