Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tamaș a scăpat de arest

Ziarul de Vrancea
4 mai 2019 614 vizualizări

Gabriel Tamaș (35 de ani) va scăpa de arest, după ce a fost prins conducând cu 205 km/h în Israel, sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a stat în spatele gratiilor aproximativ șapte zile, după care a fost arestat la domiciliu.

Fundașul român va efectua două luni de muncă în folosul comunității pentru fapta sa. Acesta va mai avea și permisul de conducere suspendat pentru o perioadă de patru ani și va primi o amendă care urmează a fi stabilită, anunță site-ul gsp.ro. Mai mult, acesta a fost avertizat de judecători, astfel că la următoarea abatere, Tamaș va fi trimis direct la închisoare. Imediat după ce a fost eliberat din arestul la domiciliu, internaționalul român a revenit la antrenamentele echipei, fiind așteptat și de câțiva suporteri.

Houri, urmărit de belgieni

Mijlocașul Lyes Houri, în vârstă de 23 de ani, este urmărit de mai multe cluburi belgiene, în vederea unui transfer în această vară. Jucătorul francez cu origini marocane a venit la Viitorul vara trecută, după ce fostul său club Bastia a fost retrogradat din cauza problemelor financiare și după o scurtă trecere pe la Lens. El mai are contract cu echipa patronată de Gheorghe Hagi până în 2021.Houri a jucat în acest sezon al Ligii I în 24 de partide, marcând trei goluri. Houri nu este singurul jucător al Viitorului urmărit de cluburi belgiene. Tehnicianul FC Dinamo, Mircea Rednic, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că mijlocașul Ianis Hagi este urmărit de două clubuluri din Belgia.

Tempestini, ca o furtună

Campionul național absolut en-titre, clujeanul Simone Tempestini, a înregistrat o victorie clară în prima etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop 2019, Raliul Argeșului, câștigând toate cele opt probe speciale din cele două zile de concurs.  Cu Sergiu Itu în dreapta sa, Simone, pe un Hyundai i20 R5, același model pe care îl pilotează și în Campionatul Mondial de Raliuri, a avut un avantaj de 1 minute și 22,5 secunde față de următorul clasat, Vali Porcișteanu. În urmă cu 12 ani, în Raliul Argeșului se impunea și tatăl lui Simone, Marco Tempestini, cel care acum coordonează echipa campioană la raliuri, Napoca Rally Academy.

Podiumul primei etape a fost completat de echipajul Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5).

Weah junior, dublu campion

Timothy Weah, fiul fostului fotbalist și actual președinte al Liberiei, George Weah, a devenit campion al Scoției cu Celtic Glasgow, sâmbătă, al doilea titlu al sezonului pentru el după cel cu Paris Saint-Germain în Franța.  Timothy Weah a fost titular sâmbătă la meciul cu Aberdeen, care a dus la câștigarea titlului de către Celtic. El a fost împrumutat de la PSG la Celtic în ianuarie și a jucat 13 meciuri și a marcat trei goluri pentru scoțieni. În vârstă de 19 ani, el a jucat în acest sezon două meciuri pentru PSG și a marcat un gol.

Semenya nu se lasă

Atleta sud-africană Caster Semenya a câștigat proba de 800 de metri din cadrul reuniunii atletice de la Doha din Diamond League, la două zile după ce a pierdut la TAS procesul cu IAAF privind regulamentul sportivelor cu nivel ridicat cu hormoni. Sub privirile președintelui IAAF, Sebastian Coe, Semenya a fost cronometrată cu timpul de 1:54,98 la aproape trei secunde de ocupanta locului secund, Francine Niyonsaba din Burundi), al XV-lea din istorie, nu foarte departe de cel mai bun timp al carierei ei, de 1:54.25, înregistrat anul trecut, la Paris. Deși această reuninune atletică ar putea fi ultima din cariera ei, deoarece regula IAAF privind diferențele de dezvoltare sexuală va intra în vigoare la 8 mai, Semenya spune că nu are de gând să se retragă din competiții. Întrebată dacă va lua medicamente pentru a-și micșora nivelul de testosteron, așa cum cere regulamentul IAAF, Semenya a răspuns negativ

Ribéry pleacă de la Bayern

Jucătorul francez Franck Ribéry va pleca de la Bayern München la finalul sezonului, a confirmat, duminică, gruparea bavareză.  “Când am venit aici, un vis a devenit realitate. Acest adio nu va fi ușor, dar nu trebuie să uităm ce am reușit împreună, și mai ales cele 20 de trofee câștigate”, a declarat fotbalistul.. Ribéry a semnat cu Bayern în 2007, când a venit de la Olympique Marseille.

Contestație respinsă

Corpul de Control, Etică și Disciplină (CEDB) al UEFA a respins contestațiile federațiilor din Luxemburg și Portugalia cu privire la eligibilitatea fotbalistului Junior Moraes pentru naționala Ucrainei. Forul luxemburghez și cel portughez au depus memorii după partidele disputate cu Ucraina la 25 martie, respectiv la 22 martie, în preliminariile Campionatului European din 2020. La meciul Portugalia – Ucraina, Junior Moraes a intrat pe teren la oaspeți în minutul 76. La partida Luxemburg – Ucraina, Moraes a fost integralist. Junior Moraes, fost jucător la Gloria Bistrița, a primit cetățenia ucraineană însă, potrivit presei portugheze, nu ar fi trebuit folosit deoarece nu a locuit cinci ani consecutivi în Ucraina.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.