Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Stejarii repară marea gafă

Ziarul de Vrancea
10 nov 2018 468 vizualizări

Reprezentativa de rugby a României a învins, sâmbătă, la Baia Mare, cu scorul de 36-6, selecționata Portugaliei, în partida de baraj pentru menținerea în elita Rugby Europe International Championship.

Au marcat: I.Dumitru 2, Melinte, Fercu, Gorin, Zaharia eseuri; Plai 2, Melinte, Fercu transformări. În urma acestui rezultat “stejarii” repară gafa birocratică a Federației care i-a î           ndepărtat de Cupa Mondială și rămân în primul eșalon valoric al REIC.

Rusoaice și sârboaice la Trofeul Carpați

Naționalele de handbal feminin ale României, loturile A și B, Serbiei și Rusiei se vor înfrunta, în 23 și 24 noiembrie, la București, la Trofeul Carpați 2018, ultimul test înaintea participării la Campionatul European din Franța. Potrivit FR Handbal, în 23 noiembrie se vor juca partidele România B – Serbia (ora 16.00) și România – Rusia (18.30), iar în 24 noiembrie, de la aceleași ore, vor avea loc finala mică, între învinsele din prima zi, respectiv finala mare a Trofeului Carpați, între învingătoarele din primele două partide. Loturile A și B tricolore vor include 28 de jucătoare, convocate de selecționerul Martin Ambros. Trofeul Carpați este ultimul test pentru echipa României înaintea participării la Campionatul European din Franța, care va debuta în 29 noiembrie, la Nancy, cu meciul dintre Franța și Rusia (ora 22.00, ora României).

Coșmar pe Nou Camp

FC Barcelona a fost învinsă, ieri pe teren propriu, cu scorul de 3-4 (0-2), de echipa Betis Sevilla, în etapa a XII-a a campionatului spaniol de fotbal, La Liga. Oaspeții au conduc cu 2-0, prin reușitele lui Firpo (’20) și Joaquin (’34). Messi a transformat un penalty în min. 67, însă după numai patru minute, Lo Celso a înscris din nou pentru oaspeți. În continuare au mai marcat Canales (’83) pentru Betis, Vidal (’79) și din nou Messi (‘90^4). Ivan Rakitic (FC Barcelona) a primit cartonașul roșu, în mintul 81.

Stanciu dă gol în Cehia

Fotbalistul Nicolae Stanciu a marcat un gol în meciul câștigat de Sparta Praga, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-1, în fața formației MFK Karvina, în etapa a XV-a a campionatului Cehiei. Stanciu a înscris în minutul 72. Celelalte goluri ale oaspeților au fost înscrise de Radakovic și Plavsic ’86 Pentru Karvina a înscris Budinski din penalty. Autorul golului gazdelor a fost eliminat în minutul 45. La Sparta Praga, Stanciu și Florin Niță au fost integraliști. Bogdan Vătăjelu a jucat până în minutul 56.

Ivan s-a accidentat

Jucătorul Andrei Ivan s-a accidentat în meciul Wolfsberger - Rapid Viena, scor 3-1 (0-1), din campionatul Austriei, și a fost înlocuit în minutul 27, cu Berisha. Atacantul formației vieneze este convocat la echipa națională pentru meciurile cu Lituania și Muntenegru, din Liga Națiunilor. Ivan a ieșit de pe teren la scorul de 0-0. Oaspeții au condus la pauză cu 1-0, prin reușita lui Murg, din minutul 37. După pauză, Orgil a egalat, iar Liendl a înscris golurile victoriei.  Rapid Viena rămâne pe locul VII, cu 16 puncte din 14 meciuri. Lider este FC Salzburg, cu 35 de puncte din 13 jocuri.

Starea Ligii  a II-a

Rezutate din etapa a XVI-a: Petrolul Ploiești – Ripensia Timișoara 1-0; CS Mioveni – Dacia Brăila 5-0; Luceafărul Oradea - Metaloglobus București 3-0; FC Argeș - ACS Poli Timișoara 5-0; Aerostar Bacău – UTA 1-0; Energeticianul - CS Balotești 3-0; Daco-Getica București - Farul Constanța 3-0; Chindia Târgoviște - Pandurii Târgu Jiu 2-1; Universitatea Cluj - Academica Clinceni 3-0. Întâlnirea ASU Poli Timișoara - Sportul Snagov se dispută astăzi. Clasament: 1. Chindia – 38 p; 2. Petrolul – 35 p; 3. Cluj-33 p; 4. Clinceni – 33 p; 5. Snagov – 33 p; 6. Argeș - 32 p.

Se retrage Safarova

Jucătoarea cehă Lucie Safarova, locul 106 WTA, a anunțat, sâmbătă, că se va retrage din activitatea sportivă în ianuarie 2019. “Iubesc tenisul, îmi va lipsi mult. însă vreau să termin frumos, a venit momentul. Am avut o carieră frumoasă, sunt foarte mulțumită de ce am realizat”, a spus sportiva în vârstă de 31 de ani. Lucie Safarova are în palmares șapte titluri la simplu și patru trofee Fed Cup (2011, 2012, 2014, 2015). La dublu, ea a câștigat cinci trofee de grand slam alături de Bethanie Mattek-Sands și medalia de bronz la JO-2016, alături de Barbora Strycova. Cea mai bună clasare a sportivei din Cehia este locul cinci WTA, ocupat în 2015.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.