Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Stadionul din Craiova, aproape gata!

Ziarul de Vrancea
22 aug 2017 301 vizualizări

Reprezentanții Companiei Naționale de Investiții (CNI) au efectuat o vizită de lucru la noua atenă din Craiova, Stadionul Ion Oblemenco.

Potrivit acestora, recepția lucrărilor va fi făcută în curând, iar gazonul va fi montat în această săptămână.  "Astăzi am efectuat o vizită de lucru în Craiova, la stadionul Ion Oblemenco, împreună cu membrii Jandarmeriei Dolj și cu reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF). În cadrul vizitei de lucru am clarificat și aspecte cu privire la omologarea arenei sportive. De altfel, cu această ocazie, constructorul vine cu vești bune pentru suporterii olteni, declarând că prognoza meteo pentru această săptămână permite demararea procesului de montare al gazonului. Menționăm faptul că procesul de montare a gazonului a fost puțin întârziat din cauza condițiilor meteo nefavorabile. (cod galben de caniculă)", se arată într-un comunicat al CNI. Stadionul Ion Oblemenco, cu aproximativ 30.000 de locuri, ar trebui să găzduiască primele meciuri în această toamnă. Valoarea lucrărilor este de 240 de milioane de lei.

Suedezii fluieră pe Viitorul

Suedezul Stefan Johannesson va conduce la centru meciul FC Salzburg - FC Viitorul din manșa a doua a play-off-ul-ului Ligii Europa. El va fi ajutat de asistenții Fredrik Nilsson și Mehmet Culum, în timp ce Andreas Ekberg va fi rezervă. Meciul FC Salzburg - FC Viitorul va avea loc joi, de la ora 20.00, în manșa a doua a play-off-ului Ligii Europa. În tur, echipa austriacă s-a impus la Ovidiu, cu scorul de 3-1. 

Liga a IV-a, liga foștilor

Echipa înființată de Primăria Sectorului I, AS Academia Rapid, care a închiriat marca Rapid de la societatea aflată în lichidare, va evolua în sezonul 2017-2018 în Liga a IV-a, alături de CSA Steaua, CS FC Dinamo, echipa fostului patron dinamovist Nicolae Badea și de două echipe cu numele Progresul, a decis ieri Comitetul Executiv al AMFB. Tot în Liga a IV-a va evolua și formația AFC Rapid, care a promovat din Liga a V-a, dar și echipe de tradiție din fotbalul românesc precum AFC Carmen, Sportul Studențesc și AFC Venus. În cadrul unei conferințe de presă, primarul sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache, a anunțat noul staff al echipei AS Academia Rapid București: Daniel Niculae (președinte), Ovidiu Burcă (director general), Daniel Pancu (director sportiv) și Constantin Schumacher (antrenor).

 

Borussia rezistă Barcelonei

FC Barcelona a făcut o nouă ofertă clubului Borussia Dortmund, de 130 de milioane de euro, pentru transferul francezului Ousmane Dembélé. însă germanii sunte neclintiți: Ori 150 de milioane, ori Dembélé. rămâne la Dortmund. "Barça are răgaz până în week-end pentru a se decide. Puteți fi siguri că nu vom aștepta până la 31 august. Este clar că vom închide acest caz cu câteva zie înainte", a declarat Hans-Joachim Watzke, directorul general al clubului Borussia. Barcelona l-a pierdut pe Neymar, care a plecat a PSG pentru suma record de 222 de milioane de euro, și caută cu disperare înlocuitori pentru a suplini absența atacantului brazilian. Ultima ofertă a catalanilor pentru Dembélé.  a fost de 100 de milioane de euro. Pe lângă Dembélé (atacant, 20 de ani), Barcelona îl dorește și pe brazilianul Philippe Coutinho (mijlocaș ofensiv, 25 de ani) de la Liverpool. Însă nici englezii nu se grăbesc să-l cedeze pe Coutinho, refuzând și ei mai multe oferte, ultima de 130 de milioane de lire sterline (140 milioane de euro). Liverpool ar fi de acord să-l lase pe brazilian să plece în Spania pentru 150 de milioane de euro. Perioada de transferuri în campionatele importante ale Europei se încheie la 31 august.

 

Azarenka a confirmat absența de la US Open

Jucătoarea de tenis Viktoria Azarenka din Belarus a confirmat,ieri, că nu va participa la US Open, ultimul de Grand Slam al anului, pentru a se dedica disputei juridice privind custodia copilului ei. "Din păcate, nu pot să concurez anul acesta la US Open din cauza situației mele familiale. Abia aștept să revin anul viitor la unul dintre turneele mele favorite, la care m-am bucurat de unele dintre cele mai bune momente din cariera mea", a declarat fostul lider WTA, într-un comunicat. Japoneza Misa Eguchi îi va lua locul Viktoriei Azarenka pe tabloul principal al US Open.

 

Rooney – la cota 200

Atacantul Wayne Rooney a marcat golul 200 al carierei sale în Premier League în meciul pe care Everton l-a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Manchester City, în etapa a doua a campionatului Angliei. Rooney a marcat în minutul 35, în timp ce pentru City a punctat Sterling ('82). Wayne Rooney este al doilea jucător care ajunge la 200 de goluri în Premier League, după Alan Shearer (260 goluri).

Blat la Winston-Salem ?

Tennis Integrity Unit (TIU), organismul care luptă împotriva corupției din tenis, a deschis o anchetă privind meciul din primul tur de la turneul ATP de la Winston-Salem între ucraineanul Alexandr Dolgopolov și brazilianul Thiago Monteiro.  TIU a anunțat că a primit alerte legate de creșterea spectaculoasă a cotei lui Dolgopolov chiar înainte de începutul meciului. Ucraineanul, locul 63 mondial, a pierdut în fața brazilianului, locul 114 mondial, scor 6-3, 6-3. "TIU va evalua situația și va răspunde în funcție de informațiile primite ca urmare a acordurilor de cooperare cu diferite case de pariuri", a anunțat forul contra corupției.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.