Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tandem Trifu - Mlendea la națională

Ziarul de Vrancea
9 ian 2018 510 vizualizări

Comitetul Director al FRT, după discuții cu toți componenții lotului național, a decis numirea fostului jucător Gabriel Trifu în funcția de căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României

Conform Federației Române de Tenis, acesta va fi ajutat de Andrei Mlendea, noul antrenor al echipei României. Gabriel Trifu a jucat vreme de nouă ani pentru echipa României, a fost unul dintre jucătorii de bază ai echipei de dublu, și a evoluat în 15 întâlniri. Printre cele mai importante rezultate obținute de el, alături de Andrei Pavel, sunt victoriile din 1997, când cei doi au trecut cu 3-0 de rușii Evgheni Kafelnikov (fost nr. 1 ATP) și Andrei Olhovski într-un meci din primul tur al Grupei Mondiale, și din 2002, în Slovacia, tot în primul tur al Grupei Mondiale, când s-au impus cu 3-2 în fața perechii Karol Beck/Dominik Hrbaty.

Narcisa candidează la președinție

Narcisa Lecușanu, fostă componentă a naționalei de handbal feminin, în prezent oficial în cadrul forului internațional de profil (IHF), a anunțat, ieri,, că, dacă va fi propusă, va candida la funcția de președinte al FR Handbal, la alegerile din 14 februarie. Narcisa Lecușanu (41 de ani) a fost aleasă, în 11 noiembrie, în funcția de membru al Comitetului Executiv al IHF, la alegerile generale ale forului. Ieri, ea și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al FR Handbal, la alegerile programate în 14 februarie. Narcisa Lecușanu a făcut parte din echipa națională de handbal a României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005, iar la nivel de club a cucerit Cupa EHF (2007) și a jucat o finală de Liga Campionilor (2010) cu echipa Oltchim Râmnicu Vâlcea. De-a lungul carierei a mai evoluat la echipe din Macedonia, Germania și Danemarca.

Capra vecinului, variantă japoneză

Un sportiv japonez, de la kaiac-canoe, a vărsat o substanța interzisă în sticla unui adversar și a fost interzis din activitate pentru opt ani, astfel că nu va putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Yasuhiro Suzuki, în vârstă de 32 de ani, a recunoscut că a introdus un produs dopant în sticla lui Seiji Komatsu, în vârstă de 32 de ani, la o competiție națională în septembrie, informează Le Figaro. "Comportamentul lui Suzuki este total în contradicție cu spiritul de fair-play care trebuie să primeze în sport", a anunțat Federația de Kaiac-canoe într-un comunicat, subliniind că gestul sportivului a fost "extrem de răutăcios". Federația intenționează suspendarea pe viață a sportivului, care în trecut a furat și lucruri de la adversarii săi. Yasuhiro Suzuki și-a recunoscut fapta după ce a asistat la o conferință antidoping în timpul stagiului de antrenament. "M-am temut să nu mă depășească", a încercat el să-și justifice fapta. Seiji Komatsu a câștigat cursa, dar apoi a fost depistat pozitiv și suspendat, în ciuda faptului că a negat vehement că s-ar fi dopat

Victorii ale voleibalistelor

Echipa de volei feminin Știința Bacău s-a calificat ieri în optimile de finală ale Challenge Cup, deși a pierdut în returul 16-ilor, în deplasare, cu formația azeră Azerrail Baku, scor 0-3, însă s-a impus în ”setul de aur”. În tur, Știința a câștigat cu scorul de 3-1 (25-23, 25-20, 22-25, 25-18), iar ieri în deplasarea din Azerbaidjan, a fost învinsă cu 0-3 (-23, -25, -14) după 96 minute de joc. A fost nevoie astfel de disputarea ”setului de aur” pentru stabilirea câștigătoarei, scorul fiind favorabil echipei Știința Bacău, cu 15-13.   Știința Bacău s-a calificat în optimile de finală, în care adversară îi va fi învingătoarea din disputa Mladost Zagreb – Pfeffingen. Tot ieri, CSM Târgoviște a eliminat formația bulgară Levski Sofia, după o victorie dublă. În tur, CSM a câștigat în Bulgaria cu 3-1 (15, 25, -25, 17), iar ieri, la Târgoviște a învins cu 3-0 (23, 25, 27). 

Selecționer furat de la fete

Fost antrenor al selecționatei feminine, John Herdman a fost numit selecționer al Canadei, având ca obiectiv calificarea echipei masculine la Cupa Mondială din 2022.  Potrivit L'Equipe, federația canadiană a luat decizia de a-l numi pe Herdman spre surpriza generală, în contextul în care Octavio Zambrano era în funcție doar din luna martie. În vârstă de 42 de ani, Herdman a preluat conducerea naționalei feminine în 2011, reușind să conducă echipa la câștigarea a două medalii olimpice de bronz în 2012 și 2016.

Femei saudite pe stadion

Pentru prima oară în Arabia Saudită, femeile vor putea asista la meciuri de fotbal din campionat, începând de vineri, la Riad, Jeddah și Dammam. Meciurile la care pot asista femeile saudite sunt Al-Ahli - Al-Batin (12 ianuarie), Al-Hilal - Al-Ittihad (13 ianuarie) și Al-Ittifaq - Al-Faisali (18 ianuarie). Această măsură se înscrie în cadrul reformelor autorizate de prințul moștenitor Mohammed bin Salman, care a permis și femeilor să conducă începând din iunie, dar a decis și redeschiderea cinematografelor în martie.

Pink cântă imnul la Super Bowl

Cântăreața Pink va interpreta, pe 4 februarie, imnul național al Statelor Unite la finala Super Bowl de la Minneapolis. Aceasta va fi prima apariție a cântăreței americane pe scena Super Bowl, pe care, în ultimii ani, au urcat artiști precum Luke Bryan, Lady Gaga și Idina Menzel. Inițial, NFL a anunțat că Justin Timberlake va susține show-ul de la pauză. Luni, liga a anunțat și că Alexandria Wailes va interpreta în limbajul semnelor atât imnul național, cât și „America The Beautiful”. Finala Super Bowl este cel mai urmărit eveniment sportiv la televiziunea americană, atrăgând peste 100 de milioane de telespectatori.

Karanka, antrenor la Forrest

Tehnicianul spaniol Aitor Karanka a fost numit antrenor la Nottingham Forrest, echipă aflată pe locul 14 în a doua ligă engleză. Karanka, în vârstă de 44 de ani, era fără post, după ce a fost demis de la Middlesbrough, în martie 2017. Spaniolul, fostul secund al lui José Mourinho la Real Madrid, a semnat un contract pe două sezoane și jumătate cu Nottingham Forrest, având ca obiectiv dezvoltarea unui proiect care să ducă la promovarea echipei în Premier League.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.