Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE Stanciu, evaluat la Praga

Ziarul de Vrancea
18 ian 2018 631 vizualizări

Clubul Sparta Praga a anunțat, joi, pe Twitter, că mijlocașul Nicolae Stanciu a făcut testele de evaluare fizică și că discuțiile cu jucătorul continuă.

Potrivit presei belgiene, Stanciu ar urma să semneze un contract pe trei sezoane și jumătate, pentru 1,1 milioane de euro anual, plus bonusuri. Transferul său de la Anderlecht Bruxelles, de circa 3,75 milioane de euro, ar putea ajunge la 6 milioane datorită bonusurilor (în caz de titlu, de participare în Liga Campionilor sau Liga Europa). în cazul în care jucătorul va fi transferat de la Sparta, Anderlecht va primi aproximativ 15 la sută.  În vârstă de 24 de ani, Stanciu a fost transferat la Anderlecht de la FCSB în 2016, pentru 7,8 milioane de euro. El a evoluat în 31 de meciuri pentru Anderlecht și a marcat de cinci ori.

Câte un loc, loc, loc

Naționala României a urcat o poziție și se află pe locul 40, cu 737 de puncte, în clasamentul FIFA, dar publicității ieri., România este urmată în ierarhia mondială de echipa Turciei, antrenată de Mircea Lucescu – 735 de puncte. Lider este Germania, cu 1602 puncte, urmată de Brazilia – 1483 de puncte și de Portugalia – 1358 de puncte. Primele zece poziții în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt neschimbate față de luna decembrie, în ordine: Germania, Brazilia, Portugalia, Argentina, Belgia, Spania, Polonia, Elveția, Franța și Chile.

Remiză cu junii turci

Reprezentativa U17 a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, cea de-a doua partidă amicală disputată cu selecționata similară a Turciei. În prima partidă disputată marți în Antalya, Naționala Under 17 a României fusese învinsă cu scorul de 2-6. Aceasta a fost prima acțiune a selecționatei U17 din acest an, care a început astfel pregătirea pentru Turul de Elită, ultima fază dinaintea Campionatului European din Anglia. La finalul lunii februarie, reprezentativa U17 va disputa o ”dublă” amicală în compania selecționatei similare a Ciprului.  România face parte din Grupa a, VII-a în Turul de Elită, alături de Israel, Ungaria, și Slovenia. Turneul va fi găzduit de Ungaria

A marcat “Prințișorul”

Formația FC Viitorul a remizat, joi, la Belek, scor 1-1, cu echipa Grashoppers Zurich, într-un meci amical din cadrul stagiului de pregătire din Turcia. Ianis Hagi a deschis scorul în minutul 5, iar Grashoppers a egalat în minutul 85, prin Bajrami. FC Viitorul a început meciul în următoarea formulă: Tordai – Căpușă, Țîru, Hodorogea, de Nooijer – Cicâldău, Băluță, Vînă  - Chițu, Hagi, Mățan. Au mai jucat Ciobanu, Mladen, Horj, Mailson, Kofi, Dumitrescu, Ghiță, Casap, Gavra, Voduț, Drăguș.Echipa lui Gheorghe Hagi va mai disputa joi o partidă amicală, în compania formației Luch Vladivostok, din Rusia.

 

S-au strâns banii pentru operație

Gabi Artene, fostă componentă a naționalei, care a fost diagnosticată cu o tumoare la urechea dreaptă, a anunțat că, în urma donațiilor primite în valoare de 17.500 de euro, se va putea programa pentru operația din Italia. Gabi Artene a mulțumit ”marii familii a handbalului românesc”, dar și necunoscuților care au donat sume pentru a-și permite intervenția chirurgicală, în valoare de 13.500 de euro.  Printre donatori s-au numărat și FR Handbal, cu 2.000 de euro, Narcisa Lecușanu, care a organizat o licitație pentru mingea oficială cu care CSM București a câștigat bronzul în Liga Campionilor 2017, și pentru un tricoul personal, cluburi din întreaga țară, dar și numeroși fani din Galați, care la meciul CSU Danubius – HC Zalău au adunat aproape 12.000 de lei. Donațiile au ajuns la 17.500 de euro, cu 4.000 de euro mai mult decât costurile operației la o clinică din Italia, unde Gabi Artene se va programa la începutul lunii viitoare.

 

Trupa lui Becali a decepționat

Echipa FCSB a pierdut primul meci amical din cantonamentul din Antalya, scor 1-2, cu formația ucraineană Olimpik Donețk, antrenorul Nicolae Dică declarându-se nemulțumit la final de prestația jucătorilor săi. Golul formației FCSB a fost înscris de Dennis Man, în timp ce pentru ucraineni a marcat Belenki, de două ori. Jucătorul Florinel Coman a părăsit terenul accidentat, suferind o entorsă în urma unui fault dur, în timp ce atacantul Denis Alibec a fost eliminat în minutul 78 după ce a sărit la bătaie cu un adevrsar în urma unui fault asupra sa. Antrenorul Nicolae Dică s-a arătat nemulțumit de evoluția jucătorilor săi, spunând că echipa sa nu își permite să mai facă astfel de greșeli și în campionat.

Sepsi a mai luat un spaniol

Gruparea Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a ajuns la un acord și cu mijlocașul spaniol în vârstă de 24 ani Alex Rodriguez Gorrin, care în acest sezon a fost legitimat la Boavista.  Gorrin a petrecut junioratul la clubul englez Sunderland, după care a jucat de 72 de ori în campionatul Australiei la Wellington Phoenix. Sepsi i-a mai transferat în această iarnă pe mijlocașul croat Jure Obsivac, 27 de ani, pe fundașul spaniol Albert Dalmau Martinez, în vârstă de 25 de ani, pe fundașul filipinez Daisuke Sato, în vârstă de 23 de ani, mijlocașul în vârstă de 18 ani Yasin Hamed, pe fundașul portughez Filipe Oliveira, 33 de ani, pe fundașul Ousmane Viera, din Coasta de Fildeș, în vârstă de 31 de ani, și pe atacanții Marko Simonovski, macedonean, de 26 de ani și Benjamin Kuku, nigerian de 22 de ani.

 

Șumudică avansează și în Cupă

Formația Kayserispor, antrenată de Marius Șumudică, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale Cupei Turciei, după ce a învins echipa Antalyaspor, în deplasare, cu scorul de 2-0, în manșa secundă a optimilor competiției. În tur, la 27 decembrie, scorul a fost 3-1 pentru Kayserispor. Ieri, golurile au fost marcate de William de Amorim  (’30) și Fernando Boldrin (’80). Cristian Săpunaru și Silviu Lung Jr. au fost rezerve la echipa lui Șumudică.

 

Egoistul Neymar a fost fluierat

Brazilianul Neymar a fost fluierat de suporterii formației Paris Saint-Germain, după ce nu l-a lăsat pe Edinson Cavani să execute un penalty la finalul meciului cu Dijon, scor 8-0, din campionatul Franței. El  a părăsit furios terenul, fără să acorde interviuri deși fusese numit jucătorul meciului. Potrivit L'Equipe, jucătorul s-ar fi supărat că fanii de pe Parc des Princes l-au fluierat în momentul executării penaltiului din minutul 83, deși și Edinson Cavani ar fi dorit să bată lovitura de la 11 metri pentru a depăși recordul lui Zlatan Ibrahimovic. În momentul dictării loviturii de la 11 metri, din minutul 83,  publicul a început să scandeze numele lui Cavani, însă Neymar a luat balonul și s-a pregătit să execute, fără a-i adresa o privire coechipierului său, lucru ce a atras nemulțumirea fanior. Dacă uruguayanul ar fi executat și ar fi marcat, el ar fi devenit cel mai bun marcator din istoria echipei Paris Saint-Germain. Formația Paris Saint-Germain a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 8-0, echipa Dijon, în etapa a XXI-a a campionatului Franței, meci în care Neymar a marcat de patru ori, Di Maria de două ori, iar Cavani a egalat recordul lui Ibrahimovic de 156 de goluri înscrie pentru parizieni.

 

Bucurică s-a transferat la vecini

FC Voluntari a anunțat, joi, prin intermediul rețelelor de socializare, că l-a transferat pe fundașul Bogdan Bucurică de la Concordia Chiajna.  Bucurică este cel de-al treilea jucător ajuns sub comanda lui Claudiu Niculescu, în această iarnă, după fundașul dreapta Marian Pleașcă și mijlocașul Daniel Benzar, împrumutați de la FCSB.Fundașul stânga, în vârstă de 31 de ani, a mai jucat la LB Chateauroux, CFR Cluj, Gloria Bistrița, Unirea Alba Iulia și CS Universitatea Craiova. În această ediție a Ligii 1, Bucurică a jucat în 11 meciuri pentru Concordia Chiajna și a dat o pasă decisivă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.