Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Talpan vrea iar locul FCSB

Ziarul de Vrancea
6 iun 2017 664 vizualizări

Consilierul juridic șef al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, Florin Talpan, a declarat că echipa de fotbal a CSA Steaua ar trebui să înceapă din Liga I, subliniind că formația FCSB, patronată de Gigi Becali, nu a fost niciodată afiliată la FRF.

 

" Eu mi-am spus punctul de vedere, îmi doresc ca această echipă, CSA Steaua, să înceapă din Liga I, pentru că George Becali a luat fraudulos această echipă și locul CSA Steaua este în Liga I. Eu de aici văd că trebuie să plecăm. Să nu uităm că această echipă, FCSB, nu este afiliată la FRF, nu a fost afiliată niciodată. Nu știu cum și-a desfășurat meciurile în campionat. E am formulat o notificare către FRF, rămasă fără rezultat. Eu am avut mandat din partea clubului acolo și mi se părea normal ca FRF să răspundă. Pentru că eu sunt juristul clubului și am formulat acea notificare din punct de vedere legal. FRF trebuie să răspundă pentru ca toți suporterii să știe adevărul". Talpan a făcut aceste declarații la gala-spectacol "Istoria Continuă", dedicată împlinirii a 70 de ani de la înființarea CSA Steaua.

Clijsters crede în Halep, dar ține cu Wozniacki

Fosta jucătoare belgiană de tenis Kim Clijsters o vede favorită pe Simona Halep la câștigarea titlului la Roland Garros, deși preferata ei este daneza Caroline Wozniacki. "La feminin o văd favorită pe Simona Halep. Este o jucătoare care se apără bine, este mai agresivă ca altele și foarte rapidă. și Elina Svitolina este o foarte bună jucătoare, puternică și agresivă. Dar preferata mea este Caroline Wozniacki, chiar dacă va fi greu pentru ea", a spus Clijsters. La masculin, Clijsters speră să câștige Rafael Nadal: "Dacă va câștiga pentru a zecea oară la Roland Garros, va fi cea mai mare performanță din istoria tenisului masculin. Ar fi incredibil". Kim Clijsters, în vârstă de 33 de ani, a câștigat în carieră patru turnee de Grand Slam.

 

Becali așteaptă pomana  de la TAS

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat, ieri, că gruparea pe care o conduce a contestat la TAS omologarea clasamentului Ligii I, cu FC Viiitorul campioană. Formațiile FC Viitorul și FCSB au terminat la egalitate de puncte, 44, în fruntea play-off-ului Ligii I. Conform LPF, care susține că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, Viitorul este noua campioană a României. însă, potrivit părerii oficialilor FCSB și potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se țină cont de toate rezultatele directe, și din sezonul regulat și din play-off. în această situație, FCSB ar trebui să fie campioana României. Patronul bucureștenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a primi dreptate, după omologarea clasamentului Ligii I. Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a omologat, luni, clasamentul Ligii I cu echipa FC Viitorul campioană.

Despărțire patetică

Clubul CFR Cluj a ajuns la un acord cu Vasile Miriuță pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului dintre cele două părți.  "Dorim să îi mulțumim pe această cale lui Vasile pentru tot ce a reușit la echipă, pentru rezultatele excelente pe care le-a obținut în sezonul precedent, în care echipa s-a clasat pe un loc 4 care ne bucură!", a scris CFR pe site-ul oficial. Vasile Miriuță era la conducerea grupării clujene de la începutul sezonului. Luni, președintele CFR Cluj, Iuliu Mureșan, a declarat că Dan Petrescu va fi noul antrenor al echipei și va fi prezent, vineri, la reunirea lotului formației ardelene pentru sezonul 2017/2018.

Lewandowski, “meister” în Bundesliga

Atacantul polonez al echipei Bayern München, Robert Lewandowski, a fost ales cel mai bun jucător din campionatul german de fotbal, Bundesliga, în sezonul recent încheiat. Internaționalul polonez, care a marcat 30 de goluri pentru campioana Bayern în acest sezon, a obținut 25 la sută din voturile exprimate de 248 de jucători din prima ligă germană, în tradițional anchetă efectuată de revista Kicker. Pe locul secund s-a clasat mijlocașul Naby Keita (Guineea) de la vicecampioana RB Leipzig - 15,7 la sută, urmat de atacantul gabonez al Borussiei Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang (10.5 la sută). Manuel Neuer (Bayern) a fost ales cel mai bun portar, Julian Nagelsmann (Hoffenheim) cel mai bun antrenor, iar atacantul francez Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund) cel mai promițător tânăr jucător. Lewandowski va fi pe teren, sâmbătă, la Varșovia, la meciul Polonia - România, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Antrenor nou pentru Ianis

Tehnicianul Stefano Pioli a fost numit antrenor al echipei Fiorentina, la care sunt legitimați Ciprian Tătărușanu și Ianis Hagi. În funcție de 51 de ani, Pioli a semnat un contract pe două sezoane, cu opțiune pentru un al treilea. Ca jucător, Pioli a disputat 156 de meciuri pentru Fiorentina în perioada 1989-1995, fiind și căpitan al echipei. Pioli îl înlocuiește în funcție pe Paolo Sousa. Stefano Pioli a mai pregătit în cariera sa formațiile Salernitana, Modena, FC Parma, Grosseto, Piacenza, Sassuolo, Chievo Verona, US Palermo, Bologna, Lazio Roma și Internazionale Milano.

 

 

 

Bătălia pentru Mbappé

Cluburile Real Madrid, Manchester United și Manchester City au pregătit sume uriașe de bani pentru transferul noului star al fotbalului european, francezul Kylian Mbappé de la AS Monaco.  Real Madrid pare dispusă să ofere cea mai mare sumă pentru transferul francezului de 18 ani, 135 de milioane de euro, aceasta fiind a treia ofertă pe care spaniolii o fac celor de la Monaco. Grupările din Machester, United și City, s-au înscris și ele în cursa pentru semnătura tânărului atacant, cu prime oferte de 130 de milioane de euro, respectiv 120 de milioane de euro. City, cel puțin, trebuie să ridice suma, după ce AS Monaco a refuzat o ofertă de 120 de milioane de euro pentru internaționalul francez. Mbappé a marcat 26 de goluri și a dat 14 pase decisive în toate competițiile în sezonul 2016/2017 pentru AS Monaco, el având contract până în 2019. Cel mai scump transfer din istoria fotbalului este cel al lui Paul Pogba, trecut de la Juventus la Manchester United pentru 105 milioane de euro.

 

Bolt concurează la Ostrava

Starul sprintului mondial, jamaicanul Usain Bolt, va participa în proba de 100 m în cadrul reuniunii de la Ostrava (Cehia), pe 28 iunie, prima competiție europeană la care va lua startul înaintea Mondialelor de atletism de la Londra, au anunțat organizatorii. Aceasta va fi a noua și ultima participare la Ostrava a deținătorului recordului mondial în probele de 100 și 200 m și de opt ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice.  Bolt va pune capăt, la 31 de ani, prolificei sale cariere la finalul sezonului 2017, al cărui punct culminant vor fi Mondialele prevăzute între 4 și 13 august la Londra, urmând ca după aceea să se îndrepte spre fotbal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.