Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Stanciu se descurcă de minune în Cehia

Ziarul de Vrancea
21 apr 2018 708 vizualizări

Fotbalistul echipei Sparta Praga, Nicolae Stanciu, a înscris un gol în meciul câștigat, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în fața formației Jablonec, în etapa a XXV-a a campionatului Cehiei

Stanciu, care a jucat până în minutul 83, când a fost înlocuit cu Bogdan Vătăjelu, a marcat în minutul 32. Al doilea gol a fost înscris de Kadlec ’62. Poarta echipei Sparta Praga a fost apărată de Florin Niță. Sparta Praga ocupă locul trei în clasament, cu 43 de puncte, iar Jablonec este pe cinci, cu 41 de puncte. Lider este Viktoria Plzen, cu 53 de puncte și un joc mai puțin.

Înfrâgere de recuperat

Echipa de handbal masculin Potaissa Turda a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, de formația islandeză IBV Vestmannaeyjar, cu scorul de 28-31 *î3-15), în manșa tur din semifinalele Challenge Cup. Partida retur este programată 29 aprilie, iar câștigătoarea din dubla manșă se va califica în finala Challenge Cup. În cealaltă semifinală se confruntă Madeira Andebol SAD și AEK Atena. În sezonul trecut, Potaissa Turda a jucat finala Challenge Cup, fiind învinsă de Sporting.

Barcelona ia Copa del Rey

Formația FC Barcelona a câștigat pentru a 30-a oară Cupa Spaniei, după ce a învins, sâmbătă, la Madrid, cu scorul de 5-0, echipa FC Sevilla, în finala competiției.  Golurile au fost marcate de Suarez (’14, ’40), Messi (’31), Iniesta (52) și Coutinho (’69 - penalty). Catalanii au câștigat Cupa Spaniei pentru a patra oară consecutiv. Pentru Lionel Messi și Andres Iniesta, trofeul de sâmbătă este al 31-lea obținut cu FC Barcelona. Ei au câștigat de opt ori campionatul Spaniei, de șapte ori Supercupa Spaniei, de patru ori Liga Campionilor, de șase ori Cupa Spaniei, de trei ori Supercupa Europei și de trei ori CM a Cluburilor.

Finală tare în Cupa Angliei

Formația Manchester Uninted s-a calificat în finala Cupei Angliei, după ce a învins, sâmbătă, pe Stadionul Wembley, echipa Tottenham Hotspur, scor 2-1, în semifinalele competiției. Golurile învingătorilor au fost marcate de Sanchez (’24) și Herrera (’62) Pentru Tottenham a înscris Alli, în minutul 11. În cealaltă semifinală, Chelsea a învins cu 2-0 pe Southampton, goluri marcate de Giroud (’46) și Morata (’82). Finala va avea loc la 19 mai, pe Stadionul Wembley. Chelsea a câștigat Cupa Angliei de șapte ori, ultima dată în 2012, iar Manchester United s-a impus în competiție de 12 ori, ultima dată în 2016.

Stoian l-a retrogradat pe Toșca

Formația Benevento, la care joacă Alin Toșca sub formă de împrumut de la Betis Sevilla, a retrogradat în Serie B, duminică, după ce Crotone, echipa lui Adrian Stoian, s-a impus în partida cu Udinese, scor 2-1, în etapa XXXIV din Serie A. Cu patru etape înainte de finalul sezonului, Benevento ocupă ultimul loc în clasament, cu 17 puncte, iar Crotone, echipă aflată pe poziția 17, ultima neretrogradabilă, are 31 de puncte. Locurile 18 și 19 ale clasamentului Serie A sunt ocupate de SPAL – 29 de puncte, 34 de jocuri și Hellas Verona, echipa lui Deian Boldor – 25 de puncte, 33 de jocuri. Alin Toșca este împrumutat de Betis la Benevento până la finalul acestui sezon.

Sepsi, start furtunos în finala feminină

Campioana en-titre la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a învins și sâmbătă pe CSM Satu Mare, în al doilea meci din cinci programate în finala Ligii Naționale, scor 71-51 (40-24). Sepsi are 2-0 la general, după victoria de vineri, în prima dispută a finalei. Vineri, în primul meci, Sepsi a câștigat cu scorul de 76-46 (39-28), astfel că are 2-0 la general. Finala se mută la Satu Mare, în 26 și 27 aprilie, iar al cincilea meci, se joacă din nou la Sepsi, în 30 aprilie. Echipa care câștigă trei partide își trece în palmares titlul național, deținut de Sepsi. Campioana se află la a patra finală consecutivă, în timp ce CSM Satu Mare se laudă în acest sezon cu câștigarea Ligii Europei Centrale (CEWL) și joacă finala după o pauză de șase sezoane. Medaliile de bronz revin echipei Olimpia Brașov care a câștigat două meciuri cu “U” Cluj, scoruri 86-70 și 76-72.

S-a furat un trofeu

Trofeul Ligii Europa a fost furat după o prezentare la un meci pe stadionul din Guanajuato (Mexic), însă a fost recuperat la scurt timp. "Am recuperat cupa Europa League după ce am fost informați despre vehiculul în care a fost pus după eveniment", au anunțat pe Twitter autoritățile din Guanajuato. Acestea nu au furnizat detalii despre autorii furtului, nici despre modul în care a fost recuperat la Leon, la 50 de kilometri de Guanajuato. Trofeul Ligii Europa este din argint și marmură și cântărește 15 kilograme.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.