Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Start pe 13 septembrie

Ziarul de Vrancea
22 iun 2020 943 vizualizări

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București, echipele românești angrenate în Liga Campionilor în sezonul 2020-2021, își vor cunoaște adversarele la tragerea la sorți a grupelor din 1 iulie.

Competiția va debuta în 13-14 septembrie. EHF a anunțat programul etapelor săptămânale, dar și cel al fazei play-off, sferturilor de finală și al Turneului Final Four. Astfel, meciurile tur-retur din grupe se vor derula între 13 septembrie 2020 și 14 februarie 2021. La start se vor afla 16 echipe, împărțite în două grupe, iar primele două clasate se vor califica în sferturile de finală. Echipele de pe locurile 3-6 vor juca play-off, pentru celelalte patru locuri disponibile, în sistem eliminatoriu, în 6-7 martie și 13-14 martie 2021.

Final Four,în aer

Clubul HC Dobrogea Sud Constanța a informat, ieri, că FR Handbal că nu va găzdui Turneul Final Four la handbal masculin, programat în 15-16 august, invocând posibilitatea disputării meciurilor fără spectatori, ceea ce nu ar fi „un spectacol sportiv extraordinar”. FR Handbal a cerut un răspuns oficial din partea HCDS Constanța, echipă calificată la Turneul Final Four, și care era gazda oficială încă de la prima programare, în luna aprilie. Pandemia a schimbat planurile, iar FR Handbal a reprogramat Turneul F4 pentru 15-16 august, anunțând Constanța drept gazdă. În această situație, FR Handbal trebuie să găsească o nouă gazdă. HCDS Constanța, care va juca în semifinalele F4 cu deținătoarea trofeului, Poli Timișoara, a mai precizat că trofeul rămâne un obiectiv. În cealală semifinală se vor duela Dinamo București și CSM Bacău.

Buzbuchi pleacă de la Viitorul

După 11 ani în cadrul Academiei Gheorghe Hagi și FC Viitorul Constanța, portarul Alexandru Buzbuchi și-a încheiat contractul cu formația constănțeană. În vârstă de 26 de ani, Buzbuchi a participat la toate realizările echipei de seniori: promovarea în Liga 1, titlul național în 2016/2017, câștigarea Cupei și Supercupei României în 2019. „FC Viitorul Constanța îi mulțumește pentru evoluțiile în tricoul negru-albastru și îi dorește mult succes în continuare”, a anunțat clubul constănțean.

Finlanda a ales-o!

Clubul Universitatea Olimpia Cluj a ajuns la un accord în ceea ce privește transferul mijlocașului Ioana Bortan la formația finlandeză Kuopion Palloseura. Perioada pe care o va petrece la noua echipă depinde doar de modul de acomodare și de obiectivele pe care și le-a stabilit, precizează Olimpia. „A fost un vis devenit realitate. Mi-am dorit foarte mult o experiență internațională și mă bucur că Finlanda m-a ales! Sper să mă acomodez cât mai repede și să ajut la îndeplinirea obiectivelor noului meu club”, a declarat componenta naționalei României. Bortan (31 ani) a fost o perioadă antrenor principal al campioanei României, post din care a fost înlocuită în noiembrie anul trecut.

Pedeapsa e prelungirea contractului

Fundașul brazilian David Luiz și-a prelungit cu un an contractul cu gruparea Arsenal Londra, scadent la finalul acestui sezon. Luiz a avut o evoluție foarte slabă în meciul cu Manchester City, din urmă cu o săptămână, pierdut cu 0-3. El a fost vinovat la primul gol al gazdelor, apoi a comis penaltiul din care City a făcut 2-0, fază în urma căreia a fost eliminat. Fost jucător la Benfica, PSG și Chelsea, Luiz, 33 de ani, este la Arsenal de vara trecută. De asemenea, fundașii Pablo Mari și Cedric Soares vor fi transferați definitiv de Arsenal la finalul contractelor de împrumut de la Flamengo, respectiv Southampton. În plus, clubul londonez a obținut prelungirea contractului de împrumut al mijlocașul Dani Ceballos de la Real Madrid până la sfârșitul acestui sezon.

„Mo” atacă recordul orei

Atletul britanic Mohamed Farah, cvadruplu campion olimpic, va ataca recordul mondial al orei în cursa AG Memorial Van Damme de la Bruxelles, din 4 septembrie, cu prilejul revenirii sale pe pistă pentru prima oară după 2017.Concurenții din cursa de la Bruxelles trebuie să parcurgă o distanță cât mai lungă în timp de 60 minute de alergare. Recordul mondial la masculin este de 21,285 km și a fost stabilit de etiopianul Haile Gebrselassie în 2007, la Ostrava. Concursul de la Bruxelles face parte din calendarul circuitului Diamond League, revizuit din cauza pandemiei de coronavirus.În tentativă, el va fi însoțit de colegul său de antrenament, belgianul Bashir Abdi.În cursa feminină a orei de la Bruxelles, etiopienele Ababel Yeshaneh și Birhane Dibaba vor încerca să doboare recordul mondial de 18,517 km, stabilit de compatrioata lor Dire Tune în 2008.

Sportul sârbesc în lacrimi

Sârboaica Bobana Velickovic, triplă campioană europeană în proba de pistol cu aer comprimat 10 m, a murit la Belgrad, la vârsta de 30 de ani, din cauza unor complicații la naștere, relatează presa din țara sa  Velickovic, „una dintre cele mai valoroase concurente în proba de pistol în secolul XXI”, a murit duminică „după o scurtă suferință”, a anunțat marți Federația sârbă de tir într-un comunicat, fără să ofere amănunte despre problemele de sănătate ale sportivei. Potrivit ziarului Blic, sportiva a murit din cauza unor complicații apărute după naștere, în timp ce copilul său este sănătos. Velickovic a fost de trei ori campioană europeană în proba individuală de pistol cu aer comprimat 10 m (2010, 2012 și 2020) și de cinci ori campioană europeană pe echipe, având și un aur la Campionatele Mondiale în proba pe echipe în 2014. Sportiva a participat la Jocurile Olimpice din 2012 de la Londra și la cele din 2016 de la Rio de Janeiro.

Maratonul NY s-a anulat

Maratonul de la New York, care era programat pentru 1 noiembrie, a fost anulat din cauza coronavirusului, au anunțat organizatorii. Organizatorii au apreciat că nu pot fi reunite condițiile pentru asigurarea securității sanitare a participanților. Maratonul de la New York este anulat pentru a doua oară în istoria sa, după 2012, din cauza uraganului Sandy


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.