Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Șumudică e disponibil

Ziarul de Vrancea
14 mai 2018 610 vizualizări

Tehnicianul Marius Șumudică a decis rezilierea acordului cu gruparea turcă Kayserispor, a anunțat, ieri, clubul din prima ligă din Turcia.

"Am discutat și deși vor fi jucători aduși, în mare parte va rămâne același nucleu. Am decis să ne despărțim de comun acord. Mulțumim domnului Șumudică pentru tot ceea ce a realizat și îi dorim mult succes mai departe", a anunțat clubul turc.  Marius șumudică era antrenorul echipei turce de la începutul sezonului și a mai pregătit în cariera sa echipele Rocar București, Inter Gaz București, Progresul București, Astra Ploiești, Farul Constanța, Gloria Bistrița, Rapid București, Kavala, FC Brașov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Al-Shaab, Concordia Chiajna și Astra Giurgiu.

Meciul cu Chile, la Graz

Echipa națională a României va disputa pe 31 mai, în Austria, o partidă de verificare contra echipei naționale a statului Chile. Meciul se va disputa la Graz, pe Sportzentrum Graz-Weinzödl. Ora de start a jocului va fi 16:00 în Austria (17:00 în România). Ultima partidă dintre cele două reprezentative s-a disputat pe 13 iunie 2017, la Cluj, tricolorii impunându-se cu scorul de 3-2, prin golurile marcate de Bogdan Stancu, Nicolae Stanciu și Alexandru Băluță. În acest moment, România ocupă locul 32 în clasamentul FIFA, în timp ce reprezentativa din Chile este pe locul 9. Pe 5 iunie, la Ploiești, pe stadionul "Ilie Oană", tricolorii vor juca un meci amical contra Finlandei. Partida va începe la ora 20:30.

 

Sepsi se îndepărtează de L2

Formația Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, echipa ACS Poli Timișoara, în etapa a X-a a play-out-ului Ligii I.  Golurile au fost marcate de Istvan Fülöp ('45Â6, '80) și Tandia ('84). În minutul 36 al partidei, Denis Haruț și Benjamin Kuku s-au lovit cap în cap, iar jucătorul Timișoarei a rămas inert pe teren. Toți jucătorii au făcut semne disperate către ambulanță, iar două mașini au pătruns imediat pe teren. Kuku și-a revenit imediat, însă Haruț a fost scos cu ambulanța de pe gazon, fiind transportat la spital. El se află în afara oricărui pericol. În urma acestei ciocniri, Kuku a fost eliminat. În min. 83, a fost eliminat și jucătorul timișorean Cînu. După această victorie, formația gazdă își consolidează poziția, având 29 de puncte și situându-se pe locul IX în ierarhia generală.

 

 

Bunul simț a triumfat la Moscova

Autoritățile ruse au ridicat interdicția de a participa la Cupa Mondială decretată contra unui jurnalist al televiziunii publice germane, Hajo Seppelt, care a dezvăluit scandalul de dopaj din Rusia.  Seppelt a solicitat acreditare ca trimis al postului regional SWR, care aparține ARD. În decembrie 2014, ARD a difuzat documentarul lui Hajo Seppelt "Dopaj confidențial: cum își fabrică Rusia învingătorii", evocând, pe baza unor mărturii, un sistem de dopaj generalizat în atletism.

Penedo reprezintă Liga I în Rusia

Portarul echipei Dinamo Jaime Penedo a fost nominalizat de selecționerul Hernan Dario Gomez în lotul extins de 35 de jucători pentru Cupa Mondială din Rusia.  Penedo, în vârstă de 36 de ani, 129 de selecții, este, deocamdată,  singurul fotbalist din campionatul României care va evolua la turneul final al CM. Tehnicianul columbian a alcătuit un lot pentru CM în care îmbină experiența cu tinerețea jucătorilor. Alături de Penedo, între jucătorii experimentați se numără fundașul Felipe Baloy (Municipal, Guatemala), mijlocașul Gabriel Gomez (Atletico Bucaramanga, Columbia) și atacanții Blas Pérez (Municipal, Guatemala) și Luis Tejada (Sport Boys, Peru) Hernan Dario Gomez a ales și jucători tineri, care evoluează în MLS. Panama face parte din Grupa G a turneului final, alături de Belgia, Anglia și Tunisia. Panamezii vor debuta, la 18 iunie, la Soci, împotriva Belgiei.

Mancini a fost uns selecționer

Tehnicianul Roberto Mancini a fost numit selecționer al Italiei, la mai puțin de 24 de ore după ce și-a reziliat contractul, de comun acord, cu Zenit Sankt Petersburg.  Mancini a semnat un contract pe două sezoane și a fost prezentat, ieri, la Coverciano. După ce Italia a ratat calificarea la Cupa Mondială în noiembrie 2017, selecționerul Gianpiero Ventura a demisionat și locul său a fost ocupat, interimar, de Luigi Di Bagio.

Nu-i loc pentru Joe Hart

Portarul Joe Hart, cu 75 de selecții în echipa națională, nu va face parte din lotul Angliei pentru Cupa Mondială din Rusia. Potrivit presei engleze, selecționerul Gareth Southgate l-a sunat, luni, pe Hart, 31 de ani, și i-a comunicat vestea că va rata al cincilea turneu final al unei competiții importante din carieră. Hart a jucat ultima oară pentru națională în noiembrie, într-un amical cu Brazilia, dar de atunci Southgate i-a preferat pe Jordan Pickford (Everton) și Jack Butland (Stoke City). Nick Pope (Burnley), fără meciuri în națională, ar urma să fie al treilea portar din lot, la turneul final. Vara trecută, Manchester City l-a împrumutat un sezon pe Joe Hart la formația West Ham United. însă fostul coechipier al lui Costel Pantilimon nu a avut un sezon prea reușit, fiind folosit doar în jumătate din meciurile disputate de West Ham în Prmier League. Southgate va anunța, miercuri, lotul de 23 de jucători pentru competiția din această vară.

Löw rămâne la Mannschaft

Președintele Federației Germane de Fotbal (DFB), Reinhard Grindel, a anunțat, marți, prelungirea contractului selecționerului Joachim Löw până în 2022. Precedenta înțelegere a antrenorului expira în 2020. În vârstă de 58 de ani, Löw a preluat naționala în 2006, iar în 2014 a cucerit titlul mondial cu Germania. Tehnicianul va fi în funcție până la Cupa Mondială din Qatar, la 16 ani de la numirea sa ca selecționer. Asistenții Thomas Schneider și Andreas Köpke, ultimul fiind antrenorul portarilor, și-au prelungit și ei contractele până în 2022. Conducerea DFB este mulțumită de activitatea întregului staf al Nationalmannschaft, astfel că și directorul sportiv Oliver Bierhoff a semnat un nou contract, până în 2024. Germania face parte din Grupa F la turneul final al Cupei Mondiale din Rusia, alături de Suedia, Mexic și Coreea de Sud.

Retras din cauza alergiei

Ciclistul francez Julien Absalon, unul dintre cei mai titrați specialiști în probele de MTB, a declarat că este nevoit să se retragă din activitatea sportivă la vârsta de 37 de ani, din cauza alergiei. "Moralul meu a primit o lovitură. Dea semenea, mi-am dat seama că noile mele obiective, în afara competiției, au devenit mai importante decât cele din competiții", a explicat sportivul. Absalon a câștigat tot ce se putea în probele de MTB, inclusiv două medalii olimpice de aur, la Atena, în 2004, și la Beijing, în 2008, și cinci titluri mondiale.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.