Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Spre o Giga-Cupă Mondială

Ziarul de Vrancea
13 mar 2019 502 vizualizări

Consiliul FIFA se va pronunța, astăzi, la Miami, cu privire la eventualitatea participării a 48 de echipe la ediția din 2022 a Cupei Mondiale, din Qatar, însă o decizie va fi luată, în iunie, la Paris, relatează AFP

. Membrii Consiliului FIFA își vor exprima punctul de vedere cu privire la studiul de fezabilitate realizat de FIFA, care înclină în favoarea trecerii la un format al CM cu 48 de echipe de la ediția din 2022. Momentan, o astfel de schimbare de format este ratificată pentru ediția din 2026. “Membrii consiliului se vor pronunța cu privire la concluziile studiului de fezabilitate, conform cărora este posibilă o Cupă Mondială cu 48 de echipe în Qatar, în 2022, dacă o țară sau țări vecine vor găzdui meciuri”, se arată într-un document văzut de jurnaliștii de la AFP. Decizia finală cu privire la acest subiect va fi luată de Congresul FIFA, în 6 iunie, la Paris.

Tabloul select la Stuttgart

Simona Halep va participa la turneul de la Stuttgart, din perioada 20-29 aprilie, competiție la care și-au mai  anunțat prezența  Angelique Kerber și Naomi Osaka.

La “Porsche Tennis Grand Prix” vor participa opt din cele zece jucătoare ale lumii: Naomi Osaka, Angelique Kerber, Simona Halep, Karolina Pliskova, Sloane Stephens, Petra Kvitova, Elina Svitolina și Kiki Bertens. De asemenea, vor fi prezent Julia Görges, câștigătoare în 2011, Maria Șarapova, care s-a impus la Stuttgart în 2012, 2013 și 2014 și Laura Siegemund, învingătoarea din 2017.

Garbiñe Muguruza, Jelena Ostapenko, Daria Kasatkina și Caroline Garcia sunt alte jucătoare care și-au anunțat prezența la Stuttgart.

Drăgulescu nu renunță

La aproape 39 de ani, gimnastul Marian Drăgulescu va face parte din delegația României pentru Campionatul European din 2019, care va avea loc la Szczecin (Polonia). Forul european de profil (UEG) a anunțat, joi, componența delegațiilor. România va alinia următorii sportivi: Marian Drăgulescu, Adelin Kotrong, Roland Modoianu-Zseder, Emilian Neagu, Cristian Bățagă, Denisa Golgotă, Nica Ivănuș, Carmen Ghiciuc. Delegația României va fi condusă de președintele FR Gimnastică, Andreea Răducan, iar în total numără, exceptând sportivii, 16 membri, cărora li se adaugă și doi arbitri angrenați în competiție. La Campionatul European din 10-14 aprilie, găzduit de Szczecin (Polonia), vor participa 166 gimnaști și 109 gimnaste, din 38, respectiv 36 de națiuni continentale.

Jale în Cupele Europene

Echipele din România care vor participa în următoarea ediție europeană vor avea un traseu infernal pentru accederea în grupele Ligii Campionilor și ale Ligii Europa. Campioana va intra în cursă încă din primul tur preliminar. Va fi repartizată pe traseul cuvenit campioanelor și va trebui să treacă patru tururi preliminare, ca să intre în grupele Ligii Campionilor. Situația este la fel de complicată și pentru formațiile care vor lua startul în Liga Europa. Câștigătoarea Cupei României va intra în “focurile” calificărilor din turul secund, iar celelalte două echipe din Liga 1 Betano care vor fi trimise în competiție din primul tur preliminar.

Pașcanu sparge gheața la Leicester

Alexandru Pașcanu (20 de ani) a înscris un gol pentru formația sub 23 de ani a clubului Leicester, în meciul cu Bayern II, din cadrul Premier League International Cup, scor 1-1 (4-5 după lovituri de departajare.) Internaționalul român U21 a fost integralist pentru echipa sa, care s-a văzut condusă după 13 minute, în urma golului reușit de ghanezul Kwasi Okyere. Pașcanu a trimis meciul în prelungiri în minutul 90Â5, când a primit balonul în fața porții și l-a învins pe portarul echipei secunde a lui Bayern. Meciul a ajuns la loviturile de departajare, unde Layton Ndukwu a fost singurul care a ratat pentru Leicester U23, astfel că echipa engleză a fost eliminată din competiție.A fost primul gol reușit de Pașcanu în acest sezon, care a fost folosit în 12 meciuri din această stagiune în Premier League 2, eșalonul în care evoluează echipa fundașului.

Primul transfer al lui Zidane

Real Madrid a anunțat, joi, că a ajuns la un acord cu FC Porto pentru transferul lui Eder Militao (21 de ani). Contractul din campioana Europei și fotbalist ar urma să se întindă pe șase ani, până în iunie 2025. Militao poate juca fundaș central, care este postul său de bază, dar și în banda dreaptă a apărării. Eder Militao a debutat deja la naționala mare a Braziliei, în septembrie 2018, într-un amical cu El Salvador. A fost integralist și a jucat fundaș dreapta în partida încheiată cu victoria la scor a echipei lui Tite, 5-0. În actuala stagiune, Eder Militao a îmbrăcat de 20 de ori tricoul lui FC Porto, în campionat, pentru care are două goluri și a dat două pase decisive. Acesta este primul transfer făcut de Real Madrid de la revenirea lui Zinédine Zidane pe banca tehnică a echipei.

Dembélé s-a accidentat

FC Barcelona s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor, în urma victoriei cu Olympique Lyon, scor 5-1, însă catalanii au primit și o veste proastă. Ousmane Dembélé (21 de ani) s-a accidentat și va lipsi o perioadă destul de îndelungată de pe teren. Jucătorul francez a fost introdus în minutul 70 al duelului de pe Camp Nou și a reușit să înscrie golul de 5-1 în minutul 86. La finalul meciului, Dembélé a resimțit dureri, iar după o analiză mai amănunțită, staff-ul medical a confirmat că jucătorul a suferit o nouă accidentare. Potrivit site-ului oficial al campioanei Spaniei, Dembélé a suferit o ruptură la bicepsul femural al coapsei stângi și va fi indisponibil pentru trei sau patru săptâmâni. Campionul mondial nu este la prima accidentare din acest an, acesta lipsind de pe teren pentru aproape trei săptămâni la începutul lunii ianuarie.

Tedesco demis de la Schalke

Clubul Schalke 04 a anunțat, ieri, demiterea tehnicianului Domenico Tedesco, la două zile după eșecul zdrobitor din meciul Manchester City, din Liga Campionilor, scor 0-7, venit după alte patru rezultate negative. Domenico Tedesco era antrenorul echipei Schalke din iunie 2017. Alături de Tedesco, a fost demis antrenorul secund Peter Perchtold, iar celălalt secund, Seppo Eichorn, nu va mai ocupa această funcție, ci pe cea pe care o avea anterior, de scouter. Interimatul va fi asigurat de Huub Stevens la meciul de sâmbătă cu Leipzig, din Bundesliga. Stevens face parte din Consiliul de Supraveghere al clubului german.

Gura bate capul

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva atacantului brazilian Neymar de la Paris Saint-Germain, după ce jucătorul a criticat arbitrajul de la meciul cu Manchester United, din returul optimilor Ligii Campionilor. Neymar, accidentat, nu a evoluat în meciul pierdut de PSG, scor 1-3, însă a scris pe rețelele de socializare că arbitrajul a fost o rușine. Brazilianul riscă trei etape de suspendare pentru aceste afirmații. La 6 martie, Manchester United s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1, echipa Paris Saint-Germain, în manșa secundă a optimilor competiției. În tur, scorul a fost 2-0 pentru PSG. Golurile învingătorilor au fost marcate de Lukaku ‘2, ’30 și Rashford ‘90^4, acesta din urmă dintr-un penalti acordat pentru henț în careu, după consultarea VAR. Pentru PSG a înscris Bernat, în minutul 12.

Incendiu cu motociclete

Toate motocicletele care urmau să participe la noul campionat de MotoE au fost distruse într-un incendiu, noaptea trecută, la Jerez. Motocicletele Energica Ego Corsa se aflau la Jerez pentru teste înaintea startului sezonului. Focul a izbucnit imediat după miezul nopții și a cuprins rapid paddock-ul în care se aflau motocicletele. Potrivit Le Figaro, au fost distruse 23 de motociclete și pompierii au reușit să stingă focul în aproximativ șase ore. Motogp.com notează că “majoritatea materialului” pentru campionatul de MotoE a fost distrus. Nicio persoană nu a fost rănită. Campionatul nu a fost anulat, programul urmând să fie revizuit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.