Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Șumudică și Petrescu se bat la retrogradare

Ziarul de Vrancea
18 ian 2021 844 vizualizări

Antrenorul Marius Șumudică, recent demis de la Gaziantep, a ajuns la un acord cu gruparea Caykur Rizespor pentru a prelua echipa de pe locul 16 în SuperLig, informează presa turcă.

Rizespor a pierdut, scor 1-4, meciul de duminică, disputat cu Malatyaspor, în deplasare, în etapa a XIX a campionatului turc și este fără victorie de cinci etape. În urma acestui rezultat, croatul Stjepan Tomas a fost demis, iar conducerea clubului s-a orientat către Șumudică. Tehnicianul român este așteptat, luni sau marți, la Rize, oraș situat pe malul Mării Negre, la 1.100 kilometri est de Istanbul, pentru a semna un contract valabil pentru o periaodă de un an și jumătate. Rizespor ocupă locul 16, cu 21 de puncte din 18 meciuri, la cinci puncte de Kayserispor (echipa lui Dan Petrescu) de pe locul 18, retrogradabil.

Selecționerul Poloniei, dat afară

 Selecționerul Poloniei, Jerzy Brzęczek, a fost demis cu șase luni înainte de Campionatul European. Federația Poloneză de Fotbal a anunțat că a început căutarea unui nou selecționer pentru a pregăti echipa în vederea Euro. Antrenorul de 49 de ani conducea echipa din 2018. La Campionatul European, Polonia face parte din grupa E, alături de Slovacia, Suedia și Spania.

Marius i-a snopit pe toți

Norvegianul Marius Lindvik a câștigat surprinzător concursul de sărituri cu schiurile disputat pe trambulina din stațiunea poloneză Zakopane (140 m), din cadrul Cupei Mondiale, în timp ce conaționalul său Halvor Egner Granerud, liderul la zi, a ocupat un modest loc 23. Lindvik s-a clasat pe primul loc cu un total de 296,5 puncte (sărituri de 135 și 145 m), fiind urmat de slovenul Anze Lanisek, 294,2 puncte (133,5 mÂ143,5 m) și de norvegianul Robert Johansson 292,9 puncte (132Â141). Austriacul Daniel Huber a fost al patrulea, cu 288,90 p, iar polonezul Andrzej Stekala al cincilea, cu 284,70 p, înaintea japonezului Ryoyu Kobaiashi, 282,40 puncte.Favoritul local, Kamil Stoch, triplu campion olimpic, câștigătorul din acest sezon al Turneului celor Patru Trambuline, a ocupat doar locul 11.În clasamentul general al Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, norvegianul Granerud se menține lider, cu 956 puncte, urmat de germanul Markus Eisenbichler, 716 puncte, și de polonezul Kamil Stoch, 646 puncte.

Se schimbă iar Cupa Davis?

Cupa Davis, care a adoptat în 2019 un nou format foarte controversat, va continua să evolueze începând din acest an, pentru a se disputa pe parcursul a unsprezece zile, posibil în trei orașe din Europa, a anunțat luni Federația internațională de tenis (ITF) La propunerea Kosmos Tennis, grupul condus de fotbalistul Gerard Piqué care a cumpărat competiția pe echipe cu 3 miliarde de euro pentru o perioadă de 25 de ani, ITF „a aprobat organizarea finalelor (faza la care participă cele mai puternice echipe pentru câștigarea Salatierei de Argint - n. r.), pe parcursul a 11 zile, cu ediția 2021 disputându-se între 25 noiembrie și 5 decembrie”, potrivit unui comunicat al ITF. Până acum, competiția avea loc între 22 și 28 noiembrie. Organizatorii au lansat un apel pentru a identifica orașele care s-ar alătura Madridului în vederea organizării ediției din 2021.

 Ivanov a ajuns la Voluntari

Cluburile FC Voluntari și Universitatea Craiova au ajuns la un acord în ceea ce privește împrumutul lui Antoni Ivanov la echipa ilfoveană, până la sfârșitul acestui sezon, au anunțat, luni, cele două cluburi. Antoni Ivanov este un mijlocaș central bulgar, în vârstă de 25 de ani, care a mai evoluat în cariera lui la Ludogoreț II, Akademik, Spartak Pleven, FK Sozopol, PFC Montana, Septemvri Sofia și Gaz Metan Mediaș. El a fost transferat de CSU Craiova de la Gaz Metan, în vara anului 2019, și a disputat 32 de meciuri pentru echipa olteană, în toate competițiile, marcând două goluri. În acest sezon însă, Ivanov nu a jucat niciun meci.

Ceremonii cu zgârcenie

Numărul de sportivi care vor participa la ceremoniile de deschidere și de închidere ale Jocurilor Olimpice de la Tokyo va fi drastic redus, din cauza pandemiei de coronavirus. Comitetul Olimpic Internațional (CIO) se așteaptă ca numărul sportivilor aproape să se înjumătățească la ceremonia de deschidere programată la 23 iulie, potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun. Aproximativ 6.000 de sportivi ar urma să participe la ceremonie, susține publicația citată, în timp ce peste 11.000 de sportivi din întreaga lume sunt așteptați să concureze la Tokyo. Organizatorii, însă, nu au dat cifre oficiale, explicând că detaliile sunt încă discutate cu CIO.

S-a desființat Gloria Buzău

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a hotărât să desființeze secția de fotbal a Sport Club Municipal Gloria Buzău din cauza dificultăților financiare cu care municipalitatea se confruntă în urma crizei sanitare. Jucătorii și staff-ul tehnic al echipei de seniori care ocupa locul 10 în Liga a II-a au fost anunțați de decizia municipalității luni dimineață, înaintea plecării în cantonament la Sărata Monteoru. Echipa a fost retrasă din campionat și se va desființa, iar jucătorii vor deveni liberi de contract putând semna cu cine doresc. Clubul sportiv finanțat de municipalitate va rămâne doar cu echipele de copii și juniori.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.