Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Strălucitori prin absență

Ziarul de Vrancea
21 mar 2018 631 vizualizări

Reprezentanții Ligii I, Dănuț Coman și Valeriu Argăseală, și cel al LPF, Gino Iorgulescu, au absentat, joi, de la ședința Comitetului Executiv al FRF.

Președintele federației, Răzvan Burleanu, spune că în cazul celor trei principiul care a stat la baza absenței a fost unul de tip “omerta” (lege a tăcerii impusă în organizațiile de tip mafiot). “Reprezentanții Ligii I și LPF au absentat. A fost cod roșu pentru ei, principiul care a stat la baza absenței lor a fost unul de tip omerta: nu văd, nu aud, nu știu nimic. Noi considerăm că a fost un demers firesc de a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat în perioada în care Ionuț Lupescu a fost la FRF”, a declarat Burleanu. În cadrul Comitetului Executiv, președintele FRF, Răzvan Burleanu i-a informat pe membrii acestuia despre dezvăluiri recente în legătură cu perioada în care Ionuț Lupescu a lucrat la forul fotbalistic român.  El afirmase anterior că va cere girul CEx pentru a depune o plângere la Parchet, însă în ședința de joi nu s-a supus nimic la vot în acest sens.

 

Chițu, solicitat în Coreea

Atacantul Aurelian Chițu ar putea pleca în perioada următoare de la campioana României, în acest moment existând tratative între FC Viitorul și formația Daejeon din Coreea de Sud, a anunțat clubul patronat de Gheorghe Hagi.  În vârstă de 27 de ani, pe care îi va împlini la 25 martie, Aurelian Chițu a înscris cinci goluri în acest sezon pentru FC Viitorul, formație pentru care a evoluat în peste 200 de meciuri oficiale. "Pe măsură ce tratativele vor avansa, vom reveni cu amănunte", a menționat sursa citată.

Raț ajută Timișoara

Clubul ACS Poli Timișoara a anunțat, joi, că a obținut serviciile lui Răzvan Raț, contractul fiind valabil până în vară. Fundașul stânga a fost prezentat oficial în prezența președintelui clubului, Radu Birlică, și a directorului sportiv Adrian Neaga. “Am ales Poli Timișoara pentru că oamenii de aici m-au dorit cel mai mult. Sunt bucuros că ales Poli fiindcă voi fi din nou acasă, în România. Voi face tot ce e posibil pentru echipa la care sunt acum. Am semnat până la finalul sezonului de play-out. Vom vedea din vară ce va fi. Am de gând să joc atâta timp cât starea fizică îmi va permite”, a spus Raț, care a jucat ultima dată în Spania, la Rayo Vallecano.

 

Bățagă a abandonat la Doha

Gimnastul Cristian Bățagă, calificat miercuri în finală la cal cu mânere la Cupa Mondială de la Doha, nu va mai continua competiția din cauza unei accidentări la un tendon al piciorului drept. Anunțul a fost făcut de FR Gimnastică, care nu a oferit alte detalii despre accidentarea gimnastului. În finale s-a mai calificat Andrei Muntean, la inele, de pe locul III (nota 14.766) și paralele (locul III, 14,533)ă. Pentru antrenorul lotului masculin al României, Marius Urzică, etapa de Cupă Mondială de la Doha reprezintă debutul într-o competiție oficială din această postură, după ce a obținut medalii la toate marile competiții internaționale în calitate de sportiv.

 Bale l-a depășit pe Rush

Gareth Bale a devenit, ieri, cel mai bun marcator din istoria echipei țării Galilor, cu 29 de reușite, după ce a înscris trei goluri într-un meci amical cu China, scor 6-0. La partida de la Nanning, Bale a marcat în minutele 2, 21 și 62. Celelalte goluri au fost înscrise de Sam Vokes (’38, ’58) și Harry Wilson (’45). Precedentul record, de 28 de goluri, îi aparținea lui Ian Rush, care a marcat golurile în perioada 1980-1996.

Antrenor fără să vrea?

Tehnicianul formației Real Madrid, Zinédine Zidane, a declarat, miercuri, la Limoges, că la finalul carierei sale de fotbalist nu avea nicio dorință de fie antrenor. "Când m-am retras din activitatea de fotbalist nu aveam nicio dorință de a fi antrenor sau manager, voiam să o rup cu lumea asta, să fac altceva. Dar nu s-a întâmplat asta. Când ai provocări în viață, trebuie să continui. M-am pregătit și apoi, pasiunea, cea de a fi aproape de teren, a avut prioritate", a declarat Zidane la Limoges, oraș unde a obținut diploma de manager general de club la Centrul de drept și economie pentru sport (CDES) în 2013. Zidane a fost mai întâi secundul lui Carlo Ancelotti la Real Madrid în sezonul 2013-2014, iar apoi a fost antrenor principal la echipa a doua a Realului timp de un sezon și jumătate. El i-a succedat lui Rafael Benitez la conducerea Realului în ianuarie 2016.

Higuain ar fi vrut să se retragă

Atacantul argentinian al echipei Juventus Torino, Gonzalo Higuain, s-a gândit la retragerea din fotbal în 2016, atunci când mama lui era grav bolnavă, a povestit jucătorul postului de televiziune TyC Sports. "Eram foarte rău, dar mama s-a vindecat și grație Domnului ea este bine. Când am aflat de gravitatea bolii ei, după finala Copei America, am fost pe punctul de a mă retrage, dar ea mi-a cerut să continui", a declarat internaționalul argentinian pentru care "viața nu înseamnă doar fotbal". Jucătorul de 30 de ani revine în această săptămână în echipa Argentinei după 9 luni de absență, iar în acea perioadă juca la Napoli și era extrem de criticat. "Datorită familiei mele am devenit mai puternic, pentru că am trecut prin momente dificile și am suferit mult", a declarat jucătorul argentinian. Higuain va evolua, astăzi la Manchester, în meciul amical al Argentinei cu Italia.

Juventus onorează MLS

Clubul Juventus Torino și Major League Soccer au anunțat că echipa italiană va disputa la 1 august All Star Game, împotriva unei selecționate a celor mai buni jucători din MLS. Meciul va avea loc la Atlanta. MLS a organizat primele ediții ale All Star Game, începând din 1996, în sistem clasic, Est contra Vest, însă ulterior a adoptat alte variante, iar din 2005 până în prezent All Star Game a fost MLS All Stars contra unei echipe de club din Europa (Fulham, Chelsea, West Ham, Everton, Manchester United, AS Roma, Bayern Munchen, Tottenham, Arsenal Londra și, în 2017, Real Madrid).

 

Ibrahimovic trece Oceanul

Clubul Manchester United a anunțat, joi, că a ajuns la un acord cu Zlatan Ibrahimovic pentru încheierea cu efect imediat a acordului cu acesta. “Lucrurile frumoase se termină și ele și este momentul să merg mai departe după două sezoane fantastice la Manchester United. Le mulțumesc clubului, fanilor, echipei, stafului și tuturor celor care au fost alături de mine în acest momente din istoria mea”, a scris Ibrahimovic pe rețelele de socializare. Potrivit presei internaționale, Ibrahimovic ar urma să semneze un contract cu Los Angeles Galaxy.

 

Ultimul Mondial pentru Iniesta

Mijlocașul Andres Iniesta intenționează să se retragă din naționala Spaniei după Cupa Mondială din Rusia, anunță Cadena Ser. "Sper că ultimul meci cu Spania va fi finala Cupei Mondiale. Mi-ar plăcea să fie o finală cu Argentina", a declarat Iniesta. În vârstă de 34 de ani, Iniesta are 123 de selecții în naționala Spaniei, unde a debutat în 2006.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.