Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Succesul unui arbitru ieșean

Ziarul de Vrancea
23 aug 2020 762 vizualizări

Arbitrajul ieșean a oținut un succes remarcabil prin Vlad Ciobanu, care a promovat de către UEFA în prima categorie valorică în ierarhia europeană a arbitrilor de futsal.

Am primit cu mare bucurie această promovare. Nu mă așteptam, mai ales în contextul în care acest an a fost dat peste cap de pandemie, aproape toate activitățile sportive fiind blocate. Altfel, privesc cu optimism și încredere spre viitor, aștept noile provocări internaționale și sper să ating cât de curând nivelul maxim și anume accederea în elita arbitrilor de fotbal în sală”, a spus Ciobanu, care este și președintele Comisiei Județene.. Iașul are la fotbal în sală încă un reprezentant la nivel internațional. Bogdan Hanceariuc a promovat anul trecut în lotul UEFA și este al doilea dintre cei patru români care ne reprezintă pe plan extern la futsal.

Buzărnescu joacă la US Open

Jucătoarea Mihaela Buzărnescu, care nu a mai jucat la un turneu de aproape un an, s-a declarat încântată de participarea la US Open, ea precizând că este fericită că va concura din nou. “După un an de așteptare, în sfârșit pornesc către primul meu turneu, US Open. Entuziasmată este puțin spus, nu găsesc cuvinte să vă descriu emoțiile și fericirea de a concura din nou”, a scris Buzărnescu pe Facebook. Sportiva română a participat ultima dată la Tașkent Open, turneu care s-a desfășurat în perioada 23-28 septembrie 2019.

Marin, cerut de Cagliari

Răzvan Marin, fotbalistul român al lui Ajax Amsterdam, este aproape de un transfer în Serie A, la Cagliari, anunță luni presa din Olanda și Italia. Mijlocașul de 24 de ani s-a transferat anul trecut de la Standard Liege la Ajax, unde nu a reușit să se impună. Marin, care a jucat doar 808 minute în tricoul „lăncierilor”, reușind două pase decisive, poate conta pe interesul lui Cagliari, ce va încerca să obțină semnătura sa, scrie Voetbal International.Contactele dintre Cagliari și Ajax sunt menționate și de ziaristul italian Gianluca Di Marzio. Potrivit acestuia, clubul olandez cere 12 milioane de euro pentru un transfer definitiv al jucătorului, care nu mai vrea să rămână la Ajax. Marin mai este în vizorul câtorva cluburi, printre care FC Bruges (Belgia) și Rennes (Franța).

Supercupa la Budapesta

Bayern München, câștigătoarea Ligii Campionilor, va lupta în data de 24 septembrie, la Budapesta, cu deținătoarea trofeului Ligii Europa, FC Sevilla, pentru Supercupa Europei. Partida va fi găzduită de Puskas Arena. Supercupa Europei trebuia inițial să se dispute în august, la Porto, dar programul competițiilor a fost perturbat de pandemia de coronavirus.Este posibil ca partida de la Budapesta să aibă loc cu public, însă în număr redus, și să fie astfel un “meci pilot” pentru UEFA.

Start în Liga a II-a

Casa Fotbalului a găzduit,ieri” tragerea la sorți în urma căreia s-a stabilit programul sezonului regulat din Liga 2, ediția 2020-2021. Programul primei etape, care se va disputa la finalul acestei săptămâni, este următorul: Viitorul Târgu Jiu – FC Rapid, CSM Slatina – Dunărea Călărași, Comuna Recea – AFK Csikszereda, FCU Craiova – Ripensia Timișoara, Petrolul Ploiești – Farul Constanța, Aerostar Bacău - Universitatea Cluj;Politehnica Timișoara – CS Mioveni: Gloria Buzău – Concordia Chiajna; Unirea Slobozia – Turris Turnu Măgurele; Metaloglobus București – Pandurii. CSM Reșița stă. Echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regulat, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.